اخبار

نامه‌نگاری بانک مرکزی فرانسه با ایران/لغو محدودیت‌های بانک ایرانی

شناسهٔ خبر: ۳۹۴۴۴۴۲ –

بانک مرکزی فرانسه با ارسال نامه ای به شعبه بانک صادرات ایران در پاریس موضوع حذف محدودیت های اعمال شده ناشی از تحریم ها را به صورت رسمی اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک صادرات، با پیگیری های مستمر و موثر دیپلماسی، حقوقی و بانکی انجام شده از سوی مدیران بخش های مربوط و در راستای اجرای توافق برجام، بانک مرکزی فرانسه با ارسال نامه ای به شعبه بانک صادرات ایران در پاریس موضوع حذف محدودیت های اعمال شده ناشی از تحریم ها را به صورت رسمی اعلام کرد، بر این اساس شعبه پاریس این بانک از تاریخ ١١ فروردین ماه سالجاری مجاز به انجام تمامی فعالیت ها و ارائه خدمات بانکی شده است.

این گزارش می افزاید: پیش از این، اتحادیه اروپا خروج بانک صادرات ایران و بانک صادرات plc لندن از فهرست تحریم های آن اتحادیه را به صورت رسمی اعلام کرده بود که با لغو تحریم از دارایی های بزرگترین بانک کشور در عرصه بین الملل و همچنین برداشته شدن محدودیت های مربوط به شعبه بانک صادرات ایران در پاریس، نه تنها برای ذی نفعان بلکه برای اقتصاد ایران نیز نوید بخش و مفید است.

در ادامه گزارش آمده است: نقش آفرینی این بانک در عرصه بین المللی که به تنهایی با داشتن ٢٧ شعبه و واحد بانک که معادل بیش از پنجاه درصد توانمندی های نظام بانکی در خارج از کشور می باشد و نیز با در نظر گرفتن توانایی ها و ظرفیت های بالای بانک یاد شده و ارتقای مستمر آن، دارای آثار مثبت اقتصادی فراوانی از جمله؛ تسهیل و تسریع در تجارت بین الملل، کاهش هزینه های مبادلات ارزی، افزایش سرمایه گذاری است و دستاوردهای مطلوبی همچون؛ افزایش ارزش سهام بانک، تنوع خدمات ارزی، افزایش سودآوری را نیز در پی خواهد داشت.

گفتنی است؛ کارشناسان و صاحب نظران بانکی بر این باورند که خروج این بانک از تحریم ها و برقراری مجدد ارتباط آن با شبکه سوئیفت می تواند در کنار ایفای نقش موثرتر بانک صادرات ایران در عرصه اقتصاد کلان، اعتبار و قدرت چانه زنی در معاملات بین الملل، سود آوری بیشتر، ارائه خدمات  متنوع ارزی برای بانک را در پی داشته باشد.

شایان توجه است، مدیران این بانک در ادامه اقدامات راهگشا و اثر گذار خود برای کسب جایگاه مطلوب تر و خلق دستاوردهای بیشتر ضمن هماهنگی و همگامی با بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و دستگاه دیپلماسی کشور رفع همه تنگناهای بین المللی و بهره مندی از ظرفیت های اقتصادی ناشی از آنرا هدفگذاری کرده و در این مسیر تمام ظرفیت و توانمندی های بانک را بکار خواهند گرفت.

نخستین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۶

امنیت سرمایه گذاری؛ از مهم‌ترین الزامات تولید و اشتغالزایی

معاون اول رئیس جمهور درجلسه ستادفرماندهی اقتصادمقاومتی:یکی از مهمترین الزامات تولیدواشتغال زایی امنیت سرمایه گذاری است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری در این جلسه عملکرد ستاد در سال ۱۳۹۵ را بسیار مثبت و درخشان ارزیابی کرد و گفت: ممکن است عده ای به دلیل آنکه در برخی بخش ها مشکلات کوچکی وجود دارد، دستاوردها را نادیده بگیرند و این گونه القا کنند که وضعیت اقتصادی کشور نامناسب است اما رشد اقتصادی دو رقمی، تورم تک رقمی و ایجاد بیش از ۷۰۰ هزار شغل در سال ۱۳۹۵ در کنار مثبت بودن تراز تجارت خارجی بیانگر آن است که اتفاقات خوبی در اقتصاد کشور در سال ۹۵ رخ داده است.امنیت سرمایه گذاری؛ از مهم‌ترین الزامات تولید و اشتغالزایی

معاون اول رئیس جمهور افزود: شاخص های اصلی اقتصاد نشان می دهد در بخش های مختلف اقتصادی تحرک خوبی ایجاد شده است که به عنوان نمونه عملکرد وزارت نفت استثنایی بوده و در تولید، فروش و صادرات نفت و میعانات گازی گام های بلندی برداشته است.

وی ادامه داد: البته برخی می گویند که صادرات نفت در نقطه مقابل اقتصاد مقاومتی قرار دارد اما در حقیقت مدیریت هوشمندی در وزارت نفت حاکم است و در زمانی که مذاکرات ایران و ۱+۵ در جریان بود، وزارت نفت پیش بینی های لازم را انجام داد و توانست پس از اجرای برجام، در مدت کوتاهی میزان تولید و صادرات کشور را به نقطه قابل قبولی برساند.

آقای جهانگیری همچنین با اشاره به افزایش میزان صادرات نفت و میعانات گازی، خاطرنشان کرد: با مدیریت مناسب، ایران توانست پس از تصویب برجام، سهمیه خود را در اوپک به دست آورد و این در حالی است که برخی کشورها تلاش می کردند با کارشکنی مانع از آن شوند که ایران بتواند در تولید و صادرات نفت رشد داشته باشد و به وضع قبل از تحریم ها بازگردد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به دستاوردها و توفیقات بخش کشاورزی نظیر خودکفایی در تولید گندم و نیز دستاوردهای بخش صنعت، معدن و تجارت و سایر بخش های خدماتی، گفت: در مجموع عملکرد کشور در سال ۹۵ در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی مثبت و درخشان بوده و شاخص های اقتصادی بیانگر این واقعیت است.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور با مشکلات جدی رو به روست، گفت: باید در سال ۹۶ با تمرکز ویژه بر مشکلاتی نظیر بیکاری، برای حل مسائل و ابرچالش های پیش روی کشور تلاش جدی انجام دهیم.

آقای جهانگیری یکی از مهم ترین مشکلات پیش روی کشور را بیکاری عنوان کرد و اظهار داشت: از سال ۸۴ تا ۹۲ میزان اشتغال خالص ایجاد شده بر اساس گزارش مرکز آمار ایران برابر با صفر بوده که این موضوع مشکلات بیکاری در کشور را دوچندان کرده است.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: در کنار مشکل بیکاری، مسائل دیگری همچون مسائل زیست محیطی، کمبود منابع آب و مشکلات صندوق های بازنشستگی از اصلی ترین دغدغه های کشور هستند که باید برای حل این مسائل تلاش کنیم.

وی با یادآوری اینکه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در سال گذشته تمرکز اصلی خود را بر موضوع اقتصاد معطوف کرد، گفت: در سال ۹۵ پروژه هایی در اولویت قرار گرفت که اجرای آنها به تحرک بخش تولید و اقتصاد کشور منجر شد و در سال جاری نیز همین رویه استمرار پیدا خواهد کرد و البته تمرکز اصلی بر رونق تولید و افزایش اشتغال زایی خواهد بود.

آقای جهانگیری افزایش جمعیت در دهه ۶۰ را یکی از دلایل بالا بودن تقاضای اشتغال عنوان و خاطرنشان کرد: رشد جمعیت در دهه ۶۰ باعث شد در مقطعی با کمبود کلاس های درس مواجه شویم و در سال های پس از آن باعث افزایش جمعیت دانشجویان کشور شد و امروز همین جمعیت به سن ازدواج و کار رسیده اند که اگر به درستی مدیریت شود می تواند فرصت مناسبی برای اقتصاد کشور باشد.

وی در ادامه این جلسه یکی از مهم ترین الزامات ایجاد اشتغال را امنیت سرمایه گذاری در کشور دانست و اظهار داشت: باید احکامی شفاف برای دستگاه های نظارتی و امنیتی تدوین شود تا عملکرد این دستگاه ها مانع از افزایش سرمایه گذاری، فعالیت بخش خصوصی، رونق تولید و اشتغال زایی نشود.

آقای جهانگیری ادامه داد: هیچ دستگاه نظارتی و بازرسی نباید در مراحل تصمیم گیری مدیران دستگاه های اجرایی مداخله کند چرا که مداخله آنها در تصمیم گیری، بر شجاعت، جسارت و عملکرد مفید مدیران و کارآمدی مدیریت تاثیرات منفی بر جای می گذارد. دولت مصمم است از مدیران پاک و سالم حمایت کند و در عین حال اگر تخلفی از مدیران مشاهده شود با قاطعیت با آنها برخورد خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: مناسب است که معاونان اول قوای سه گانه نیز هر چند وقت یک بار جلساتی برای ایجاد هماهنگی بیشتر در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی برگزار کنند تا بستر اجرای برنامه های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی هرچه بیشتر فراهم شود.

وی ضمن تاکید بر ضرورت تعیین هدف کمی برای ایجاد اشتغال، ادامه داد: اگر بخواهیم برای سال ۹۶ هدف گذاری کمی در اشتغال زایی کشور داشته باشیم، همراهی و هماهنگی سایر قوا با دولت از الزامات اساسی است.

معاون اول رئیس جمهور از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست جلسه ای را با دستگاه های مرتبط برگزار کند تا ضمن تعیین هدف گذاری کمی برای ایجاد اشتغال در سال ۹۶، وظایف و تکالیف دستگاه های مختلف مشخص شود و تقسیم کار دستگاهی و استانی صورت گیرد.

آقای جهانگیری خاطرنشان کرد: طرح ها و برنامه هایی که از سال گذشته دولت دنبال کرد در سال جدید نیز استمرار پیدا خواهد کرد و در سال ۹۶ ضمن حمایت از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط، رشد صادرات غیرنفتی نیز باید حداقل به میزان ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.

آقای جهانگیری بر ضرورت حذف مجوزهای غیرضروری کسب و کار تاکید کرد و افزود: باید برای ساماندهی مجوزها و ارتقا و بهبود فضای کسب و کار در سال جاری تصمیمات جدی اتخاذ کنیم چرا که بسیاری از این مجوزها غیرضروری و مانع فعالیت بخش خصوصی هستند.

معاون اول رئیس جمهور گفت: در سال ۹۶ با توجه به نامگذاری سال با عنوان اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال مکلف هستیم که برای تحرک بخشیدن به تولید کشور تلاش کنیم و بخش های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات باید از رشد قابل قبول برخوردار باشند و هدف ما باید دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصد بر اساس هدف تعیین شده در سند چشم انداز بیست ساله باشد.

وی با تاکید بر اینکه باید برای مثبت شدن رشد سرمایه گذاری خارجی برنامه ریزی لازم را انجام دهیم، خاطرنشان کرد: رشد سرمایه گذاری خارجی از سال ۸۶ روند منفی و نگران کننده ای پیدا کرد و تلاش های دولت تدبیر و امید تاکنون به جلوگیری از رشد منفی این شاخص منجر شده است و باید از این پس برای مثبت شدن آن برنامه ریزی و تلاش کنیم.

آقای جهانگیری با تاکید بر لزوم ممنوعیت واردات کالاهایی که مشابه آن در داخل کشور تولید می شود، تصریح کرد: مصرف این گونه کالاها ازجانب دستگاه های دولتی ممنوعیت قانونی دارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید فهرست این اقلام را تهیه کند تا در جلسه هیئت دولت تصویب شود.

معاون اول رئیس جمهور ضمن تاکید به وزارت امور اقتصادی و دارایی برای تدوین هرچه سریع تر بسته حمایتی و توانمندسازی بخش خصوصی، گفت: باید در سه ماهه نخست سال ۹۶ اعتبارات مناسبی به طرح های عمرانی کشور تخصیص یابد تا شاهد نشاط در طرح های عمرانی باشیم.

آقای جهانگیری بر توجه به توسعه سواحل مکران و رونق و توسعه گردشگری نیز تاکید کرد و گفت: یکی از بخش هایی که می تواند بیشترین فرصت شغلی را با کمترین هزینه ایجاد کند بخش گردشگری است که باید توجه ویژه ای به این امر صورت گیرد.

وی از دستگاه های اجرایی خواست با بررسی بسته های پیشنهادی دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای رونق تولید و اشتغال زایی، ظرف یک هفته نظرها و دیدگاه های خود را به دبیرخانه ارائه کنند تا هرچه سریع تر شاهد نهایی شدن این بسته ها و ابلاغ و اجرای آنها باشیم.

وزیر نیرو نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به مطالبات پیمانکاران و تامین منابع مورد نیاز آنها گفت: بخش زیادی از اشتغال کشور مربوط به طرح های عمرانی است و اگر به مطالبات پیمانکاران توجه نشود اشتغال ناشی از طرح های عمرانی دچار آسیب خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی هم در این نشست گزارشی از برنامه های این وزارتخانه برای رونق بخش مسکن در سال ۹۶ ارائه کرد و اظهار داشت: در حال حاضر ۱۵۵ هزار نفر برای دریافت وام مسکن در بانک مسکن پس انداز کرده اند که انتظار می رود منابع مالی این افراد در سال جاری به بازار مسکن وارد و به رونق این بخش منجر شود.

آقای آخوندی با بیان اینکه تمرکز وزارت راه و شهرسازی بر تامین مسکن خانه اولی ها و حاشیه نشینان است، اظهار امیدواری کرد با برنامه ریزی های انجام شده شاهد رونق بخش مسکن و اشتغال زایی در این بخش در سال جاری باشیم.

قائم مقام وزارت امور خارجه نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه این وزارتخانه موضوع دیپلماسی اقتصادی را به عنوان اولویت اصلی در دستور کار خود قرار داده است، گفت: در دو سال اخیر وزارت امور خارجه توجه ویژه ای به موضوع دیپلماسی اقتصادی داشته و عمده فعالیت نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور حول مسائل اقتصادی و مناسبات اقتصادی با طرف های خارجی صورت گرفته است.

در این جلسه که وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ نفت؛ تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور؛ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور؛ رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ معاون حقوقی رئیس جمهور؛ رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور؛ رئیس کل بانک مرکزی؛ رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی و رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز حضور داشتند، دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از تمرکز برنامه های ستاد بر دو محور تولید داخلی و اشتغال جوانان در سال جاری خبر داد و گفت: مدیریت کارآمد، متعهد و متدین، دخالت دادن مردم در کار و تولید، گسترش صادرات و طرف های صادراتی و جلوگیری از قاچاق از جمله الزامات رونق تولید ملی هستند که باید در سال جاری آنها را دنبال کنیم.

وی گزارشی از پروژه های مصوب ستاد در سال ۹۵ و میزان تحقق این پروژه ها ارائه کرد و افزود: در سال گذشته ۲۰۰ پروژه در ستاد به تصویب رسید که تعداد ۱۲۱ پروژه در اولویت سال ۹۵ قرار گرفت که البته از این تعداد ۵۷ پروژه به دلیل مدت دار بودن این پروژه ها، به سال ۹۶ منتقل شده اند و در حال حاضر برای امسال، ۱۳۰ پروژه در اولویت برنامه ها قرار خواهد داشت.

دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی همچنین گزارشی از بسته های پیشنهادی رونق تولید و اشتغال ارائه کرد و به تشریح جزئیات آن و وظایف و تکالیف هر دستگاه اجرایی پرداخت که پس از بحث و تبادل نظر و ارائه نظرها و دیدگاه های اعضای جلسه، مقرر شد دستگاه های اجرایی این پیشنهادها را به دقت بررسی و نظر نهایی خود را ظرف یک هفته به دبیرخانه ستاد اعلام کنند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*