اخبار خراسان جنوبی/

 

 

 

سه نون دانش‌بنیانی

کمیل خجسته نوشت: مهمترین سرمایۀ دانش‌بنیانی از اسمش هم پیداست. دانش است. دانش قابل تحریم نیست. محدود‌شونده نیست. تکثیرشونده است.

سه نون دانش‌بنیانی

 کمیل خجسته

مهمترین سرمایۀ دانش‌بنیانی از اسمش هم پیداست. دانش است. دانش قابل تحریم نیست. محدود‌شونده نیست. تکثیرشونده است. اگر دانش از دانشگاه و آزمایشگاه خارج شود و تبدیل به محصول تجاری شود و تعداد این محصولات زیاد باشد به‌طوریکه  اقتصاد کشور بر آن سوار شود؛ دیگر آن اقتصاد تحریم نمی‌شود، محدودیت ندارد و می‌تواند در پهنای جغرافیای ملی و حتی بزرگتر گسترده شود.
سه نون مهم، سازنده و حافظ اقتصاد دانش‌بنیان است که سیاستگذار باید این سه را تامین کند:
۱. نیروی انسانی دارای دانش و مهارت: پدیدۀ #مهاجرت علیه اقتصاد دانش‌بنیان است. دانش به نیروی انسانی متصل است. به همین خاطر دولت‌های غریبه تلاش می‌کنند با انواع ترفندها و امتیازها مغزها و بازوها را منهای قلب‌ها به سمت خود بکشانند. نتیجه‌ی ویزای_استارتاپی ویزای_طلایی و… در خارج از کشور، افراد و سازمان‌هایی در داخل کشور که مهاجرفرستی گسترده را در دستور کار خود قرار داده‌اند حمله به این اقتصاد دانش‌بنیان است. افراد مسیر زندگیشان را خودشان انتخاب می‌کنند اما در مقابل این مکنده‌های قدرتمندِ مهاجرفرستی، دولت‌‌ موظف است بدل این طرح‌ها را جایگزین کند.
۲. نوآوری: در دنیای جدید فناورانه، همگرایی بین فناوری‌ها و دانش‌های متعدد از قبیل فناوری ارتباطاتی، نانو، زیست‌فناوری، علوم‌ شناختی، علوم انسانی شکل جدیدی از محصولات را می‌سازد. باید به این نگاه و رویکرد اهمیت داده بشود تا محصولات نوین دانش‌پایه خلق شوند.
۳. نفع ملی: زندگی در حباب استارت‌اپی را برخی تجربه‌کرده‌اند و از مصائب آن آگاه هستند. تجربیات خوب اما کم اثر به‌طوریکه معروفست از هر ده استارت‌اپ، نه‌تای آن شکست می‌خورد. شکست‌های پیشین و تجربیات موفق قبلی در این حوزه نشان می‌دهد ریل جدیدی در حوزۀ دانش‌بنیانی باید ایجاد شود. به همین منظور اولا شاید الگوی استارت‌اپ استودیویی و حل مسئله و
ثانیا محورشدن یک مجموعه بزرگ و توانمند که بر اقتصاد ملی موثر است یک الگوی خوب برای شکل‌دهی اکوسیستمی دانش‌بنیانی باشد.

ایران پنچ پیشران قدرتمند دارد: معدن، شیلات، کشاورزی، صنعت و خدمات اجتماعی که حول این پنج پیشران شرکت‌ها و هولدینگ‌های بزرگ و موفقی هم وجود دارند.

درواقع استارت‌اپ‌ها و دانش‌بنیان‌ها ذیل یک سرشبکۀ قدرتمند که خودش تجاری است و به مردم متصل است می‌توانند سریع و ناظر به مسائل زندگی مردم و نظام_اقتصادی رشد می‌کنند و زودتر به مخاطب انبوه می‌رسند و با هم‌افزایی ایجاد شده بر اقتصاد ملی اثر می‌گذارند.
نگاه به بشکه‌های نفتی جای خود را به پاسخگویی به مردم می‌دهد.

 

 

مدیریت مجازی جهان

قوانین مدیریت فضای مجازی در آمریکا

علی‌رضا قشقاوی *

در مسیر بررسی قوانین دیگر کشورها در زمینه مدیریت فضای مجازی، در دو یادداشت پیشین، به بررسی قوانین مدیریت فضای مجازی در انگلستان و فرانسه پرداختیم و مشخص شد قوانین رسمی انگلستان ذیل سیاست مقابله با “فضای غرب وحشی در محیط برخط” و تبدیل انگلستان به “امن‌ترین مکان برخط در جهان” با استفاده از ابزارهای قانونی سامان یافته و فرانسه نیز به عنوان جدی‌ترین منتقد انحصارگرایی دولت آمریکا در اینترنت، سخت‌ترین قوانین، سنگین‌ترین جریمه‌ها و شدیدترین نظارت‌ها بر غول‌های اینترنتی را اعمال می‌نماید.

اکنون به بهانه جام جهانی و هم‌گروهی با آمریکا، در گام آخر به بررسی قوانین مدیریت فضای مجازی در آمریکا می‌پردازیم.

بی‌شک آمریکا را باید قانون‌مندترین کشور جهان در عرصه مدیریت فضای مجازی دانست که با کامل‌ترین نظام حقوقی و قانونی متشکل از مجموعه‌ای مفصل و منسجم از قوانین مختلف، نه‌تنها مدیریت فضای مجازی خود را دربست در اختیار گرفته، بلکه به کمک غول‌های فناوری اطلاعات آمریکایی، فضای مجازی سایر کشورها را نیز عملاً مدیریت می‌کند تا جایی که می‌توان اقدامات تقنینی قدرت‌هایی مانند انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان برای قانون‌گذاری در این حوزه را واکنشی به سلطه آمریکا بر فضای مجازی آنان و تلاش برای استقلال مجازی تفسیر نمود. در این چارچوب، آمریکا بیش از دویست قانون گوناگون دارد که بررسی این مجموعه در این مقال نمی‌گنجد؛ لذا مهمترین قوانین از چهار دهه گذشته تا کنون را مرور می‌کنیم.

۱۹۸۶

مادر قوانین فضای مجازی در آمریکا قانون حریم خصوصی ارتباطات الکترونیک (Electronic Communications Privacy Act) است که ناظر بر دسترسی دولت به ارتباطات شخصی برخط است. این قانون متناسب با فناوری رایج آن دوره، در لفافه عنوان حریم خصوصی، شرایط دسترسی دولت به نامه‌های مجازی (ایمیل) اشخاص و بررسی آنها را بدون دستور قضایی تعیین نموده است. این قانون امنیتی که به مدت سه دهه، دسترسی کامل به ارتباطات مکاتبات الکترونیک برای دولت فراهم نمود، بعدها با قانونی روزآمد (EPA) جایگزین و بروزرسانی گردید.

همچنین در این سال، قانون کلاه‌برداری و سوءاستفاده رایانه‌ای (Computer Fraud and Abuse Act)، دسترسی بدون مجوز به رایانه‌ها را غیرقانونی اعلام نموده است، اما با مسکوت گذاشتن تعریف بدون مجوز، عملا تا سال‌ها امکان صدور مجوز دسترسی را به دادگاه‌ها فراهم نمود.

۱۹۸۸

یکی از قوانین عمومی رسانه‌ها، قانون «حمایت از کودک و مقابله با فحاشی» (Child Protection and Obscenity Enforcement Act) است که در این سال به تصویب رسید و تولیدکنندگان محتواهای صریحاً جنسی را از به‌کارگیری مدل‌ها و بازیگران زیر ۱۸ سال منع نمود. این قانون بعدها به رسانه‌های مجازی، شبکه‌های اجتماعی و وبگاه‌ها تسری یافت و با الحاق بندی، وزارت دادگستری و وزارت امنیت داخلی را مجاز به مسدودسازی دامنه وبگاه‌های دارای مطالب ناقض قانون نموده است.

۱۹۹۱

شبکه ملی اطلاعات که در ایران هنوز در حد مصوبات شورای‌ عالی فضای مجازی است و پیشرفت آن به اذعان متولیان در حدود بیست درصد است، سی سال پیش از این، در آمریکا قانونی و اجرایی شده است. عنوان «زیرساخت ملی اطلاعات» (National Information Infrastructure) نخستین بار در سال ۱۹۹۱ در ایالات متحده آمریکا در «قانون پردازش با کارایی بالا» (High Performance Computing Act) ذکر شد. هدف این طرح، تضمین استمرار رهبری ایالات متحده در پردازش با کیفیت بالا عنوان شده بود.

طبق تعریف مصوب: «زیرساخت ملی اطلاعات، تاری پیشرفته و بدون رخنه از شبکه‌های ارتباطی عمومی و خصوصی، خدمات تعاملی، نرم‌افزارها و سخت‌افزارها، رایانه‌ها، پایگاه‌های داده و لوازم الکترونیک سازگار برای پذیرش حجم وسیعی از اطلاعات کاربران است. این شبکه شامل گستره وسیعی از کارکردهای تعاملی، خدمات متناسب با کاربر و پایگاه‌های داده چند رسانه‌ای است که به شیوه‌ای بی‌طرف نسبت به فناوری به هم متصل شده، به‌طوری‌که ترجیحی برای هیچ صنعتی نسبت به دیگری ایجاد نکند؛ معادل بزرگراه اطلاعاتی.»

۱۹۹۶

قانون نجابت یا نزاکت ارتباطات موسوم به CDA (Communications Decency Act) در این سال توسط بیل کلینتون، رئیس‌جمهور وقت آمریکا امضا و اجرایی گردید. طبق این قانون، کاربران از ارسال یا اشتراک‌گذاری مطالب حاوی توهین یا فحاشی منع شده و تبادل اطلاعات غیراخلاقی مربوط به کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال نیز ممنوع گردیده است.

۱۹۹۸

قانون حمایت برخط از کودکان موسوم به کوپا (Child Online Protection Act) با محوریت حمایت از حقوق کودکان در فضای مجازی در سال ۱۹۹۸ تصویب شد. این قانون، نمایش محتوای غیراخلاقی را تنها پس از تأیید سن بزرگسال مجاز نمود و با محدودیت دسترسی اینترنت برای کودکان زیر سن قانونی، وبگاه‌ها ملزم شدند پیش از ارائه دسترسی به محتوای مذکور، سازوکاری برای تطبیق سن مجاز ایجاد کنند. همچنین ارسال آگاهانه مطالب مضر برای کودکان با اهداف تجاری، جرم تعیین گردید. این قانون پس از ۱۱ سال اجرا، در سال ۲۰۰۹ با توجه به دیگر قوانین توسط دادگاه عالی ملغی گردید.

همزمان با کوپا، قانون حفاظت از حریم شخصی کودکان موسوم به کوپّا (Child Online Privacy Protection Act) در کنار آن به تصویب رسید که بر حفاظت و عدم افشای اطلاعات شخصی کودکان کمتر از ۱۳ سال تأکید و خرید و فروش این اطلاعات را ممنوع می‌نماید. بیان قواعد حریم خصوصی توسط وبگاه، کسب رضایت والدین جهت اخذ اطلاعات کودک، و مسئولیت‌های وبگاه از جمله ابعاد این قانون است. یکی از اختیارات قابل توجه دولت در این قانون، آن است که در صورت ایجاد دسترسی آگاهانه کودک زیر ۱۳ سال به محتوای نامناسب توسط والدین، دولت مجاز به سلب سرپرستی کودک از والدین و سپردن او به پرورشگاه می‌باشد.

نهایتا در ماه اکتبر این سال پر قانون، قانون حق تکثیر هزاره‌ی دیجیتال (Digital Millennium Copyright Act) به تصویب رسید که در چارچوب اجرای موافقت‌نامه با سازمان جهانی مالکیت معنوی بود. بر اساس این قانون، تولید یا توزیع فناوری‌ها، وسایل یا خدماتی که با هدف نقض حق تکثیر (کپی‌رایت) تولید شده‌اند، جرم شناخته می‌شود. همچنین بر اساس این قانون، عمل دور زدن کنترل دسترسی به محتوا و نقض حق تکثیر نیز جرم تلقی می‌گردد. این قانون، خود متشکل از پنج قانون مجزا است که از جمله آنها قانون محدودسازی نقض حق‌تکثیر برخط معروف به اوسیلا است که ناظر به مسدودسازی (فیلتر) وبگاه‌های ناقض حق تکثیر است. بر این اساس، اداره گمرک وزارت امنیت داخلی اقدام به صدور دستور مسدودسازی دامنه وبگاه‌هایی که حقوق مالکیت معنوی را رعایت نکرده و بدون پرداخت حق تکثیر، محتواهایی اعم از فیلم و موسیقی عرضه می‌کنند، می‌نماید.

۲۰۰۰

آنچه امروز در ایران به نام فیلترینگ شناخته می‌شود، در آمریکا در دو سطح کشوری (فدرال) و استانی (ایالتی) اعمال می‌گردد. به عنوان مثال، مدارس و کتابخانه‌های سراسر آمریکا طبق قانون کشوری، باید اینترنتی محدود و پالایش‌شده و متناسب با کاربری خود در اختیار کاربران بگذارند. نام این قانون که در سال ۲۰۰۰ تصویب شد، قانون محافظت اینترنتی از کودکان معروف به قانون سیپا (Children’s Internet Protection Act) است و در صورت نقض قانون، تأمین مالی نهاد مربوطه مستقیماً قطع می‌گردد. اعمال این محدودیت‌ها توسط تأمین‌کنندگان اینترنت انجام می‌شود.

این قانون الزامات ذیل را وضع نموده است:

محدودیت دسترسی کودکان به مطالب نامناسب و مضر

امنیت و ایمنی کودکان در اتاق‌های گفتگو (چت‌روم)، نامه‌های مجازی (ایمیل)، و سایر ارتباطات برخط

عدم افشای اطلاعات شخصی کودکان

ممانعت از اقدام کودکان به دسترسی غیرمجاز (مانند هک)

قوانین استانی محدودیت دسترسی نیز به صورت محلی وضع می‌شوند و مجالس استانی قوانین خاص آن استان را وضع می‌کنند که در برخی مناطق، کاربر می‌بایست برای رفع محدودیت‌های پیش‌فرض، مبالغی افزون‌تر بپردازد.

۲۰۰۱

انهدام برج‌های دوقلو در سال ۲۰۰۱ ، نقطه عطفی در رویکرد آمریکا به قوانین فضای مجازی به شمار می‌رود؛ به‌گونه‌ای که برخلاف روند قوانین تا آن زمان، که بیشتر پس‌زمینه‌های اخلاقی و حقوق کودک داشت، رنگ و بوی امنیتی به مدیریت فضای مجازی داد و رصد و پایش شدید کاربران در گسترده‌ترین حالت ممکن، در دستور کار دولت قرار گرفت. در این راستا، جورج واکر بوش، رئیس‌جمهور وقت، قانون میهن‌پرست آمریکایی معروف به پاتریوت (USA Patriot Act) را امضا و ابلاغ نمود که یکی از ابعاد آن، قانونی‌سازی نظارت و کنترل فعالیت‌های مجازی و تبادلات اینترنتی کاربران بود.

این قانون که با وجود برخی مخالفت ها با افزایش اختیارات نسبت به نسخه امضایی بوش، در سال ۲۰۰۳ توسط دیوان عالی آمریکا به تأیید رسید شدیدترین قانون در نوع خود در جهان بوده و گسترده‌ترین اختیارات رصد و جاسوسی و کنترل را به اداره تحقیقات کشوری (FBI) داده تا تمامی اطلاعات مربوط به کاربران اینترنتی را حتی برای تحقیقات غیررسمی، جمع آوری کند.

۲۰۰۶

اگرچه شرط‌بندی و قمار در آمریکا ممنوع نیست اما قانونگذاران آمریکایی، پرداخت را برای قمار برخط ممنوع نموده‌اند. قانون مقابله با قماربازی غیرقانونی اینترنتی (Unlawful Internet Gambling Enforcement Act) که بر اساس آن، وبگاه‌های شرط‌بندی برخط، از دریافت پول از شهروندان آمریکایی منع شده‌اند، نهادهای مالی را هم ملزم به عدم قبول معاملات قمار برخط نموده است. شاید بتوان علت وضع متفاوت این قانون نسبت به فضای حقیقی را احتمال خروج بدون ضابطه سرمایه از کشور دانست.

۲۰۰۷

قانون حمایت از مصرف‌کنندگان رسانه‌های دیجیتال (Digital Media Consumers’ Rights Act) که خود شامل قانون استفاده منصفانه (Fair Use Act) است در این سال با هدف تعدیل قانون حق تکثیر هزاره دیجیتال به تصویب رسید و برخی از محدودیت‌های گسترده آن برای کاربران را رفع نمود.

۲۰۰۸

در این سال دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی دولت آمریکا با استناد به قانون تجارت با دشمن (Trading with the Enemy Act) مصوب ۱۹۱۷، لیست سیاهی از وبگاه‌های کشورهای ناهمسو با آمریکا تهیه کرده و ضمن منع شرکت‌های آمریکایی از تجارت با آنها و صدور دستور مسدودسازی دارایی‌ها، دستور مسدودسازی دامنه‌های وبگاه‌ها را صادر نمود.

۲۰۱۱

«راهبرد ملی برای هویت‌های قابل اعتماد در فضای مجازی» (National Strategy for Trusted Identities in Cyberspace) در این سال با هدف بهبود امنیت برخط و تقویت اعتماد مصرف‌کننده توسط رئیس‌جمهور وقت آمریکا، باراک اوباما اعلام و اجرا گردید که همکاری خدمات‌دهندگان پرداخت در آمریکا را با خود داشت. هدف از این راهبرد، ایجاد یک اکوسیستم هویتی بود که امکان اعتماد بازیگران برخط اعم از کاربران، شرکت‌ها، نهادها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی به یکدیگر را فراهم نماید؛ به ویژه در مورد معاملات برخط.

اوج اتفاقات مربوط به فضای مجازی در این سال، افشاگری‌های وبگاه ویکی‌لیکس بود که انبوهی از اسناد سیاسی محرمانه دولت آمریکا را افشا نموده بود. این وبگاه با فشارهای مختلف دولت از یک سو به شرکت‌های تأمین‌کننده اینترنت برای مسدودسازی وبگاه و از سوی دیگر به خدمات‌دهندگان پرداخت برای قطع منابع مالی آن، روبرو شد که جولیان آسانژ، مالک ویکی‌لیکس را به واکنش و برگزاری کارزاری برای جذب منابع مالی واداشت. این فشارهای دولت، که در نقطه مقابل شعار گردش آزاد اطلاعات آمریکا برای دیگر کشورها به شمار می‌رفت جنجال‌های زیادی در رسانه‌های آمریکا به راه انداخت.

پس از این افشاگری‌ها، و همچنین شکل‌گیری جنبش اشغال وال‌استریت (معروف به جنبش ۹۹ درصدی) که از بستر فضای مجازی، برای هماهنگی اعتراضات استفاده کرده بود نهادهای قانون‌گذاری برای جلوگیری از انتشار بی‌ضابطه (آزاد) اطلاعات و کنترل بیشتر دست به کار شدند.

قانون حمایت از مالکیت معنوی موسوم به پیپا (Protect Intellectual Property Act) در سال ۲۰۱۱ با تمرکز بر مقابله با عدم رعایت حقوق مولف بر دارایی‌های فکری توسط بازیگران فراسرزمینی اینترنت (وبگاه‌ها و شرکت‌های ثبت‌شده در خارج از آمریکا) در مجلس سنا طرح گردید. بر این اساس، خدمات مالی به وبگاه‌های متخلّف قطع می‌گردد و موتورهای جستجو، آن وبگاه را از نتایج جستجو حذف می‌کنند.

به صورت موازی، طرح توقف سرقت برخط موسوم به سوپا (Stop Online Piracy Act) در سال ۲۰۱۱ به مجلس نمایندگان ارائه شد که به دنبال مسدودسازی کلیه وبگاه‌های منتشرکننده محتوای دارای حق تألیف (بدون اجازه مولف) بود. بر اساس طرح مذکور، شرکت‌های خدمات اینترنتی نیز اجازه ارائه خدمات به وبگاه متخلّف را نمی‌داشتند. پیپا و سوپا مکمل یکدیگر به حساب می‌آیند.

محدودیت فعالیت، از دست دادن مزیت رقابتی و کاهش قابلیت اعتماد به خدمات‌دهندگان آمریکایی در بازار جهانی سبب شد در سال ۲۰۱۲ شرکت‌های فناوری اطلاعات کارزاری جهت لغو قوانین مربوط به مسدودسازی وبگاه‌های خارجی ناقض قانون حق تکثیر به راه اندازند که به جمع‌آوری ده میلیون امضا و چهار میلیون ایمیل به نمایندگان کنگره انجامید. البته عوامل دیگری همچون غیرقانونی شدن فعالیت فیلترشکن‌ها (که به تصریح تحلیل‌گران، برای آمریکا درآمدزاست و این قانون می‌توانست ضد تولید قلمداد شود) و همچنین عدم امکان فعالیت‌های برخط علیه دولت‌های ناهمسو با آمریکا نیز این اعتراضات را گسترده‌تر کرد.

اما شاید بتوان اصلی‌ترین علت توقف طرح‌های مذکور در کنگره را در بیانیه آزمایشگاه ملی سندیا متعلق به وزارت انرژی آمریکا جستجو کرد که تصریح کرده بود این قوانین، تأثیر منفی بر امنیت سایبری در سطح جهانی خواهد داشت. در واقع با استفاده شهروندان آمریکایی از نرم‌افزارهای مختلف برای دور زدن سامانه‌های مسدودسازی (فیلترینگ) جهت دسترسی به وبگاه‌های خارج از دسترس، و یا استفاده شرکت‌های آمریکایی از خدمات دی‌ان‌اس و میزبانی آسیایی و اروپایی، جریان عظیمی از داده‌ها و اطلاعات خصوصی یا دولتی در دسترس کشورهای دیگر قرار می‌گرفت و تهدیدات امنیتی ایجاد می‌نمود.

۲۰۱۳

افشاگری‌های تاریخی ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی (NSA)، مشخص نمود که قوانین رسمی مدیریت فضای مجازی، تنها نوک کوه یخ بوده و دولت آمریکا، مجموعه گسترده‌ای از اقدامات غیررسمی و غیرقانونی با هدف رصد فضای مجازی و جاسوسی از کاربران را به صورت مخفیانه و با ابزارهای فناورانه متنوع طی دهه‌ها انجام می‌داده است که به ایجاد شدیدترین نظام رصد و پایش اینترنتی در جهان، در پوشش حفظ امنیت ملی آمریکا منجر شده است. در نتیجه ارتش آمریکا اقدام به قطع دسترسی نظامیان به وبگاه روزنامه گاردین که افشاگری‌های اسنودن را منتشر می‌نمود کرد.

۲۰۱۴

در این سال، سازمان گزارشگران بدون مرز، برای نخستین بار، آمریکا را به فهرست «دشمنان اینترنت» افزود که در سال‌های بعد نیز این موضوع تداوم داشته است. در این گزارش عنوان شده بود: «آمریکا اعتماد و استانداردهای امنیتی در اینترنت را زیر سوال برده… اقدامات نظارتی و فعالیت‌های مخفیانه آمریکا، تهدید مستقیم نسبت به گزارشگرانی است که در جستجوی حقیقت هستند.» حضور آمریکا در این فهرست از آن سال، موضوع بسیار تأمل‌برانگیزی است که متناقض با ادعاهای حقوق بشری و آزادی‌خواهی آمریکا نسبت به دیگر کشورهاست.

۲۰۱۵

قانون پاتریوت در سال ۲۰۱۵ با الحاق دو قانون دیگر، یکی با هدف رسمیت بخشیدن به شنود مکالمات تلفنی توسط دولت، و دیگری صدور مجوز جاسوسی از ارتباطات اینترنتی کاربران تکمیل گردید. طبق این مجموعه قوانین، دفتر تحقیقات کشوری (FBI) است کلیه ارتباطات و اطلاعات اینترنتی و همچنین تماس‌های تلفنی افراد را ثبت و ضبط و بررسی کند. این در حالی بود که وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور وقت، باراک اوباما، در نقطه مقابل با شعار «اینترنتِ باز» بود.

قانون تبادل اطلاعات امنیت مجازی موسوم به سیسا (Cybersecurity Information Sharing Act) با هدف اشتراک‌گذاری اطلاعات امنیتی از سوی شرکت‌های فناوری اطلاعات به دولت، با امضای رئیس‌جمهور وقت، باراک اوباما، اجرایی گردید. طبق این قانون، اطلاعات شخصی کاربران، میان هفت نهاد دولتی از جمله آژانس امنیت ملی (NSA) و ادارات پلیس محلی به اشتراک گذاشته می‌شود. اگرچه دسترسی دولت به اطلاعات کامل، پیش‌تر قانونی شده بود، این قانون، به نهادهای دولتی بیشتری دسترسی به این اطلاعات را فراهم نمود

در این سال همچنین قانون جلوگیری از تبلیغ قربانیان بهره‌کشی جنسی موسوم به سیو (Stop Advertising Victims of Exploitation Act) ذیل قانون کلی قربانیان قاچاق انسان تصویب شد که تولید و توزیع محتوای تبلیغاتی مربوط به قاچاق انسان را ممنوع اعلام نمود.

۲۰۱۶

در این سال قانون حریم خصوصی ارتباطات الکترونیک مصوب ۱۹۹۶ با قانون حریم خصوصی ایمیل (Email Privacy Act) جایگزین گردید. تغییر اصلی در قانون جدید، الزام دولت به اخذ دستور قضایی، پیش از اجبار خدمات‌دهندگان اینترنتی به افشای اطلاعات شخصی کاربران است.

۲۰۱۷

در این سال، سیاست بی‌طرفی اینترنت (Net Neutrality) که در زمان باراک اوباما تصویب شده بود، توسط دونالد ترامپ لغو شد. با لغو بی‌طرفی اینترنت، شرکت‌ها می‌توانند کیفیت و سرعت دسترسی کاربران به داده‌ها و وبگاه‌های مختلف را به دلخواه تغییر داده و خدمات متفاوتی عرضه کنند و در طرف مقابل موجب شوند که شرکت‌های بزرگ، اولویت‌های بالاتر ارتباط‌گیری با کاربر را بخرند. به عبارتی هر شرکت یا کاربری که پول بیشتری به تأمین‌کنندگان اینترنت بدهد می‌تواند با راحتی و سرعت بیشتری به داده‌های کاربر یا شرکت‌های دیگر اتصال پیدا کند. همچنین تأمین‌کنندگان اینترنت در عدم ایجاد دسترسی یا مسدودسازی وبگاه‌های مختلف طبق تصمیم شخصی مجاز هستند. در این چارچوب شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت می‌توانند به طور مستقل تصمیم بگیرند و دسترسی کاربران به هر محتوایی که مایل هستند را مسدود کنند.

۲۰۱۸

قانونی در سال ۲۰۱۸ با امضای رئیس‌جمهور وقت، دونالد ترامپ اجرایی شد (FOSTA-SESTA) که سکو(پتلفرم)ها و شرکت‌های خدمات برخط را در قبال اعمال مجرمانه موردنظر، مسئول می‌داند. منتقدان، این قانون را نسخه مبَدَّل سانسور اینترنت به شمار می‌آورند زیرا با گذاشتن بار مسئولیتی سنگین بر دوش شرکت‌ها و خدمات‌دهندگان برخط، آنها را به مدیریت، کنترل و حذف محتواهای شخصی سوق می‌دهد.

۲۰۱۹

در کشاکش رقابت فناورانه بین آمریکا و چین، دادگاه‌های آمریکا، تحریم‌هایی علیه شرکت هواوی، و به طور خاص، فناوری نسل پنجم (۵G) وضع کردند. دامنه این تحریم‌ها حتی دیگر کشورها از جمله انگلستان را نیز در بر می‌گرفت که منجر به لغو پروژه نسل پنجم هواوی در انگلستان گردید. هرچند علت این اقدام، مخاطرات امنیتی اعلام شد، اما تحلیل‌گران، جنگ تکنولوژیک و تلاش آمریکا برای جلوگیری از سبقت چین در این حوزه را علت اصلی این تحریم‌ها برشمردند.

۲۰۲۰

در اواسط ۲۰۲۰ مدتی پس از آنکه توییتر برای نخستین بار به توییت ترامپ مبنی بر ادعای تقلب در انتخابات، برچسب راستی‌آزمایی زد و این رویکرد با برچسب‌هایی همچون «نژادپرستانه»، «تحریک به خشونت» و حتی «دروغ» ادامه یافت، مصونیت شبکه‌های اجتماعی (فیسبوک، توییتر و …) در مقابل پیگرد حقوقی و قانونی، با فرمان اجرایی رئیس‌جمهور وقت آمریکا، دونالد ترامپ لغو گردید. وی این فرمان را «در راستای دفاع از آزادی بیان در برابر یکی از جدی‌ترین خطرات پیش روی خود در تاریخ آمریکا» خواند و به انتقاد از شبکه‌های اجتماعی پرداخت و گفت: «تعداد معدودی از شبکه های اجتماعی، بخش وسیعی از کل ارتباطات عمومی و خصوصی در ایالات متحده را در انحصار و کنترل خود دارند… آنها قدرت بدون نظارتی برای سانسور، محدود کردن، ویرایش، شکل دادن، پنهان کردن و تغییر هر نوع ارتباط مجازی بین شهروندان و مخاطبان در عرصه عمومی دارند.»

معرفی راهبرد «اینترنت پاک» (Clean Network) یکی از اقدامات قابل تأمل آمریکا در سال ۲۰۲۰ بود که توسط وزیر خارجه وقت، مایک پومپئو مطرح گردید. هدف این طرح، مقابله با جمع‌آوری و پایش اطلاعات شهروندان و اطلاعات حساس نظامی و تحقیقاتی (از جمله درباره ویروس کرونا) توسط دیگر کشورها (به طور خاص، چین) اعلام گردید. هدف از این طرح، حذف نفوذ چین و شرکت‌های چینی در اینترنت آمریکا اعلام شد. پومپئو تأکید کرد به دنبال حذف برنامه‌های کاربردی (app) نامطمئن از فروشگاه‌های برنامه (app store) است: «اپلیکیشن‌های جمهوری خلق چین، حریم خصوصی ما را تهدید می‌کنند، در توزیع بدافزار نقش دارند، و اطلاعات غلط و تبلیغات سیاسی منتشر می‌کنند.»

هرچند این موضع‌گیری بیشتر ناظر به برنامه‌های چینی محبوب در آمریکا (تیک‌تاک و وی‌چت) بود اما این راهبرد، منشعب از ایده چندپارگی اینترنت و به نوعی، نشانگر دنباله‌روی آمریکا از چین در ایجاد اینترنت ملی به شمار می‌رود. این رویکرد، بالکانیزاسیون اینترنت نیز نامیده شده است.

در همین سال با فرمان اجرایی مستقیم رئیس‌جمهور وقت آمریکا، دونالد ترامپ، مسدودسازی دسترسی به تیک‌تاک و وی‌چت به دلیل تهدید امنیت ملی آمریکا اجرا شد. وی همچنین طی فرمان‌های جداگانه، هرگونه معامله و تراکنش با شرکت‌های مالک دو برنامه مذکور (بایت‌دنس و تن‌سنت) را ممنوع اعلام کرد.

البته این فرامین در سال جاری توسط رئیس‌جمهور کنونی، جو بایدن، لغو گردید اما تحلیل‌گران، این اقدامات را در چارچوب رقابت اقتصادی چین و آمریکا و تلاش‌هایی مشابه تحریم اینترنت نسل پنجم شرکت هواوی قلمداد نمودند.

اما شاید بتوان اوج نمایش اقتدار بدون ماسک آمریکا در مدیریت فضای مجازی را در وقایع پساانتخاباتی سال ۲۰۲۰ و ادعای «تقلب گسترده در انتخابات» از سوی نامزد بازنده، ترامپ، و تهییج طرفدارانش به ریختن در خیابان و نهایتا تسخیر کنگره آمریکا اشاره کرد که توسط هر دو جناح، حمله به دموکراسی نام گرفت.

این مقطع، شفاف‌ترین صحنه مدیریت فضای مجازی توسط نهادهای امنیتی (FBI و NSA) بود، به نحوی که با وجود سردمداری بالاترین مقام اجرایی و قدرتمندترین فرد حکومت در اعتراضات، حفظ ساختار حکومت و مدیریت بحران در دستور کار قرار گرفت و مالکان شبکه‌های اجتماعی، در نقش مدیران بحران به کمک نهادهای امنیتی آمدند تا بستر هماهنگی معترضان را از بین برده و ارتباط سرحلقه را با بدنه اجتماعی خود قطع کرده و او را در حصر اطلاعاتی و ارتباطی قرار دهند.

اگرچه این حرکت، اول‌بار توسط توییتر و حتی مدتی پیش از انتخابات، در برابر صرف ادعای «احتمال تقلب» که پایه‌های ساختار سیاسی آمریکا را متزلزل می‌کرد، صورت گرفت و برچسب راستی‌آزمایی به توییت ترامپ الصاق شد، اما بلافاصله پس از تسخیر کنگره و احساس خطر جدی نهادهای امنیتی، با برخوردهای ضربتی و بدون مماشات، رنگ و بوی دیگری به خود گرفت و حساب دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور قانونی وقت، در شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب، تعلیق یا به کلی مسدود و حذف گردید تا برای اولین بار، شخص اول آمریکا، فیلتر و سانسور شود!

همچنین شبکه‌های تلویزیونی از جمله رسانه‌های جمهوری‌خواه مانند فاکس‌نیوز نیز بایکوت نانوشته‌ای در پیش گرفتند تا آنجا که ترامپ به‌ناچار، بعضی مواضع خود را به واسطه حساب مایک پومپئو در توییتر اعلام کرد.

نکته قابل ذکر، توجه مجدد به افشاگری‌های اسنودن درباره عملیات غیرقانونی نهادهای امنیتی است که با فشارهای غیررسمی این نهادها، اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله غول‌های فناوری اطلاعات (به ویژه فیسبوک، توییتر و گوگل و یوتیوب) به همکاری وادار می‌شوند. البته خصومت شخصی رسانه‌های تصویری و شبکه‌های اجتماعی با ترامپ از ابتدای دوره ریاست، درباره انتشار دروغ و مطالب فریب‌دهنده را باید مزید بر علت همکاری شبکه‌های اجتماعی با نهادهای امنیتی دانست. اما آنچه در این صحنه دیده شد، بسیج یکپارچه و تأمل‌برانگیز تمامی بازیگران اینترنتی در این بحران بود.

اگر وقایع کنگره تا لحظه پخش شدن عکس‌های مربوط به کشته‌شدن چهار نفر توسط پلیس آمریکا در کنگره، در کشورهای ناهمسو با آمریکا رخ داده بود، طبق شواهد موجود، شبکه‌های اجتماعی به دیده‌شدن بیشتر (ترندسازی) و اصطلاحاً داغ کردن موضوع کمک می‌کردند؛ اما تنها ساعاتی پس از انتشار این عکس‌ها در اینترنت، به یکباره هرگونه محتوا (اعم از فیلم و عکس و متن) که از تسخیر کنگره و کشته‌شدن چهار نفر منتشر شده بود به‌سرعت و به صورت هماهنگ از اینترنت پاک شد و با اخطار سکوی مورد استفاده، حق ارسال مجدد محتوا داده نمی‌شد.

باید اذعان نمود این عملیات سانسور و فیلتر تمام‌عیار ، بسیار هنرمندانهT هوشمند و با کمترین عوارض اجتماعی و سیاسی اجرا گردید به نحوی که به اعتبار شبکه‌های اجتماعی و مهمتر از آن، شعارهای آزادی بیان و تصویر ساختار سیاسی آمریکا کوچکترین خدشه‌ای وارد نشد و بدون نیاز به ابزارهای زمختی همچون قطع اینترنت یا مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی، بحرانی این چنین بی‌سابقه در آمریکا، مدیریت شد.

پس از مدیریت بحران نیز، نهادهای امنیتی با توجه اختیارات کامل قوانین پاتریوت و سیسا، اقدام به بررسی اطلاعات اشخاص در سکوهای پرمخاطب کرده و با شناسایی و پیگرد و دستگیری و معرفی به دادگاه، یکایک افراد حاضر در تسخیر کنگره را محکوم نمودند.

۲۰۲۱

در این سال، رئیس‌جمهور کنونی، جو بایدن نیز با وجود اختلاف نظرهای حزبی، قدم در مسیر سلف خود، ترامپ، برای تحریم هواوی گذاشت و با امضای قانونی، خرید و استفاده از تجهیزات مخابراتی ساخت شرکت های چینی از جمله هواوی و زدتی‌ای را ممنوع نمود. این قانون، شکل رسمی تحریمی بود که توسط دادگاه در سال ۲۰۱۹ وضع شده بود.

۲۰۲۲

اخیرا طرح‌ EARN IT در دستور کار کنگره آمریکا قرار گرفته است که ضمن الزام به ثبت اطلاعات کاربران برای همه سکوها، محدودیت‌هایی برای سکوها در نظر گرفته است و از آن به عنوان جایگزین قانون نجابت ارتباطات (مصوب ۱۹۹۶) یاد می‌شود که بر کنترل نشر محتوای مستهجن متمرکز بوده است. طرح جدید، جلوگیری موثرتر از سوءاستفاده‌های جنسی از کودکان را هدفگذاری کرده است. این درحالی است که غالب شرکت‌های فناوری اطلاعات، مخالفت خود را با این لایحه اعلام کرده و نتیجه آن را محدودیت اینترنت قلمداد کرده‌اند و منتقدان، از آن به عنوان ابزاری برای سرکوب یاد می‌کنند. در مقابل سناتورهای طراح از جمله لیندسی گراهام، با استناد به گزارش مرکز ملی کودکان گمشده و مورد استثمار، افزایش چشمگیر موارد سوءاستفاده جنسی برخط از کودکان را شاهدی بر ضرورت و فوریت تصویب طرح جامعی در این زمینه عنوان می‌کنند.

طبق این طرح، نهاد مجری، یک کمیسیون کشوری انتصابی به ریاست دادستان کل و نایب‌رئیسی وزیر امنیت داخلی خواهد بود که تنظیم بهترین شیوه های الزام شرکت‌های فناوری اطلاعات جهت تمکین به قانون را بر عهده خواهد داشت. در صورت تصویب این طرح و تبدیل به قانون، اطلاعات کاربر صرفا در گوشی هوشمند شخص باقی نمانده و توسط ابزار واسط دولت، مرور (اسکن) می‌گردد.

علاوه بر قوانین عمومی کشوری که شمار اندکی از آنها بررسی گردید، بیش از نیمی از استان‌ها (۲۶ ایالت) قوانین اختصاصی خود را نیز در زمینه مدیریت فضای مجازی دارند که شرکت‌ها و کاربران مستقر در جغرافیای آن استان، موظف به رعایت آنها هستند.

با وجود آنکه آمریکا زادگاه اینترنت بوده و اغلب شرکت‌های فناور بزرگ و سکوهای پرمخاطب فضای مجازی آمریکایی هستند و بیشترین حجم داده‌ها و اطلاعات دنیا در آمریکا میزبانی می‌شود، اما برخلاف تصور، سرعت اینترنت در آمریکا نه تنها رتبه نخست دنیا را ندارد بلکه در پنج رتبه اول نیز حضور ندارد. بررسی‌های فنی نشان می‌دهد علت این امر، وجود دستگاه‌های مختلف نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کنترل و نظارت در مسیر اینترنت در آمریکا و انجام پردازش‌های برخط و درخط بر بسته‌های داده است.

سیاست مسدوسازی اینترنت شامل سه عرصه اخلاقی (هرزه‌نگاری و حقوق کودک)، اقتصادی (حقوق تکثیر و مالیات)، و امنیتی (سیاست داخلی، امنیت ملی و تروریسم) است. البته این سیاست به شکلی بسیار کم‌نقص و با کمترین احساسات منفی انجام می‌شود؛ به گونه‌ای که کاربران، کمترین تأثیر را احساس می‌کنند و نارضایتی کاهش می‌یابد؛ چرا که اولویت اول در این زمینه، پیش از مسدودسازی، دستور رسمی یا فشار غیررسمی جهت حذف کردن محتوای موردنظر به سکوی میزبان است؛ در نتیجه، محتوایی در کار نخواهد بود که عدم دسترسی به آن توسط کاربر، احساس محدودیت ایجاد کند.

اما صرفنظر از قوانین متعدد فضای مجازی، یکی از کاربردی‌ترین ابزارهای عمومی که دولت آمریکا در برابر دیگر کشورها و شرکت‌های خارجی، عادت به استفاده از آن دارد تحریم است. اهرم تحریم، یکی از شیوه‌های متداول سانسور و مسدودسازی رسانه‌های منتقد یا ناهمسو با آمریکاست که بدون نیاز به طی فرایند قانونی یا قضایی، با فرمان اجرایی رئیس‌جمهور آمریکا اجرا می‌گردد. در این چارچوب، آمریکا نهاد یا شرکت مالک وبگاه یا برنامه موبایل یا سکوی خدمات برخط را تحریم نموده و در فهرست تحریمی (SDN) قرار می‌دهد. در این حالت، با غیرمجاز شدن فعالیت مورد نظر، دولت دستور مسدودسازی وبگاه‌ها از طریق توقیف دامنه (و سرورهای موجود در خاک آمریکا) و همچنین بستن صفحات اجتماعی در شبکه‌های اجتماعی آمریکایی (فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، یوتیوب و …) را صادر می‌کند. لازم به ذکر است غول‌های فناوری اطلاعات و خدمات‌دهندگان اینترنتی آمریکایی، ملزم به تبعیت کامل از قوانین رسمی و فرامین اجرایی دولت خود هستند و تمامی تحریم‌های دولت آمریکا را نیز در کنار دیگر قوانین اجرا می‌نمایند. این امکان منحصربفردی است که در اختیار دولت آمریکاست و امکان مداخله در مسائل داخلی دیگر کشورها را فراهم می‌کند تا به صورت طبیعی، با استفاده از قوانین خود، فضای مجازی جهان را مدیریت نماید؛ چنانچه در مورد سپهبد شهید سلیمانی نیز در همین چارچوب، شدیدترین برخوردها با محتواهای مرتبط توسط شبکه‌های اجتماعی آمریکایی اعمال می‌گردد. به همین صورت، موارد متعدد قطع دسترسی و توقیف دامنه وبگاه‌های متعلق به اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی، خبرگزاری‌های ایرانی، مقاومت عراق، حزب‌الله لبنان و حماس فلسطین نیز در طی سالیان دیده می‌شود.

لازم به ذکر است آمریکا قوانینی مختص اخلال و دخالت در فضای مجازی ایران نیز دارد که چند مورد ذیل به عنوان نمونه است:

  • بند چهارم قانون اختیارات دفاعی ۲۰۱۰ (موسوم به voice)
  • بند ۱۰۶ قانون سیسادا
  • فرمان اجرایی ۱۳۶۰۶ ریاست‌جمهوری آمریکا
  • فرمان اجرایی ۱۳۶۲۸ ریاست‌جمهوری آمریکا

و تعدادی دیگر از قوانین که تحریم ارائه برخی خدمات فناوری اطلاعات به ایران را شامل شده و تبعات سنگینی برای شرکت‌های داخلی و خارجی فعال در بخش فناوری اطلاعات ایران از منع فعالیت تا مجازات به همراه داشته است که جنجالی‌ترین آنها، دستگیری معاون مالی شرکت چینی هواوی به جرم نقض تحریم‌های ایران بود که به چالش بزرگی میان چین و آمریکا منجر شد.

فراتر از همه قوانین فوق، افشاگری‌های دهه اخیر توسط اسنودن و آسانژ، نشان می‌دهد آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، به صورت غیرقانونی حملات سایبری جهت نفوذ اطلاعاتی و واکشی اطلاعات به‌خصوص از طریق بدافزارهایی با هدف‌گیری کاربران فیلترشکن‌ها ترتیب می‌دهد.

به قلم علی‌رضا قشقاوی؛ دانشجوی دکتری مدیریت فناوری‌اطلاعات دانشگاه علامه‌طباطبایی

 

 

رویارویی نماینده خراسان‌جنوبی با ذوب‌‌آهن‌اصفهان/۷

سرپرست تیم هندبال زغال‌سنگ طبس گفت: در سی‌وچهارمین دوره لیگ برتر هندبال باشگاه‌های ایران نماینده خراسان‌جنوبی به مصاف تیم ذوب‌آهن اصفهان می‌رود.

لیگ برتر هندبال | رویارویی نماینده خراسان‌جنوبی با ذوب‌‌آهن‌اصفهان

«مهدی ابوترابی» سرپرست تیم هندبال زغال‌سنگ طبس در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: هفته سوم دور برگشت سی‌وچهارمین دوره لیگ برتر هندبال مردان باشگاه‌های کشور از ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ آغاز می‌شود.

وی افزود: تنها نماینده خراسان‌جنوبی در این ماراتن ملی به همراه ۹ تیم لیگ‌برتر هندبال مردان ایران در اصفهان رودروی‌ هم صف‌آرایی می‌کنند.

سرپرست تیم هندبال زغال‌سنگ طبس تصریح کرد: در دور سوم برگشت سی و چهارمین دوره رقابت‌های لیگ برتر هندبال باشگاه‌های کشور نماینده خراسان‌جنوبی در ۴ بازی باقی‌مانده خود تمام‌ توان خود را معطوف به پیروزی در مقابل حریفان می‌کند.

ابوترابی یادآور شد: تیم هندبال زغال‌سنگ طبس در نخستین بازی خود در این دوره‌ از مسابقات روز شنبه ۲۰ فروردین‌ماه جاری میهمان تیم ذوب‌‌آهن اصفهان می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نماینده خراسان‌جنوبی در سی‌وچهارمین دوره مسابقات لیگ‌برتر هندبال ایران در ۱۴ بازی پیشین‌ خود با کسب۱۴ امتیاز در جایگاه پنجم جدول قرار دارد.

 

چاره اندیشی برای رفع مشکل آب دانشگاه بیرجند

چاره اندیشی برای رفع مشکل آب دانشگاه بیرجند/۲-۷

در جلسه ای با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی، برای رفع مشکل آب دانشگاه بیرجند چاره اندیشی شد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی؛ پیرو بازدید استاندار خراسان جنوبی از دانشگاه بیرجند، طی جلسه ای به ریاست طالبی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری، مشکلات آب دانشگاه بیرجند بررسی شد.
در این جلسه برای رفع این مشکل دو راهبرد تعیین و مقرر گشت؛ در قالب یک برنامه کوتاه مدت و ظرف مدت یک ماه،
شرکت آب منطقه ای استان نسبت به صدور پروانه تغییر محل چاه موجود دانشگاه که دچار کمبود آبدهی شده اقدام نماید.
در قالب برنامه بلند مدت تعریف شده نیز، حداکثر تا سه هفته آینده، برق رسانی چاه صورت گرفته و در ادامه با احداث خطوط انتقال رفت و برگشت، طی مدت سه ماه، با استفاده از ظرفیت بسیج سازندگی، مخزنی با گنجایش هزار متر مکعب اجرا شود تا دغدغه تأمین آب شرب دانشگاه مرتفع شود.

 

 

بار تریاک به مقصد نرسید/۴

 

فرمانده انتظامی استان از کشف ۱۰۰ کیلوگرم تریاک در شهرستان”قاین” خبر داد و گفت: در این رابطه یک متهم دستگیر شده است.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، سردار”ناصر فرشید” اظهار داشت: مأموران انتظامی شهرستان”قاین” هنگام کنترل خودروهای عبوری در محورهای مواصلاتی این شهرستان به یک وانت مزدا مشکوک شدند و خودرو را جهت بررسی بیشتر متوقف کردند.

وی افزود: مأموران با هماهنگی مقام قضائی در بازرسی از وانت مزدا ۱۰۰ کیلوگرم تریاک که به طرز ماهرانه ای جاساز شده بود را کشف کردند.

فرمانده انتظامی استان خراسان جنوبی بیان داشت: مأموران در این رابطه خودرو را توقیف و متهم به همراه پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شد.

 

 

 

هنرجویان فردوسی،تولیدکننده اولین خودروی خراسان جنوبی/۲-۷

اولین خوودروی بومی خراسان جنوبی توسط ۱۶ هنرجوی پایه یازدهم هنرستان شهید یوسف قویم فردوس طراحی، بازتولید و رونمایی شد.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، محمد علی واقعی،  در آیین رونمایی از این خودرو، اظهار کرد: خوردوی تولید شده به سبک و سیاق خوردوهای لوکس کلاسیک و متناسب با آب و هوای استان تولید شده است.

وی، با بیان این مطلب که کلیه مراحل طراحی، قطعات موتوری و سیستم تعلیق، بدنه، پیشران، و داخل اتاق توسط همین هنرجویان طراحی و باز تولید شده است، عنوان کرد: برای تولید و ساخت این خودرو بیش از ۵۰ میلیون تومان هزینه شده است.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی، با بیان این مطلب که موتور این خودرو۴سیلندر بوده و بر اساس موتور پژو روآ طراحی و باز تولید شده، ابراز داشت: این خودرو در کلاس خودروهای سواری و تفریحی با مصرف سوخت بنزین و نهایت سرعت ۱۵۰ کیلومتر در ساعت با گنجایش۳سرنشین بعلاوه راننده  طراحی و باز تولید شده است.

وی با بیان این مطلب که قدرت موتور این خودرو ۸۲ اسب بخار است؛ تولید خودروهای مناسب با آب و هوای کویری و کویر نوردی را از برنامه های آتی این هنرستان برشمردوخاطرنشان کرد:بامشارکت شرکت های دانش بنیان واستفاده ازایده های ناب هنرجویان وهنرآموزان می توان گامی بزرگ در ارتقای کیفی و کمی تولیدات هنرستانی در عرصه های مختلف برداشت و هنرستان ها را به قطب تولید و اشتغال زایی استان تبدیل کرد.

دبیر شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی، آموزش علم و معرفت به آینده سازان ایران اسلامی در خطه قهستان زمین را مهم ترین رسالت معلمان استان در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی برشمرد و افزود: با «استفاده بهینه از ظرفیت‌های علمی، پژوهشی، فناورانه و رسوخ فناوری و نوآوری،می توان فرهنگ تولیدات دانش بنیان را در مدارس و هنرستان هاترویج داد و فضای کسب وکاردانش آموزی را  گسترش داد.

 

 

 

 

مدیر نمایندگی ستاد دیه خراسان جنوبی خبر داد؛

۷۰ زندانی جرائم غیر عمد خراسان‌جنوبی چشم انتظار گلریزان خیران/۷

مدیر نمایندگی ستاد دیه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه جشن گلریزان استان نیمه ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود، گفت: ۷۰ زندانی جرائم غیر عمد خراسان جنوبی چشم انتظار کمک خیرین هستند.

غلامرضا حسین پور در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بر اساس برنامه‌ریزی های انجام شده جشن گلریزان ویژه آزادی زندانیان جرایم غیر عمد در روز پانزدهم ماه مبارک رمضان همزمان با سالروز ولادت کریم اهل بیت امام حسن (ع) برگزار می‌شود.

مدیر نمایندگی ستاد دیه خراسان جنوبی گفت: هم اکنون در سطح زندان‌های استان ۷۰ زندانی جرایم غیر عمد وجود دارد که چشم انتظار کمک‌های خیرین و مردم نوع دوست استان برای آزادی هستند.

مبلغ بدهی زندانیان غیر عمد ۱۷ میلیارد تومان است

حسین پور با اشاره به اینکه مجموع بدهی این ۷۰ زندانی در حدود ۱۷ میلیارد تومان است، اظهار کرد: در این بین ۳۰ نفر بدهکار مالی، دو نفر نفقه و مابقی هم مربوط به مهریه و دیه و … است.

وی بیان کرد: در ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۰ و به مناسبت چهل و سومین سالگردی پیروزی انقلاب اسلامی در خراسان جنوبی ۵۰ نفر از زندانیان جرایم غیر عمد را آزاد کردیم که برای آزادی آنها ۵۰۰ میلیون تومان خیرین و بیش از یک میلیارد نیز ستاد دیه کشور برای این امر کمک کرد.

مدیر نمایندگی ستاد دیه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بخش مهمی از بدهکاری‌های زندانیان جرایم غیر عمد مربوط به مهریه است، یادآور شد: افزایش قیمت سکه و …موجب شده که حجم بسیاری از بدهکاری‌های زندانیان در این بخش قرار گیرد.

حسین پور گفت: البته لازم به ذکر است که در مورد مهریه ما کمک بلاعوض به افراد نمی‌دهیم بلکه با وام و سایر مساعدت‌ها در این بخش به زندانیان کمک می‌کنیم.

آزادی زندانی تنها نجات یک فرد نیست

مدیر نمایندگی ستاد دیه خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه در ماه رمضان مردم به انجام کارهای خیر و خداپسندانه رغبت بیشتری دارند و در این ماه اقدامات ارزشمندی چون آزادی زندانیان جرایم غیرعمد را انجام می‌دهند، یادآور شد: امیدواریم در رمضان سال جاری نیز تعداد زیادی از زندانیان را با همت و تلاش خیرین آزاد کنیم.

حسین پور یادآور شد: وقتی که ما یک نفر را از زندان آزاد کرده و او به محیط خانه برمی‌گردد، تنها یک نفر را نجات نداده‌ایم بلکه خانواده و به ویژه فرزندان او را از آسیب‌های احتمالی که به واسطه زندانی بودن پدر یا مادر او را تهدید می‌کند، نجات داده‌ایم.

اعلام آمادگی صندوق توسعه ملی برای حمایت از واحدهای اقتصادی استان

اعلام آمادگی صندوق توسعه ملی برای حمایت از واحدهای تولیدی استان/۲-۳

در نتیجه پیگیری های استاندار خراسان جنوبی، صندوق توسعه ملی آمادگی خود برای حمایت از واحدهای اقتصادی استان را اعلام نمود.
به گزارش امروز خراسان جنوبی؛ دکتر قناعت طی دیدار با مدیرعامل صندوق توسعه ملی که با محوریت ارائه راهکارهای عملیاتی به منظور تخصیص تسهیلات ارزی به طرح توسعه کویر تایر انجام شد، از اهتمام این صندوق در حمایت از سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته تشکر کرد.
وی با اشاره به جایگاه کویرتایر در اقتصاد خراسان جنوبی،خاطرنشان کرد: شرکت کویرتایر با سهم۲۰ درصدی، در تولید تایرهای سواری در کشور نقش بسزایی دارد.
استاندار ضمن تمجید از طرح توسعه و سرمایه گذاری کویرتایر، متذکر شد: کویر تایر با اجرای این طرح ، به تولید تایر ماشین آلات معدنی، اتوبوسی، باری و کشاورزی خواهد پرداخت.
قناعت تصریح نمود: این طرح با اشتغالزایی خوبی که به همراه دارد در رفع بیکاری منطقه بسیار مؤثر است و می تواند به توسعه خراسان جنوبی کمک بسزایی کند.
وی با تأکید بر دانش بنیان بودن این طرح، گفت: ورود شرکت های دانش بنیان به اجرای این طرح در راستای تحقق شعار سال،” تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین”، دانش فنی را به کشور منتقل خواهد کرد.
مدیرعامل صندوق توسعه ملی نیز با تأکید بر حمایت های این حوزه از طرح های سرمایه گذاری، متذکر شد: باید زیر پای سرمایه گذاران فرش قرمز پهن کنیم و از این ظرفیت در توسعه کشور بهره ببریم.
دکتر غضنفری از آمادگی صندوق توسعه ملی برای پرداخت تسهیلات ارزی و ریالی در راستای حمایت از واحدهای اقتصادی گفت و اظهار داشت: واحدهای اقتصادی و سرمایه گذاران می توانند از تسهیلات ارزی و ریالی در قالب نظام نامه، ضوابط و شرایط صندوق توسعه ملی بهره مند شوند.
شایان ذکر است: این جلسه که با حضور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، سرپرست دفتر امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری و مدیرعامل شرکت کویر تایر برگزار شد، به بحث و تبادل نظر حاضرین درخصوص راهکارهای پرداخت تسهیلات به طرح توسعه کویرتایر گذشت.

 

فوتی سر صحنه تصادفات در خراسان جنوبی نصف شد/۴

اورژانس: فوتی سر صحنه تصادفات در خراسان جنوبی نصف شد

معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی خراسان جنوبی گفت: تعطیلات نوروزی امسال در مجموع تعداد تصادفات جاده‌ای استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش اما فوتی‌های سر صحنه حدود ۵۰ درصد کاهش داشت.

علیرضا عباسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در طرح امداد و نجات نوروزی از ۲۵ اسفند پارسال تا هشت صبح امروز ۸۰۰ ماموریت برای مصدومان تصادفات جاده‌ای داشتیم که به ۹۵۴ مصدوم امدادرسانی شد.

وی گفت: در این مدت ۱۶ هزار و ۱۷۵ تماس با اورژانس ۱۱۵ استان حاصل شد که منجر به انجام هفت هزار و ۳۱ ماموریت شده است.

معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی خراسان جنوبی اظهار داشت: هشت مصدوم تصادفات با بالگرد و ۱۳ بیمار با اتوبوس آمبولانس به مراکز درمانی استان منتقل شدند.

وی افزود: همچنین در بازه زمانی ۲۰ روز گذشته پنج مورد زایمان در آمبولانس رخ داد و ۲ مورد احیای موفق قلبی داشتیم.

عباسی با بیان اینکه ۵۵۰ نیروی فوریت پزشکی در حالت آماده‌باش قرار گرفتند گفت: همچنین ۸۲ پایگاه اورژانس شهری و جاده‌ای با ۱۲۷ دستگاه آمبولانس برای خدمت‌رسانی به مردم و مسافران فعال بودند.

وی تصریح کرد: در این مدت تیم نظارتی اورژانس از ۵۵ پایگاه اورژانس بازدید انجام داد، همچنین یک ایستگاه سلامت در شهرستان طبس دایر شد که به مسافران و گردشگران مجاور امامزاده موسی‌ الکاظم (ع) امدادرسانی انجام می‌داد.

معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی خراسان جنوبی گفت: استاندار خراسان جنوبی نیز از پایگاه اورژانس جاده‌ای ثمن شاهی و ایستگاه سلامت طبس بازدید کرد و خوشبختانه با کمبود یا مشکلی در این مدت مواجه نبودیم.

 

 

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس:

برنامه تولید ۳۵ هزار مگاوات برق توسط وزارت نیرو در دستور کار است

برنامه تولید ۳۵ هزار مگاوات برق توسط وزارت نیرو در دستور کار است

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت نیرو برای افزایش تولید برق تا ۳۵ هزار مگاوات برنامه‌ریزی کرده و این برنامه برای اجرا در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مصطفی نخعی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار امروز اعضای کمیسیون انرژی مجلس با وزیر نیرو افزود: سال گذشته وزیر نیرو در زمان رای اعتماد وعده‌هایی به نمایندگان عضو کمیسیون انرژِی در خصوص افزایش تولید برق تا ۳۰ هزار مگاوات داد که طبق گفته وزیر نیرو این برنامه دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو برای تولید ۳۵ هزار مگاوات برق برنامه‌ریزی کرده است، افزود: ۱۵ هزار مگاوات تولید برق حرارتی با مدیریت و نظارت مجموعه وزارت نیرو، ۱۰ هزار مگاوات توسط صنایع و ۱۰ هزار مگاوات توسط تجدیدپذیرها برنامه‌ریزی شده است.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در نشست امروز مباحث زیادی در حوزه آب و برق مطرح شد و اعضای کمیسیون انرژی مجلس نیز دیدگاه‌ها و نکات مدنظر خود را ارائه کردند.

وی ادامه داد: یکی از این مباحث، در خصوص کسری تولید برق نسبت به مصرف به خصوص در زمان پیک بود، همانطور که می‌دانید سال گذشته در برخی از ایام تا ۱۲ یا ۱۵ هزار مگاوات در روز کسری برق داشتیم و موازنه بین تولید و مصرف برق رعایت نمی‌شد.

نخعی تصریح کرد: برنامه تعمیرات نیروگاه‌های موجود با جدیت توسط وزارت نیرو دنبال می‌شود و قول داده شد تا قبل از پیک تابستان، تمامی این برنامه اجرا شود.

وی عنوان کرد: وزارت نیرو در تلاش است تا واحدهای نیمه تمام هر چه زودتر وارد مدار تولید شود، به عنوان مثال با تکمیل واحدهای نیمه تمام در حوزه تجدیدپذیرها تا تابستان امسال ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر کشور افزوده خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه‌ها و مشوق‌های وزارت نیرو در خصوص مدیریت مصرف برق، افزود: وزیر نیرو ضمن اشاره به تبصره هشت قانون بودجه ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱، از کمیسیون انرژی مجلس برای تصویب این تبصره‌ها قدردانی کرد.

وی بیان کرد: در موضوع آب به خصوص سال قبل با خشکسالی‌های شدید مواجه بودیم و سال آبی جاری هم با وجود بارندگی‌ها هنوز با مشکلاتی مواجه‌ایم.

نخعی خاطرنشان کرد: در ۶ ماه ابتدایی سال آبی ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ نسبت به وضعیت نرمال تقریبا با کاهش ۱۹ درصدی بارندگی‌ها مواجه‌ شدیم البته نسبت به سال آبی گذشته وضعیت بهتری داریم که با توجه به عقب‌ماندگی‌های زیاد، می‌طلبد مدیریت و برنامه‌ریزی دقیقی در این حوزه صورت گیرد.

وی تصریح کرد: در خصوص شبکه‌های آب روستایی بسیاری از روستاهای کشور با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزیر نیرو به برنامه‌هایی از جمله استفاده از بنیادها، نهادها و قرارگاه محرومیت زدایی در اجرای امور اشاره کرد که به تسهیل شبکه آبرسانی روستایی کمک خواهد کرد تا بخشی از این مشکلات رفع شود.

 

 

 

ممنوعیت توسعه بهره برداری از منابع آب زیرزمینی بندان نهبندان

ممنوعیت توسعه بهره برداری از منابع آب زیرزمینی محدوده مطالعاتی بندان شهرستان نهبندان تمدید شد.

مدیر عامل آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: بر اساس اعلام وزارت نیرو ممنوعیت حفر چاه عمیق، نیمه عمیق و احداث قنات و یا ممنوعیت توسعه بهره برداری از منابع آب زیرزمینی بندان نهبندانهرگونه افزایش بهره برداری از منابع آب به منظور جلوگیری از افزایش افت سطح آب زیزمینی در محدوده مطالعاتی بندان به مدت ۵ سال دیگر تا تاریخ ۱۴۰۵/۱۲/۰۵ تمدید شد.

سروری افزود: بر اساس این گزارش با توجه به نتایج مطالعات و بررسی‌های به عمل آمده، بهره برداری بیش از حد از منابع زیر زمینی و وقوع خشکسالی‌های مستمر باعث افت سطح آب زیر زمینی و کسری حجم مخزن محدوده مطالعاتی بندان شده است، از این رو به منظور جلوگیری از افزایش افت سطح آب زیرزمینی در محدوده یاد شده، به موجب ماده ۴ قانون توزیع عادلانه آب، ممنوعیت‌های مذکور از سوی وزارت نیرو اعمال می‌شود.

وی گفت:این مناطق از شمال از محل تلاقی مرز محدوده‌های مطالعاتی هامون هیرمند، دورح و بندان در امتداد مرز محدوده مطالعاتی به نقاط ارتفاعی ۱۳۰۸، ۲۱۳۸، ۲۵۱۸ (کوه باران) و ۲۳۷۱ و از آنجا تا محل تلاقی مرز محدوده‌های مطالعاتی علی آباد، سهل آباد و بندان تعیین شده است.

مدیر عامل آب منطقه ای خراسان جنوبی  گفت:درناحیه شرق از کوه پاترگی در امتداد مرز محدوده مطالعاتی به کوه‌های ملکدون و چرمگو (نقطه ارتفاعی ۱۰۸۵) سپس به نقطه ارتفاعی ۱۳۸۹ و از آنجا تا محل تلاقی مرز محدوده‌های مطالعاتی هامون هیرمند، دورح و بندان محدود می‌شود.

سروری گفت:از سمت جنوب نیز از محل تلاقی فوق در امتداد مرز محدوده مطالعاتی به نقطه ارتفاعی ۱۳۴۲ و در ادامه در امتداد مرز مذکور به نقطه ارتفاعی ۴۸۲ و از آنجا تا کوه پاترگی تعیین شده است؛ و از سمت غرب از محل تلاقی فوق در امتداد مرز محدوده مطالعاتی به نقاط ارتفاعی ۱۱۴۱ و ۱۳۷۴ و از آنجا تا محل تلاقی مرز محدوده‌های مطالعاتی بندان، علی آباد و هامون هیرمند به عنوان مناطق ممنوعه اعلام شده است.

 

 

 

 

 

برداشت گل محمدی از گلستان‌های خراسان جنوبی/۲

برداشت گل محمدی از گلستان‌های خراسان جنوبی آغاز شد.

مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به ادامه روند خشکسالی،برداشت گل محمدی از گلستان‌های خراسان جنوبی کمبود بارندگی‌ها و کاهش کیفیت منابع آبی استان گفت: امسال پیش بینی می‌شود ۵۷۸ تُن گل محمدی از باغ‌های گل محمدی در استان برداشت شود.

رضایی سطح زیر کاشت گل محمدی در سال گذشته را ۳۹۵.۵ هکتار اعلام کرد و افزود: امسال توسعه سطح زیرکاشت و افزایش سطح بارور داشتیم که منجر به درصد کمی افزایش تولید شده است.

وی گفت: بیشترین برداشت گل محمدی متعلق به مزارع سربیشه است.

مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان ارقام بومی، کاشان ۹۴ و یزد ۹۳ از جمله ارقام گل محمدی کاشت شده در استان است.

وی با اشاره به اینکه گل محمدی در استان به دلیل شرایط آب و هوایی گرم و خشک از اسانس و عطر بالایی برخوردار است، افزود: محصول تولید شده در استان به صورت صادرات غنچه و گلاب گیری در واحد‌های سنتی و نیمه صنعتی استان مصرف می‌شود.

پارسال ۵۷۳ تُن گل محمدی از باغ‌های گل محمدی در خراسان جنوبی برداشت شد.

 

 

 

 

 

سارقان قطعات خودرو در بیرجند دستگیر شدند/۴

مأموران فرماندهی انتظامی بیرجند ۲ سارق قطعات خودرو با ۱۲ فقره سرقت دستگیر کردند.

به گزارش امروز خراسان جنوبی فرمانده انتظامی بیرجند گفت: با وقوع چند فقره سرقت قطعات خودرو در شهرستان

سارقان قطعات خودرو در بیرجند دستگیر شدند بیرجند، بررسی موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس قرار گرفت.

سرهنگ فولادی افزود: ماموران”کلانتری ۱۳” شهرستان بیرجند با انجام اقدامات اطلاعاتی و تحقیقات گسترده میدانی، ۲ سارق را در این خصوص شناسایی و تحت تعقیب قرار دادند و پس از هماهنگی با مقام قضائی در یک عملیاتی غافلگیرانه متهمان را در مخفیگاهشان دستگیر کردند.

فرمانده انتظامی شهرستان بیرجند گفت: متهمان ابتدا در اظهارات خود منکر هرگونه جرم و اتهامی شدند، اما با روبه رو شدن با شواهد موجود و ارائه مستندات به ناچار لب به اعتراف گشودند و به ۱۲ فقره سرقت اعتراف کردند.

سرهنگ فولادی افزود: مأموران در این رابطه ۲ متهم دستگیر کردند که به همراه پرونده برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

 

 

 

کشف سواری پراید مسروقه از یزد در فردوس/۴

فرمانده انتظامی شهرستان فردوس از کشف خودروی سرقتی از یزد و دستگیری سارق دراین شهرستان خبر داد.

به گزارش امروز خراسان جنوبی سرهنگ فولادی گفت: مأموران ایست و بازرسی”گلشن” شهرستان  فردوس هنگام کنترلکشف سواری پراید مسروقه از یزد در فردوس خودرو‌های عبوری به یک سواری پراید با پلاک غیر بومی مشکوک شدند که برای بررسی بیشتر خودرو را متوقف کردند.

وی افزود: مأموران پس از متوقف نمودن سواری پراید نسبت به استعلام پلاک خودرو از سامانه اقدام کردند که مشخص شد خودرو ۳ روز قبل از یزد به سرقت رفته لذا سریعا راننده آن دستگیر و به مقر انتظامی دلالت داده شد.

فرمانده انتظامی شهرستان فردوس گفت: در تحقیقات بعمل آمده متهم به بزه ارتکابی خود اعتراف کرد که در این رابطه پرونده تشکیل و سارق برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شد.

 

 

 

 

ثبت روز بدون فوتی کرونا در خراسان جنوبی/۲-۳

برای دومین روز متوالی موردی از فوت جدید ناشی از کرونا در استان ثبت نشد و آمار جان باختگان این بیماری همان هزار و ۴۳۲ نفر ثابت ماند.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا ویروس در استان گفت: در شبانه روز

ثبت روز بدون فوتی کرونا در خراسان جنوبی گذشته از ۱۴۶ آزمایش مولکولی تشخیص کرونا در استان ۴۴ بیمار و از ۳۸۳ تست سریع ۱۱۴ مورد مثبت جدید کرونا و مجموعا از ۵۲۹ تست ملکولی و سریع در استان ۱۵۸ مورد جدید کرونا شناسایی شد.

شریف زاده افزود: از این تعداد ۶ مورد از بشرویه، ۷۷ مورد از بیرجند، ۶ مورد از خوسف، ۷ مورد از زیرکوه، دو مورد از درمیان، ۴ مورد از سرایان، ۱ مورد از سربیشه، ۱۳ مورد از طبس، ۹ مورد ازفردوس، ۲۱ مورد از قاینات و ۱۲ مورد از نهبندان شناسایی شد.

به گفته وی در حال حاضر ۳۹ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که ۳۲ نفر کرونا مثبتند.

شریف زاده گفت: از این تعداد ۱۱ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال عمومی ۳ نفر وخیم گزارش شده است.

وی افزود: خوشبختانه در شبانه روز گذشته موردی از فوت جدید ناشی از کرونا در استان ثبت نشد و آمار جان باختگان این بیماری همان هزار و ۴۳۲ نفر ثابت ماند.

 

 

 

واکسیناسیون ۹۸ درصدی دانشجویان دانشگاه بیرجند/۲

۹۸ درصد دانشجویان دانشگاه بیرجند حداقل ۲ دوز واکسن کرونا را تلقیح کرده اند.

سرپرست دانشگاه بیرجند در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت: دانشجویان باید برای حضور در کلاس‌ها حداقل ۲ دوز واکسن را دریافت کرده باشند و برای حضور در خوابگاه‌ها و سلف سرویس‌ها باید سه دز کامل واکسن را دریافت کرده باشند.

 

لامعی گیو افزود: آموزش حضوری در مقطع دکترا از بیستم فروردین، مقطع ارشد از چهاردهم اردیبهشت و کارشناسی پس از ماه رمضان آغاز می شود.

 

۱۲ هزار دانشجو در دانشگاه بیرجند مشغول به تحصیل هستند.

 

 

 

 

 

اعلام آمادگی صندوق توسعه ملی برای حمایت از واحد‌های اقتصادی

در نتیجه پیگیری‌های استاندار خراسان جنوبی، صندوق توسعه ملی آمادگی خود برای حمایت از واحد‌های اقتصادی استان را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، قناعت در دیدار با مدیرعامل صندوق توسعه ملی که با محوریت ارائه راهکار‌هایاعلام آمادگی صندوق توسعه ملی برای حمایت از واحد‌های اقتصادی عملیاتی به منظور تخصیص تسهیلات ارزی به طرح توسعه کویر تایر انجام شد، از اهتمام این صندوق در حمایت از سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته تشکر کرد.

وی با اشاره به جایگاه کویرتایر در اقتصاد خراسان جنوبی، گفت: شرکت کویرتایر با سهم ۲۰ درصدی، در تولید تایر‌های سواری در کشور نقش بسزایی دارد.

استاندار درخصوص طرح توسعه و سرمایه گذاری کویرتایر، افزود: کویر تایر با اجرای این طرح، به تولید تایر ماشین آلات معدنی، اتوبوسی، باری و کشاورزی خواهد پرداخت.

آقای قناعت گفت: این طرح با اشتغالزایی خوبی که به همراه دارد در رفع بیکاری منطقه بسیار مؤثر است و می‌تواند به توسعه خراسان جنوبی کمک بسزایی کند.

وی با تأکید بر دانش بنیان بودن این طرح، گفت: ورود شرکت‌های دانش بنیان به اجرای این طرح در راستای تحقق شعار سال، ” تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین”، دانش فنی را به کشور منتقل خواهد کرد.

مدیرعامل صندوق توسعه ملی نیز با تأکید بر حمایت‌های این حوزه از طرح‌های سرمایه گذاری، افزود: باید زیر پای سرمایه گذاران فرش قرمز پهن کنیم و از این ظرفیت در توسعه کشور بهره ببریم.

دکتر غضنفری از آمادگی صندوق توسعه ملی برای پرداخت تسهیلات ارزی و ریالی در راستای حمایت از واحد‌های اقتصادی خبرداد و گفت: واحد‌های اقتصادی و سرمایه گذاران می‌توانند از تسهیلات ارزی و ریالی در قالب نظام نامه، ضوابط و شرایط صندوق توسعه ملی بهره‌مند شوند.

 

 

 

فروش بیش از ۳۱ میلیارد ریالی صنایع‌دستی در خراسان جنوبی/۲۳

۳۱ میلیارد و ۲۰۹ میلیون ریال انواع صنایع دستی در بازارچه‌های نوروزی صنایع‌دستی خراسان جنوبی به فروش رسید.

سرپرست معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستیفروش بیش از ۳۱ میلیارد ریالی صنایع‌دستی در خراسان جنوبی  استان گفت: این مقدار فروش از تاریخ ۲۶ اسفند پارسال تا پایان ۱۳ فروردین‌ جاری در ۵٠ بازارچه با ۲۴۷ غرفه در استان ثبت شد.

زهره اسدپور افزود: در این مدت ۷۳۴ هزار نفر از بازارچه‌های صنایع‌دستی استان بازدید کرده‌اند که بیشترین بازدید‌ها مربوط به شهرستان‌های طبس، فردوس و بیرجند است.

سرپرست معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی گفت: بیشترین فروش مربوط به رشته‌های سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، قلم‌زنی روی مس و پارچه‌بافی سنتی بوده است.

وی با بیان اینکه این بازارچه‌ها بیشتر در بنا‌های تاریخی، ورودی شهرها، مناطق گردشگری پرتردد و … قرار دارند، افزود: محصولات ارائه شده شامل انواع نساجی سنتی، بافته‌های داری، سفال و سرامیک، رودوزی‌های سنتی، محصولات چرمی، چوبی، فلزی، سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی و … است.

 

 

 

همایش ملی پروفسور «معتمدنژاد» در خراسان جنوبی برگزار می‌شود

همایش ملی پروفسور «معتمدنژاد» در خراسان جنوبی برگزار می‌شود

بیرجند- مدیر روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی از برگزاری همایش ملی پروفسور معتمد نژاد طی آذر ماه سال جاری در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود مقامی پیش از ظهر سه شنبه در نخستین نشست هیئت اندیشه‌ورز حوزه اطلاع رسانی استان خاطرنشان کرد: انعکاس جامع دستاوردهای دولت در قالب اقدامات دستگاه‌های اجرایی و ارتقا جایگاه روابط عمومی، از مهمترین اهداف هیئت اندیشه‌ورز حوزه اطلاع رسانی استان است.

وی با بیان اینکه برای تحقق هر چه بهتر این دو هدف متعالی می‌بایست در اولین گام، نظام مسائل روابط عمومی استان مشخص شود، تصریح کرد: باید با واکاوی کامل شرایط ببینیم جایگاه روابط عمومی‌ها کجاست، سپس با بررسی نقاط ضعف و قوت موجود، مسائل مغفول مانده را مدنظر قرار دهیم.

به گفته وی؛ روابط عمومی ادارات شهرستانی هم در این هیئت جایگاه ویژه‌ای دارند و به طور خاص هدف گذاری شده‌اند.

مشاور استاندار در امور روابط عمومی با تأکید بر جایگاه روابط عمومی‌ها در انعکاس اقدامات دستگاه‌ها، متذکر شد: دستگاه‌ها در راستای رفع مشکلات استان، برنامه‌هایی دارند که باید به خوبی اطلاع رسانی شوند تا مردم بتوانند از این خدمات به درستی بهره برداری کنند.

مقامی با اشاره به اینکه اعضای منتخب هیئت اندیشه‌ورز حوزه اطلاع رسانی استان، یک جامعه نخبگانی است، اظهار داشت: انتظاری که از این هسته فکری می‌رود این است که با ایده‌ها و افکار تازه و همچنین آسیب شناسی شرایط موجود، به پویایی روابط عمومی‌های دستگاه‌ها کمک کنند.

وی، تلاش اعضا را شرط قوام و دوام هیئت اندیشه‌ورز عنوان کرد و گفت: حفظ منزلت و شأنیت هیئت اندیشه‌ورز به تک تک اعضای آن بستگی دارد.

مدیر روابط عمومی استانداری با اشاره به پاره‌ای از مشکلات روابط عمومی‌ها، خاطرنشان کرد: تدوین نظام مسائل حوزه اطلاع رسانی و روابط عمومی‌های استان ضرورت دارد.

مقامی ادامه داد: در اغلب ادارات، افراد همزمان با حضور در روابط عمومی، چند پست سازمانی و حوزه فعالیتی دیگر هم دارند، که این مسئله، موضوع اطلاع رسانی درست و بموقع را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

وی فضای مجازی را از ظرفیت‌های بسیار ارزشمند برای اطلاع رسانی برشمرد و تصریح نمود: تولید محتوای مناسب با فرهنگ و بوم منطقه می‌تواند به موفقیت روابط عمومی در انعکاس اقدامات و خدمات دستگاه‌ها کمک کند.

مشاور استاندار خراسان جنوبی در ادامه از برنامه روابط عمومی استانداری برای برگزاری همایش بزرگداشت پروفسور معتمد نژاد گفت و اظهار داشت: برگزاری هر چه باشکوه‌تر این همایش ملی، مساعدت و همراهی همه دستگاه‌ها را می‌طلبد.

به گفته وی؛ این همایش، آذرماه امسال و همزمان با سالروز درگذشت پدر علم ارتباطات برگزار خواهد شد.

مقامی بر توجه ویژه روابط عمومی‌ها در استفاده از ظرفیت‌های استان تأکید کرد و متذکر شد: استفاده عادلانه از ظرفیت‌های کانون‌های آگهی تبلیغاتی و مؤسسات مستندساز از مسائلی است که باید مد نظر مدیران روابط عمومی قرار گیرد.

اعتصاب کامیون داران در افزایش قیمت میوه و تره بار تاثیر ندارد
رئیس اتحادیه میوه و تره بار بیرجند با بیان اینکه مشکلی در کمبود میوه و تره بار وجود ندارد، گرانی و پایین بودن کیفیت میوه و تره بار را به اعتصاب کامیون داران مرتبط نمی داند.
به گزارش شبستان گرانی و کمبود اقلام مورد نیاز مردم مانند سیب زمینی، گوجه فرنگی و… به بهانه های مختلف تراژدی جدیدی نیست و در طول ماه های گذشته شاهد گرانی اقلام مورد نیاز مردم اعم از لوازم خانگی، برنج، گوشت، حبوبات، لبنیات، صیفی جات و… بوده ایم و هر بار هم مسئولان مربوطه بالا بودن کیفیت محصول، تحریم ها و… را مهمترین دلیل افزایش قیمت ها عنوان می کنند در حالیکه گرانی برخی اقلام مورد نیاز مردم مانند صیفی جات و میوه به تحریم ها مرتبط نیست.

فرارسیدن ماه مبارک رمضان و افزایش نگرانی مردم از افزایش قیمت ها باعث شد تعدادی از افراد قبل از ماه مبارک رمضان اقلام مورد نیاز این ماه اعم از برنج، گوشت و… را تهیه کنند در این بین افرادی که روز به روز مایحتاج خود را تهیه می کنند برای خرید اقلام اولیه سبد غذایی زیر بار این گرانی ها کمر خم می کنند.

متأسفانه این روزها شاهد گرانی و کمبود برخی اقلام مورد نیاز مردم شامل میوه و صیفی جات هستیم. غرفه داران و مغازه داران بهانه کمبود و نبود محصول را به اعتصاب کامیون داران ربط می دهند.

کمبود میوه و تره بار

یکی از غرفه داران بازار روز غفاری در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به کمبود میوه و صیفی جات در روز بازار می گوید: سیب زمینی و میوه های موجود از چند روز گذشته است و به علت اعتصاب کامیون داران، میوه تازه و با کیفیت به استان نیامده است.

او که خواست نامش فاش نشود از وضعیت موجود گلایه کرده و می گوید: در حال حاضر نیز مشکلات بارگیری و اعتراضات کامیون‌داران، کمبود و افزایش قیمت برخی اقلام مانند هندوانه، پیاز و… را تحت تاثیر قرار داده است.

اعتصاب کامیون داران

یکی از مغازه داران سطح شهر هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند به اعتصاب کامیون داران اشاره می کند و می گوید: این اعتصاب باعث کمبود و پایین بودن کیفیت محصول شده است.

«یداالله حسین آبادی» با بیان اینکه در دو روز گذشته قیمت میوه و تره بار به شدت افزایش داشته است، می افزاید: امروز از میدان میوه و تره بار، گوجه فرنگی با کیفیت پایین کیلویی ۱۶ هزار تومان خریده و به ۲۰ هزار تومان می فروشم.

وی یادآور می شود: با توجه به کاهش کیفیت گوجه فرنگی در هر جعبه حدود ۲۰ کیلوگرم ضایعات است و اگر کیلویی ۴۰ هزار تومان هم به فروش برسد جوابگو نیست اما برای جور بودن جنس مجبور به تهیه گوجه فرنگی با کیفیت پایین هستیم.

وی این افزایش قیمت ها را باعث کاهش قدرت خرید مردم و به دنبال آن ضرر و زیان مغازه داران می داند و از مسئولان می خواهد در این زمینه چاره اندیشی کنند.

کاهش قدرت خرید

یکی دیگر از شهروندان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند ضمن گلایه از گرانی ساعتی اقلام مورد نیاز مردم می گوید: توان و قدرت مردم برای خرید روز به روز کم و کمتر می شود.

«محسن ابراهیمی» ضمن گلایه از افزایش قیمت‌ها می گوید: کاهش توان و قدرت خرید خانوارها باعث شرمندگی پدر خانواده است چرا که روز به روز اقلام مورد نیاز خانواده گران شده و به دنبال آن سبد و سفره غذایی کوچک و کوچکتر می شود.

وی به قیمت گوجه و سیب زمینی در گوشه و کنار شهر اشاره می کند و می گوید: در نقاط مختلف شهر هر کیلوگرم گوجه فرنگی کیلویی ۱۸، ۲۲، ۲۵ هزار تومان به فروش می رسد و وقتی علت را جویا شوی به بهانه کیفیت بسنده می شود.

وی قیمت هرکیلوگرم سیب زمینی را هم در گوشه کنار ۱۴، ۱۶ و ۱۸ هزار تومان اعلام می کند و ضمن گلایه از عدم مدیریت و رسیدگی می افزاید: متأسفانه هر ساله در مناسبت‌های مختلف نوروز، یلدا، ماه مبارک رمضان و… شاهد افزایش قیمت اقلام مورد نیاز مناسبت اعم از آجیل، برنج، گوشت، میوه و… هستیم.

کمبود نداریم

رئیس اتحادیه میوه و تره بار بیرجند در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند در خصوص بازار میوه در ماه مبارک رمضان با بیان اینکه در بخش تامین میوه با هیچ کمبودی مواجه نبوده‌ایم و همه چیز به اندازه کافی در بازار موجود است، می گوید: اعتصاب کامیون داران مسئله کشوری است و در افزایش قیمت و کمبود آن ارتباطی ندارد.

«محمد حیدری» اعتصاب کامیون داران را در کمبود برخی اقلام مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی و هندوانه بی تأثیر نمی داند و می گوید: در حال حاضر میوه هایی مانند سیب، پرتقال و… با خودروهای سبک حمل می شود و به همین علت در این زمینه مشکلی وجود ندارد.

وی قیمت هر کیلو گرم گوجه فرنگی با کیفیت در میدان میوه و تره بار را در حال حاضر ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان اعلام می کند و یادآور می شود: گوجه فرنگی پس از احتساب ۲۰ تا ۲۵ درصد سود باید به دست شهروندان برسد و رقمی بالاتر از آن تخلف محسوب می شود.

حیدری اعتصاب کامیون داران را بهانه ای برای برخی افراد سودجو می داند و می گوید: سیب زمینی و گوجه فرنگی در کشور نوسان قیمت دارد و بر اساس تقاضا و نیاز قیمت ها فرق می کند.

وی قیمت هندوانه در میدان تره بار به ازای هر کیلوگرم را سه هزار تومان اعلام می کند و می گوید: با احتساب سود باید در بازار هر کیلوگرم هندوانه تا چهار هزار تومان به فروش برسد و فروش بیشتر از این قیمت تخلف بوده و عدم گزارش آن دینی به گردن شهروندان است.

سخن پایان

افزایش قیمت اقلام مورد نیاز مردم موضوعی تکراری است که هر روز و ساعت به آن پرداخته می شود برخی تحریم و برخی بهانه هایی مانند اعتصاب کامیون داران،‌ سیل، گرما و… را بهانه می کنند. به راستی مسئولان برای حل این مشکل به صورت ریشه ای چه اقدامی انجام داده اند تا باعث دلگرمی و رفع گلایه شهروندان شود.

۵۸۵ هزار و ۳۶۸ وعده غذا و افطاری در خراسان جنوبی توزیع می‌شود

بیرجند – ایرنا – مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی گفت: ماه رمضان امسال تهیه و توزیع ۴۶ هزار و ۳۵۰ بسته غذایی همچنین ۵۸۵ هزار و ۳۶۸ وعده غذای گرم و افطاری ساده در این استان هدف‌گذاری شده است.

محمد عرب روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هدف از اجرای طرح اطعام مهدوی توزیع غذای گرم، افطاری ساده و بسته‌های معیشتی بین نیازمندان است که با همکاری مراکز نیکوکاری و خیران در استان انجام می‌شود.

وی از آمادگی ۹۲ آشپزخانه برای اجرای طرح اطعام مهدوی در خراسان جنوبی خبر داد و افزود: ماه رمضان امسال ۷۱ آشپرخانه به‌صورت متمرکز از سوی مراکز نیکوکاری و ۲۱ آشپزخانه از سوی ادارات برای طبخ غذا و توزیع بین نیازمندان پیش‌بینی شده است.

مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی گفت: همزمان با ماه رمضان ۴۶ هزار و ۳۵۰ سبد غذایی بین نیازمندان زیر پوشش این نهاد در استان خراسان جنوبی توزیع می‌شود.

وی ادامه داد: برپایی پایگاه‌های جذب حامی در سطح ادارات تابعه همچنین محل‌های پیش‌بینی شده در مساجد و تکایا برای نیمه دوم ماه رمضان به‌ویژه شب‌های قدر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از برنامه‌های امسال است.

عرب گفت: هدف‌گذاری ما جمع‌آوری فطریه ۴۰ درصد جمعیت استان، ایجاد پویش‌های هدفمند و موثر محلی و منطقه‌ای توسط مراکز نیکوکاری، سایر موسسات خیریه و گروه‌های جهادی در راستای جذب منابع است.

وی اظهار داشت: طرح مفتاح الجنه برای بازدید از منازل مددجویان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط این نهاد و مراکز نیکوکاری نیز در ماه رمضان اجرا می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی ادامه داد: برنامه‌ریزی برای مشارکت کارمندان استان در طرح اطعام مهدوی با شعار “هر کارمند یک خانواده اطعام مهدوی”، استفاده از ظرفیت خیران، حامیان، مراکز نیکوکاری، مساجد، حسینیه‌ها، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، آستان قدس رضوی و سایر نهادهای همسو و استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی از برنامه‌های ماه رمضان است.

وی گفت: سامانه نیکوکاری با شماره‌گیری ۰۹۶۸۸۷۷، اپلیکیشن‌های سنا، بام، ایوا، بله و سکه، واریز به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۱۸۹۹۹۵۸۸۹۰ و شماره حساب ۰۱۱۱۶۷۶۵۱۸۰۰۵ بانک ملی دادگستری بیرجند، مراجعه به سایت امداد www.emdad.ir، مراجعه حضوری به ادارات ۲۱ گانه این نهاد و مراجعه حضوری به ۱۴۹ مرکز نیکوکاری فعال در استان از دیگر روش‌های اهدای کمک‌های مردمی برای نیازمندان است.

 

 

 

 

گمرکات خراسان جنوبی بیش از ۷۲۳ میلیون دلار ارزآوری داشت

گمرکات خراسان جنوبی بیش از ۷۲۳ میلیون دلار ارزآوری داشت

بیرجند – ایرنا – مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: مجموع کالاهای صادراتی خروجی از طریق گمرکات استان در سال گذشته ۷۲۳ میلیون و ۹۰۷ هزار و ۲۵۶ دلار کالا به وزن ۲ میلیون و ۱۳۳ هزار و ۳۷۹ تن بوده است.

سید حسن رحیمی‌زاده روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۱۴ درصد و به لحاظ وزن ۴۰ درصد کاهش داشته است.

وی بیان کرد: از مجموع کالاهای خروجی صادراتی، ۶ هزار و ۷۴۶ فقره اظهارنامه صادراتی به ارزش ۱۲۰ میلیون و ۷۵۷ هزار و ۱۰۵ دلار به وزن ۹۱۶ هزار و ۸۶۴ تن مربوط به صادرات قطعی از گمرکات بیرجند، ماهیرود و گمرک مستقر در بازارچه مرزی ماهیرود بوده است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد اظهارنامه ۱۷ درصد افزایش، ارزش ۴۰ درصد و وزن ۴۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی افزود: عمده اقلام صادرات قطعی گمرکات استان در این مدت شامل صیفی‌جات، سیمان، هیدروکربن سبک، کاشی و سرامیک، گازوئیل، روغن سوخت تقطیری، خرما، هیدروکربن حاصل از بازیافت خاک‌های مستعمل رنگ‌بر، قیر و میلگرد بوده که عمده این اقلام به کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان و ترکمنستان صادر شده است.

رحیمی‌زاده عنوان کرد: تعداد پروانه ارائه شده در حوزه صادرات ماده ۱۱۶ شامل کالاهای اظهار شده در سایر گمرکات کشور و خروجی از گمرک ماهیرود و گمرک مستقر در بازارچه‌های مرزی استان در این مدت ۱۳ هزار و ۹۸۶ فقره بوده است.

وی ارزش این پروانه‌های صادراتی را ۶۰۳ میلیون و ۱۵۰ هزار و ۱۵۱ دلار به وزن بیش از یک میلیون و ۲۱۶ هزار و ۵۱۵ تن اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه ۲۰ درصد، ارزش ۶ درصد و وزن ۳۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی یادآور شد: عمده اقلام خروجی موضوع ماده ۱۱۶ شامل مشتقات نفتی، کود، پروفیل، شیشه، ایزوگام و از این قبیل بوده است.

وی درباره واردات قطعی گمرکات استان گفت: سال گذشته ۱۰۱ فقره اظهارنامه وارداتی به ارزش ۲۴ میلیون و ۹۷۶ هزار و ۴۵۸ دلار به وزن ۲ هزار و ۵۴۸ تن تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه ۳۳۹ درصد، ارزش هزار و ۱۶۲ درصد و وزن ۲۴۲ درصد افزایش داشته است.

رحیمی‌زاده افزود: عمده اقلام وارداتی به استان را لوازم و قطعات مربوط به معدن، قطعات مربوط به خط تولید کاشی، کائوچو، ترنجبین، آنتی اکسیدان، لودر، کلروبوتیل، بذر یونجه، شاهدانه بو داده و زغال شسته نشده تشکیل می‌دهد که این اقلام از کشورهای امارات متحده عربی، گرجستان و افغانستان وارد شده است.

وی با اشاره به امانات پستی انجام شده در سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: پارسال ۱۵۸ فقره اظهارنامه صادراتی به ارزش هفت هزار و ۵۸۸ دلار به وزن ۹۳۸ کیلوگرم تشکیل شد که از نظر تعداد اظهارنامه ۳۹ درصد، ارزش ۴۲ درصد و وزن ۹۱ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: همچنین از ابتدای امسال تعداد ۳۱ فقره اظهارنامه وارداتی به ارزش ۱۲ هزار و ۸۶۸ دلار به وزن ۱۸۸ کیلوگرم تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظرتعداد اظهارنامه درصد، از نظر ارزش ۲۷۴ درصد و از نظر وزن ۲۳۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: کالاهای وارد شده دوربین دوچشمی، البسه و تلفن همراه بوده که کشور مقصد و مبدا صادرات و واردات امانات پستی آلمان، روسیه، آمریکا، کانادا، دانمارک است.

رحیمی‌زاده درخصوص انجام خدمات مسافری در گمرکات گفت: پارسال به هشت هزار و ۴۶۷ نفر مسافر ورودی و هفت هزار و ۵۵۴ نفر مسافر خروجی از گمرک ماهیرود، خدمات گمرکی ارائه و تشریفات مسافری امور گمرکی انجام شده است.

وی افزود: مسافران ورودی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲ درصد و مسافران خروجی ۱۰ درصد افزایش داشته همچنین فرودگاه بیرجند پرواز خارجی نداشته است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: همچنین سال گذشته سه هزار و ۴۹۱ دستگاه کامیون به وزن ۹۷ هزار و ۹۹۱ تن شامل روغن صنعتی، شکر، فوفل، مرغ منجمد، آرد و سایر اقلام از کشورهای عراق، هند، اندونزی، ترکیه و فدراسیون روسیه از طریق گمرک ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شد.

وی بیان کرد: این میزان ترانزیت کالا از مرز خراسان جنوبی نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد کامیون ۳۹ درصد و وزن ۴۴ درصد کاهش داشته است.

 

 

 

 

استاندار در دیدار معاون رییس جمهور:

استفاده از ظرفیت‌های خراسان جنوبی مهمترین برنامه امسال است/۲-۳

استفاده از ظرفیت‌های خراسان جنوبی مهمترین برنامه امسال است

 استاندار خراسان جنوبی در دیدار با معاون اجرایی رییس جمهور، مهمترین برنامه سال جاری را بهره‌برداری از ظرفیت‌های اقتصادی استان با استفاده بهینه از توان و فرصت شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد.

به گزارش امروز خراسان جنوبی “جواد قناعت” با هدف پیگیری مسایل استان با سید “صولت مرتضوی” معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در تهران دیدار کرد.

استاندار خراسان جنوبی در این دیدار به تشریح اقدامات و برنامه‌های استان در راستای تحقق شعار سال پرداخت.

وی با اشاره به ظرفیت‌های منحصر بفرد خراسان جنوبی در حوزه‌های کشاورزی، معدنی، گردشگری و مرز، مهمترین برنامه سال جاری را بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها با استفاده بهینه از توان و فرصت شرکت‌های دانش‌بنیان اعلام کرد.

قناعت با تاکید بر وجود نیروی انسانی مستعد، تحصیلکرده و کارآمد استان گفت: استفاده از ظرفیت نخبگان بومی داخل و خارج استان در تحقق شعار سال “تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین” نیز در دستور کار قرار دارد.

وی ضمن دعوت از معاون اجرایی رییس‌ جمهور برای سفر به خراسان جنوبی، اهتمام ویژه دولت در رفع محرومیت از این استان را خواستار شد.

 

 

 

اجرای پویش ضیافت مهربانی در خراسان جنوبی/۲-۳

پویش ضیافت مهربانی به منظور تامین نیازمندی‌های جامعه هدف بهزیستی در ماه رمضان برگزار می‌شود.

شرفی ، سرپرست اداره کل بهزیستی استان گفت: با توجه به قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان و لزوم تأمین نیازمندی‌های جامعه هدف تحت پوشش بهزیستی در مراکز نگهداری فرزندان بی سرپرست معلولان و خانواده‌های نیازمند زیر پوشش بهزیستی و برای بهره مندی از ظرفیت خیران نیکوکار و نوع دوست استان، ضیافت مهربانی رمضان در خراسان جنوبی اجرا می‌شود.

او از خیران و مردم استان، مدیران شرکت‌ها و کارخانجات، کارکنان دستگاه‌های دولتی برای مشارکت در این پویش خواست از طریق شماره حساب: ۴۱۸۰۰۳۴۵۴۱۹۴۷۶۹۶ نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، شماره کارت مجازی: ۶۳۶۷۹۵۷۰۷۹۹۳۹۴۴۸ و شماره شبا: ir ۶۰۰۱۰۰۰۰۴۱۸۰۰۳۴۵۴۱۹۴۷۶۹۶ ویا پرداخت از طریق کد دستوری؛۲۴۶۸*۷۲۴* برای واریز کمک‌های نقدی اقدام کنند.

شرفی گفت: مردم استان و خیران می‌توانند کمک‌های غیر نقدی خود شامل بسته‌های مواد غذایی و البسه را به اداره‌های بهزیستی شهرستان‌ها، بخش‌ها و موسسه‌های خیریه تحت پوشش بهزیستی تحویل دهند تا در اسرع وقت میان خانواده‌های نیازمند تحت پوشش و همچنین ایتام مراکز نگهداری شبه خانواده و معلولان بی سرپرست مراکز نگهداری شبانه روزی معلولان توزیع شود.

 

 

 

شرکت‌های حمل و نقل دانش آموزان را به مدرسه نمی‌رسانند/۲-۳

به دلیل همکاری نکردن شرکت‌های پیمانکار با آموزش و پرورش، سرویس‌های مدارس در مدت باقی مانده از سال تحصیلی فعال نخواهند بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان رضوی رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: هم اکنون جابجایی دانش آموزان از خانه به مدرسه و از مدرسه به خانه بر عهده خود اولیا است.

او گفت: دلیل به نتیجه نرسیدن موضوع سرویس‌های مدارس پس از بازگشایی، همکاری نکردن شرکت‌های پیمانکار بوده است.

رضوی گفت: سرویس‌های مدارس که از سوی پیمانکاران و شرکت‌های حمل و نقل فعال می‌شوند، در سال تحصیلی آینده و از مهر پذیرای دانش آموزان خواهند بود.

رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: از اولیای دانش آموزان می‌خواهیم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را در خودرو‌ها مدنظر قرار دهند و از رعایت بهداشت در سرویس‌هایی که در اختیار می‌گیرند مطمئن شوند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مهار حریق یک‌منزل مسکونی در بیرجند/۴

آتش سوزی یک‌باب منزل مسکونی در خیابان حکیم نزاری بیرجند با تلاش آتش نشانان پس از یک ساعت مهار شد.

سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند گفت: اینمهار حریق یک‌منزل مسکونی در بیرجند حادثه ساعت ۱۹:۵۷ امروز حادثه آتش سوزی یک باب منزل مسکونی به ایستگاه آتش نشانی میدان امام اعلام شد که تیم آتش نشانی پس از۳ دقیقه به محل حادثه رسید و به دلیل بافت فرسوده این‌محله و دسترسی سخت به محل حادثه درخواست کمک از دو ایستگاه مهرشهر و بقیه الله انجام شد.

حیاتی افزود: پس از اعزام تیم‌های پشتیبان با تلاش ۱۱ نیروی آتش نشان اطفای حریق پس از یک ساعت انجام شد.

وی با بیان اینکه بیشترین حجم آتش سوزی به دلیل دپوی ضایعات در حیاط منزل مسکونی بوده است، گفت: پدرخانواده در این حادثه دچار آسیب دیدگی شده و به بیمارستان منتقل شد.

 

 

۵۸۵ هزار و ۳۶۸ وعده غذا و افطاری در خراسان جنوبی توزیع می‌شود

۵۸۵ هزار و ۳۶۸ وعده غذا و افطاری در خراسان جنوبی توزیع می‌شود

 مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی گفت: ماه رمضان امسال تهیه و توزیع ۴۶ هزار و ۳۵۰ بسته غذایی همچنین ۵۸۵ هزار و ۳۶۸ وعده غذای گرم و افطاری ساده در این استان هدف‌گذاری شده است.

محمد عرب روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هدف از اجرای طرح اطعام مهدوی توزیع غذای گرم، افطاری ساده و بسته‌های معیشتی بین نیازمندان است که با همکاری مراکز نیکوکاری و خیران در استان انجام می‌شود.

وی از آمادگی ۹۲ آشپزخانه برای اجرای طرح اطعام مهدوی در خراسان جنوبی خبر داد و افزود: ماه رمضان امسال ۷۱ آشپرخانه به‌صورت متمرکز از سوی مراکز نیکوکاری و ۲۱ آشپزخانه از سوی ادارات برای طبخ غذا و توزیع بین نیازمندان پیش‌بینی شده است.

مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی گفت: همزمان با ماه رمضان ۴۶ هزار و ۳۵۰ سبد غذایی بین نیازمندان زیر پوشش این نهاد در استان خراسان جنوبی توزیع می‌شود.

وی ادامه داد: برپایی پایگاه‌های جذب حامی در سطح ادارات تابعه همچنین محل‌های پیش‌بینی شده در مساجد و تکایا برای نیمه دوم ماه رمضان به‌ویژه شب‌های قدر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از برنامه‌های امسال است.

عرب گفت: هدف‌گذاری ما جمع‌آوری فطریه ۴۰ درصد جمعیت استان، ایجاد پویش‌های هدفمند و موثر محلی و منطقه‌ای توسط مراکز نیکوکاری، سایر موسسات خیریه و گروه‌های جهادی در راستای جذب منابع است.

وی اظهار داشت: طرح مفتاح الجنه برای بازدید از منازل مددجویان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط این نهاد و مراکز نیکوکاری نیز در ماه رمضان اجرا می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی ادامه داد: برنامه‌ریزی برای مشارکت کارمندان استان در طرح اطعام مهدوی با شعار “هر کارمند یک خانواده اطعام مهدوی”، استفاده از ظرفیت خیران، حامیان، مراکز نیکوکاری، مساجد، حسینیه‌ها، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، آستان قدس رضوی و سایر نهادهای همسو و استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی از برنامه‌های ماه رمضان است.

وی گفت: سامانه نیکوکاری با شماره‌گیری ۰۹۶۸۸۷۷، اپلیکیشن‌های سنا، بام، ایوا، بله و سکه، واریز به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۱۸۹۹۹۵۸۸۹۰ و شماره حساب ۰۱۱۱۶۷۶۵۱۸۰۰۵ بانک ملی دادگستری بیرجند، مراجعه به سایت امداد www.emdad.ir، مراجعه حضوری به ادارات ۲۱ گانه این نهاد و مراجعه حضوری به ۱۴۹ مرکز نیکوکاری فعال در استان از دیگر روش‌های اهدای کمک‌های مردمی برای نیازمندان است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*