اخبار خراسان جنوبی

سخنگو و دبیر هیئت دولت در جمع دانشجویان خراسان جنوبی:
در دولت سیزدهم، دیوارهای بین دولت و مردم برداشته شده است

 

سخنگو و دبیر هیئت دولت در جمع دانشجویان خراسان جنوبی گفت: در دولت سیزدهم، دیوارهای بین دولت و مردم برداشته شده است.
به گزارش امروزخراسان جنوبی؛ بهادری جهرمی امروز شنبه (۹ آذر) در نشست صمیمی دانشجویان دانشگاه بیرجند، اظهار کرد: خراسان جنوبی معروف به استان فرهنگی و دانشجویی است.
وی با بیان اینکه دانشجویان باید قدر شور، حال و توانی که دارند را بدانند ، تصریح کرد: ۴۰ نکته و سؤال از سوی دانشجویان در این نشست مطرح شد که به دلیل زمان اندک، پاسخگوی برخی موارد خواهیم بود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه محور اصلی فرمایشات پنج نفر از دانشجویان، زبان رسانه و تبیین بود که درست است و این ضعف دولت می باشد،گفت: چرا تنها بخشی دانشجویان می دانند دستاوردهای دولت را؟ درست است ضعف رسانه دولت داریم، اما فضای حاکم در زمان استقرار دولت با قبل قابل مقایسه نیست، ۷۰۰ نفر کشته بیمار کرونایی چیز کمی نبود، وضعیت روانی جامعه در چنین موقعیتی در خطر بود و گریبانگیر دولت شد.
بهادری جهرمی با اشاره به اینکه زبان رسانه دولت، رسانه های رسمی، جراید، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری هستند، اظهار داشت: طی دهه گذشته شاهد تحول و دگرگونی در مرجعیت رسانه هستیم و بار این مسئولیت بر عهده ماست.
وی با ذکر این نکته که پنج سال است حال اقتصادی ما خوب نیست و میانگین رشد اقتصادی هم ۴ دهم درصد یعنی صفر شده، گفت: دستاورد اقتصادی تقریباً صفر اما چالش اقتصادی در اوج بود، تورم ما رکود ۷۰ ساله خود را شکسته لذا دولت اگر بهترین عملکرد را هم داشته باشد ولی تورم بالا باشد، افکار عمومی درست نمی شود و هرچقدر عملکرد ها را بیان کنیم، مردم نمی شنوند.
به گفته وی؛ نتیجه عملکرد رسانه دولت را در چارچوب اقتصاد باید تحلیل کرد.
دبیر هیئت دولت با اشاره به بازار خودرو و مافیای آن گفت: دولت مدافع خودروی وارداتی است نه لاکچری، دولت باید عوارض خودرو را برای خودروهای بالاتر ایجاد کند؛ عوارض واردات خودرو از ۹۵ به ۱۰ درصد کاهش یافته است.
بهادری جهرمی با بیان اینکه در خصوص کالاهای اساسی، دولت اولین سالی که کتابنامه سود بازرگانی را تصویب می کند و سال گذشته عوارض را کمتر از نصف کرد، افزود: حتماً در این حوزه فساد داریم و خودرو مافیا دارد اما در این دو سال مافیا ایجاد نشده و دولت کمر همت بسته تا مافیا را نابود کند.
وی با ذکر این نکته که نیازمند افزایش تولید خودرو بودیم اما تولید خودرو با کیفیت پایین تر را نپذیرفتم، جلوی تولید پنج خودرو با کیفیت پایین را گرفتیم، اظهار داشت: این دولت نه تنها یک میلیون و ۳۵۰ هزار خودرو را تولید کرد بلکه هدف گذاری کرده تا نیاز بیش از یک و نیم نیاز در سال تولید شود.
به گفته وی؛ در حوزه دارو اقدام مدیریتی و جبرانی داشتیم، در حوزه واردات چای فساد شده بود که دولت پرونده تشکیل و تحویل دادسرا داد، لذا دولت در مبارزه با فساد جدی است و تا از بین نبردن فساد از پا نمی نشیند.
سخنگوی دولت گفت: در دو سال گذشته، بیش از ۲۰ برکناری به خاطر تخلفات دولتی و سوء مدیریت داشته ایم.
بهادری جهرمی با بیان اینکه رئیس جمهور تکلیفی به ما داده تا گزارش ها به هیئت دولت برسد، گفت: در این خصوص دو میلیون درخواست را پیگیری کردیم.
وی افزود: در نهضت اول دولت، ما بر اتمام طرح های نیمه تمام تمرکز کردیم چراکه طرح های رها شده مردم را خسته کرده است، نهصت دوم اینکه مسئله روی زمین نباید باشد، مسئول حل مسئله هم دولت است گرچه شاید دولت مقصر نباشد، لذا رویه دولت سیزدهم این است که مسئله ای روی زمین نماند.
به گفته وی؛ نسخه نویسی الکترونیکی، درگاه صدور مجوزها، رتبه بندی معلملن، صندوق بازنشستگی و …از جمله موارد بر زمین مانده بود که در این دولت به نتیجه رسید.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت مسیر فساد را با امضاهای طلایی در صدور مجوزها بسته، گفت: بانک های دولتی همه زیان ده بودند و با اصلاح عملکردی که در شرکت ها داشته ایم، هم اکنون تنها یک بانک زیان ده است.
بهادری جهرمی با بیان اینکه نرخ قیمت گذاری گندم را دوبرابر کردیم و از تولید چهار و نیم میلیون تن به تولید ۱۰ و نیم میلیون تن گندم رسیدیم، گفت: خودکفایی گندم در دو سال گذشته را شاهدیم.
وی به استفاده مدیران از اینترنت و محدودیت های آن اشاره کرد و افزود: اولین رسالت حاکمیت برخورد با جرم و فساد است لذا وقتی پلتفرمی جرمی می کند باید برخورد کند، ما آرزو داریم همه فعالان در سطح جهانی استانداردهای خود را واحد کنند و مردم هم از آن بهره برداری کنند.

دبیر هیئت دولت اصلی ترین توسعه هر منطقه را توسعه زیرساخت های راه، برق و آب، دانست و گفت: دولت در شرق کشور به مسیر ترانزیتی ریلی و راه آهن در استان خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان توجه کرده است.
سخنگوی دولت گفت: خط انتقال فرآورده های سوخت را در شرق کشور دنبال می کنیم، حدود ۸۰ هزار مگاوات تولید برق در کشور در دو سال گذشته افزایش یافته است.
به گفته وی؛ این دولت فردا را فدای امروز نکرده و بحران های امروز هم ما را متوقف نکرده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای اشتغال دانشجویان اظهار داشت: دولت در کنار جذب‌ های آزمونی، فرایندی اختصاصی برای بکارگیری نخبگان دانشگاهی تعریف کرده که با ارزیابی بنیاد ملی نخبگان تا سقف ۵ هزار نفر سهمیه دارد.
بهادری جهرمی با بیان اینکه در بخش خصوصی با پیگیری دیگر دستگاه ها، ۴ هزار نفر از ورودی‌های امسال در بخش خصوصی بورسیه شده‌اند، افزود: تا سقف ۴۰ واحد سرفصل ها هم مناسب سازی شد.
وی با بیان اینکه در سال جاری هنرستان‌هایی در جوار صنعت تعریف‌ شده، افزود: در حوزه دانشگاه و مهارت‌آموزی هم به دنبال این هستیم که کارورزی‌ها را در کشاورزی، صنعت و غیره تعریف کنیم تا اشتغال محقق شود.
سخنگوی دولت با اشاره به محرومیت ها در استان خراسان‌جنوبی، گفت: پنج خط انتقال آب تعریف شده که همزمان پیش می‌روندکه خط انتقال آب به خراسان جنوبی ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با بیان اینکه عدالت محوری در نگاه دولت است، افزود: دهک‌های پایین میزان بیشتری یارانه دریافت می‌کنند و در پرداختی حقوق هم حداقل‌بگیرها مورد توجه قرار گرفته‌اند، سربازان ما هم اکنون ۴ و نیم میلیون تومان و اگر متأهل باشند و در مرز خدمت کنند، بیشتر حقوق می گیرند.
بهادری جهرمی با بیان اینکه در وام مسکن اگر کسی در شهرهای کوچک و روستاها باشد سود وام پنج درصد است، تأکید کرد: نگاه دولت به مناطق، عدالت محور است.
وی از تربیت دو هزار مربی قرآنی در کشور خبر داد و افزود: ۲۵ هزار مربی هم مورد حمایت قرار گرفته اند.

 

 

انتقال بخش قابل توجه شیر تولیدی خراسان جنوبی به خراسان رضوی

 

انتقال بخش قابل توجه شیر تولیدی خراسان جنوبی به خراسان رضوی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: به دلیل نبود زنجیره فرآوری، روزانه میزان زیادی از شیر استان، به خراسان رضوی حمل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، جواد اشرفی ظهر امروز در کمیته استانی بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۱ اظهارداشت: همه ما به عنوان تیم اقتصادی استان باید تلاش کنیم تا استفاده حداکثری از ابزارها و ظرفیت‌های موجود در استان را برای توسعه خراسان جنوبی انجام دهیم.

وی با اشاره به اینکه ۹۹ درصد طرح‌های مطرح شده در این کمیته مصوب شده‌اند، افزود: طرح‌های مورد نظر بر اساس رقمی که برای اجرای آن‌ها درخواست شده است، باید رسته‌بندی شوند تا نظارت بر آن‌ها از این طریق بهتر انجام شود.

به گفته وی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات در اجرای طرح‌های آی.سی.تی باید به توزیع شهرستانی توجه داشته باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: در راستای اجرای طرح‌های گلخانه‌‌ای باید با توجه به مشکلات آبی موجود، منابع تأمین آنها مشخص شود تا در آینده با مشکلی در این خصوص مواجه نشوند.

وی با بیان اینکه به دلیل نبود زنجیره فرآوری، روزانه میزان زیادی از شیر استان، به خراسان رضوی حمل می‌شود، گفت: این در حالی است که آموزش و پرورش برای توزیع شیر در مدارس، شیر استریل مورد نیاز را از خارج استان تأمین می‌کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: با توجه به نیاز موجود در خراسان جنوبی باید زنجیره شیر با ایجاد صنایع تبدیلی در استان تکمیل شود.

اشرفی با بیان اینکه جهاد کشاورزی، صمت و میراث فرهنگی از سازمان‌های مهم استان هستند، ادامه داد: این سازمان‌ها در تأمین معیشت مردم بسیار تأثیرگذار هستند.

وی تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی در اجرای طرح‌های مورد نظر باید شهرهای مرزی و نقاط کم‌برخوردار را در اولویت قرار دهند.

شایان ذکر است در این جلسه گزارش بررسی وضعیت مانده اعتبارات هر یک از ادارات استان به تفکیک بانک عامل و گزارش مانده اعتبارات به تفکیک بانک‌های عامل و همچنین گزارش نظارت بر اجرای طرح‌ها پرداختی از محل بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه۱۴۰۱ قرائت و طرح‌های هر یک از دستگاه‌ها مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

سخنگو و دبیر هیئت دولت در خراسان جنوبی:
رویه دولت سیزدهم، پیشگامی مردم در امور مختلف است

 

سخنگو و دبیر هیئت دولت در خراسان جنوبی گفت: رویه دولت سیزدهم این است که مردم پیشگام و دولت حامی آنها باشد.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ علی بهادری جهرمی امروز صبح( ۱۱ آذر) در دیدار با فعالان فرهنگی، مردمی، رسانه‌ای و طلاب استان اظهار کرد: دولت سیزدهم در ابتدای فعالیتش با بحران‌های زیادی مواجه بود.
وی تصریح کرد: مسیر راهبردی حرکت در هشت سال گذشته، مبتنی بر مسیر انقلاب و متکی به نگاه و استمرار حرکت امام راحل نبود و نتیجه این راهبرد اشتباه هم مشکلات گسترده‌ای بود که در سال ۱۴۰۰ گریبانگیر مردم و دولت شد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت سیزدهم باید اقدامات راهبردی انجام می‌داد که مسیر را به ریل اصلی یعنی حرکت در مسیر انقلاب بازگرداند، متذکر شد: دولت باید اقدامات راهبردی را سرلوحه کار خود قرار می‌داد تا بحران‌های مقطعی مانند رکود اقتصادی شدید، مرگ و میرهای ناشی از کرونا، افزایش رشد نرخ نقدینگی، مشکلات بین‌المللی، عدم تعامل‌های مناسب و کور شدن مسیرهای سرمایه‌گذاری را مدیریت کند.
بهادری جهرمی با اشاره به اینکه یکی از حوزه‌های راهبردی حوزه فرهنگ است، ادامه داد: متأسفانه علیرغم اینکه در بیان علنی جرأت نداشتند که بگویند حوزه فرهنگ در مسیر حرکت بر اساس سند ۲۰۳۰ است، اما در عمل به صورت شفاف سند ۲۰۳۰ به جای مصوبات شورای فرهنگ عمومی و سند تحول آموزش و پرورش در مسیر اقدام قرار گرفته بود.
به گفته وی؛ در دولت گذشته، حتی سرمایه‌گذاری و هزینه می‌شد تا نگاه‌های معکوس با گفتمان انقلاب اسلامی زمینه‌سازی شود و مسیر آن برای حرکت‌ هموار گردد، این موضوع فقط مختص حوزه فرهنگی و آموزش و پرورش نبود بلکه فرهنگ اقتصادی را هم هدف گرفته بودند.
دبیر هیئت دولت با اشاره به اینکه قبلاً مسیر به گونه‌ای طراحی شده بود که مدیران، فرهنگ «ما نمی‌توانیم» را در بین مردم نهادینه کرده بودند، گفت: تمسخر و برچسب‌گذاری دیگران، حضور ویدئو کنفرانسی، فاصله از مردم و دیوار کشیدن بین خود و مردم و عدم حضور در بین نهادهای مردمی رواج داشت که این نگاه‌ها باید کنار گذاشته می‌شد.
به گفته وی؛ در دوره گذشته اعتقاد بر این بود که کلید حل مشکل دست جوان نخبه ایرانی و استعداد های درونی نیست و دست دیگران و آن سوی آب است، لذا در دولت سیزدهم این نگاه‌ها باید کاملاً کنار گذشته می‌شد و اکنون دولت مردمی در حال تغییر ریل به سوی انقلاب اسلامی است.
بهادری جهرمی با بیان اینکه در حوزه فضای مجازی نیز زمین بازی رسانه‌ای ما از سوی دشمن طراحی شده بود، اظهار داشت: دولت سیزدهم باید این مسیرهای اشتباه را برمی‌گرداند لذا دست به کار شده اما اصلاح و بازسازی آثار اقدامات هشت سال گذشته زمان بر است.
وی با تأکید بر اینکه حل مشکلات با کمک مردم محقق می‌شود، تصریح کرد: امروز موضعی که دولت در اجلاسیه‌های بین‌المللی به تریبونی برای گفتمان‌سازی تبدیل کرده، نگاه مردم و مطالبه این گفتمان در سطح جهان است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه آثار کج‌روی‌های هشت سال گذشته هنوز دیده می‌شود، گفت: دولت دوگانگی با خود و دیگر نهادها ندارد و امروز اگر رهبری فرمایشی دارند، بلافاصله موارد احصا شده و به دستگاه های مربوطه ارسال می‌شود، بنابراین دستورات رهبری اصلاً بر زمین نمی‌ماند.
بهادری جهرمی با اشاره به حمایت‌های انجام شده از خبرنگاران بیان کرد: میزان موجودی صندوق حمایت از خبرنگاران سه برابر شده و طی دو سال گذشته هزار میلیارد تومان به صندوق تزریق شده است، همچنین با پیگیری‌های انجام شده، بیمه‌ های خبرنگاران دو برابر شده است.
وی بر لزوم اختصاص یک درصد از اعتبارات طرح‌های کلان به رسانه‌ها تأکید کرد و افزود: دستگاه ها موظف هستند یک درصد اعتبارات طرح‌های کلان را به حوزه‌های رسانه‌ای اختصاص دهند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه هدیه روز خبرنگار نیز پنج برابر شده، ادامه داد: در شورای اطلاع‌رسانی دوره‌های آموزشی حضوری و مجازی برگزار شده و باید توسعه یابد.
وی با اشاره به اینکه آزمون اختصاصی برای کارشناسان روابط عمومی نداشته‌ایم و قرار است این آزمون برگزار شود، گفت: در سطح ملی هر سه ماه یک بار گزارش عملکرد تولید می‌کنیم و مسیرهای مختلف سوژه‌ای را در اختیار رسانه‌ها قرار می‌دهیم.
دبیر هیئت دولت با بیان اینکه رویه دولت جاری این است که مردم پیشگام و دولت حامی باشد، گفت: هر جایی که مردمی عمل نشده، گفتمان دولت سیزدهم نیست.

 

با حضور سخنگوی دولت

طرح مردمی کاشت درخت در خراسان جنوبی آغاز شد

طرح مردمی کاشت درخت در خراسان جنوبی آغاز شد

 طرح مردمی کاشت درخت و پویش “صبح زیتون” یادمان شهدای فلسطین همزمان با سراسر کشور و با حضور سخنگوی دولت در خراسان جنوبی آغاز شد.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی در این مراسم گفت: در قالب طرح کاشت یک میلیارد نهال در سطح کشور در طول چهار سال، سهمیه این استان کاشت ۱۶ میلیون نهال است که از امروز کاشت ۸۳ هزار نهال در اجرای این طرح در ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی آغاز شد.

وی گفت: در مدت ۴ سال آینده، تعداد نهال‌های کاشت شده در این طرح ملی در خراسان جنوبی به ۱۶ میلیون نهال می‌رسد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری با تاکید بر اینکه همه در فرایند تولید، کاشت، مراقبت و نگهداری نهال مشارکت خواهند داشت، افزود: سال گذشته در بخش تولید تعهد استان یک میلیون اصله نهال بود که اکنون یک‌میلیون و ۷۲۰ هزار نهال در استان تولید و آماده توزیع برای کاشت است.

نصرآبادی متوسط تولید نهال استان تا سال گذشته را ۳۵۰ هزار نهال اعلام کرد و گفت: تعداد نهالستان‌های فعال استان نیز از ۴ مورد اکنون به ۲۲ نهالستان افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه کاشت نهال تا بعد از روز درختکاری امسال و همچنین نیمه فروردین ۱۴۰۳ ادامه دارد، گفت: گونه‌هایی مثمر مانند درخت زیتون، سنجد، انار، بادام، توت و سایر و‌غیرمثمر تاغ، اکالیپتوس، بادامشک و از این قبیل کاشت می‌شود.

نصرآبادی با بیان اینکه مجموعه نهال‌های این عرصه از محل پساب تصفیه‌خانه فاضلاب آبیاری خواهد شد، تاکید کرد: با توجه به کمبود آب در استان کمیته علمی متشکل از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، مرکز تحقیقات کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان تشکیل و گونه‌های نهال مناسب با منطقه و کم‌آب‌بر انتخاب شده است.

وی با اشاره به مکان‌های اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، گفت: ۸۳ هزار نهال در بیرجند در محل تصفیه خانه فاضلاب استان کیلومتر ۱۰ بیرجند – خوسف، سربیشه در کمپ بهزیستی، خوسف در معدن طلای شادان، درمیان طبس مسینا، بشرویه در حاشیه جاده هوکند، طبس کمربند سبز روستای خرو، قاینات دانشگاه بزرگمهر، زیرکوه کارخانه کنسانتره سنگ آهن، فردوس طرح مرتعداری چاپخوان، نهبندان در نهالستان و در سرایان پارک جنگلی خلیج فارس، کاشت می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی استان افزود: امروز همچنین پویش کاشت ۱۰۰ هزار اصله نهال به یاد شهدای غزه، به نام پویش “صبح زیتون” در استان آغاز شد.

سهم خراسان جنوبی از طرح کاشت درخت ۱۶ میلیون نهال است

سهم خراسان جنوبی از طرح کاشت درخت ۱۶ میلیون نهال است

بیرجند – ایرنا – استاندار خراسان جنوبی گفت: سهم این استان از طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور، ۱۶ میلیون نهال در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا جواد قناعت روز شنبه در آیین آغاز طرح سراسری کاشت یک میلیارد درخت در ایران و پویش “صبح زیتون” یادمان شهدای فلسطین که با حضور سخنگوی دولت در محوطه استانداری برگزار شد، اظهار کرد: کاشت نهال مناسب‌ترین راهبرد در کنترل گرد و غبار است که در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته‌ است.

وی افزود: دولت طرح مردمی کاشت درخت را برای بهره‌مندی از هوای پاک، کاهش گرد و غبار و افزایش سرسبزی برنامه‌ریزی کرده است که طی چهار سال اجرا می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: درختان نبض زمین است و به دلیل اهمیت کاشت درخت باید شرایط را برای آیندگان آماده کنیم تا از این نعمت الهی محروم نشوند چرا که چرخه حیات بشر به وجود هوای پاکی وابستگی دارد که برگرفته از فضای سبز است.

وی با بیان اینکه برخی استان‌ها از جمله خراسان جنوبی با گرد و غبار دست و پنجه نرم می‌کنند گفت: درختکاری و افزایش فضای سبز می‌تواند در کنترل و کاهش گرد و غبار بسیار موثر باشد همچنین از لحاظ روحی و روانی موجب بهتر شدن شرایط زندگی در شهرها و مناطق مختلف می‌شود.

قناعت خواستار همکاری دستگاه‌های اجرایی استان با اداره کل منابع طبییعی و آبخیزداری خراسان جنوبی برای اجرای موفق طرح مردمی کاشت ۱۶ میلیون درخت طی چهار سال در این استان شد.

طرح مردمی کاشت درخت و پویش “صبح زیتون” یادمان شهدای فلسطین امروز همزمان با سراسر کشور و با حضور سخنگوی دولت در خراسان جنوبی آغاز شد.

 

 

 

پوستر ششمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر در خراسان جنوبی رونمایی شد

پوستر ششمین جشنواره رسانه‌ ابوذر خراسان جنوبی روز شنبه (۱۱ آذر) با حضور سخنگوی دولت، استاندار و فعالان رسانه‌ای استان رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی،آیین رونمایی از پوستر ششمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر امروز صبح ( ۱۱ آذر) با حضور سخنگوی دولت، استاندار، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و فعالان رسانه‌ای استان خراسان جنوبی در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد.

 

محورهای اصلی جشنواره شامل مهار تورم و رشد تولید، جهاد تبیین، پیوند رسانه و صنعت، کتاب، کتابخانه، تعالی فرهنگی، دستاوردهای انقلاب اسلامی، بسیج و حوزه اقدام، امید و نشاط‌آفرینی، خانواده، جامعه و فرزندآوری، سبک زندگی ایرانی اسلامی و همچنین مقابله با آسیب‌های اجتماعی است.

 

آثار در قالب‌های خبر، گزارش، مصاحبه، تیتر، سرمقاله و یادداشت، عکس، موشن گرافیک و پادکست، مستند، کلیپ و گزارش ویدئویی قابل دریافت است. علاقمندان برای شرکت در ششمین دوره جشنواره رسانه‌ای ابوذر خراسان جنوبی تا پنجم بهمن‌ماه سال جاری فرصت دارند آثار خود را به اکانت ایتا و روبیکا resanekhj@ ارسال کنند.

 

آثار تولیدی که از ابتدای امسال تا ۳۰ آذر ماه سال جاری در یکی از رسانه‌های استان منتشر شده است امکان حضور در جشنواره رسانه‌ای ابوذر را دارند.

 

 

 

بی‌تعارف با سخنگوی دولت در دانشگاه بیرجند

بی‌تعارف با سخنگوی دولت در دانشگاه بیرجند

بیرجند – ایرنا – دانشگاه بیرجند در یازدهمین روز آذر ماه میزبان سخنگوی دولت بود و دانشجویان در نشستی با عنوان «صدای جمهور، بدون سانسور» سوالات، مطالبات و راهکارهای خود را در حوزه‌های مختلف مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا نشست پرسش و پاسخ دانشجویان عصر شنبه در فضای صمیمی و البته پرهیجان با حضور “علی بهادری جهرمی” سخنگوی دولت سیزدهم در تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار شد.

سخنگوی دولت ابتدا با صبر و حوصله به سخنان دانشجویان گوش داد سپس به طور جامع صحبت کرد.

نماینده تشکل‌های دانشجویی اولین نفری بود که پشت تریبون قرار گرفت و گفت: وقتی ما به جوانان اهمیت نمی‌دهیم نباید توقع داشته باشیم که نسل جوان پای کار باشند.

امین جعفرپور مقدم افزود: این گونه جلسات اقدام خوبی است اما به شرط اینکه فقط برای گفت و گو نباشد، در زمینه‌های مختلف می‌توانیم از ظرفیت قشر تاثیرگذار دانشجو استفاده کنیم ولی تاکنون نکرده‌ایم، اگر ظرفیت عظیم دانشجویان را باور داشته باشیم دیگر نمی‌گوییم «نمی‌شود» بلکه می‌گوییم «می‌شود» و باید بشود.

وی گفت: از دولت سیزدهم انتظار تبیین بیشتر دستاوردها می‌رود اما شرایط به گونه‌ای است که حتی رهبری هم نقدهایی به اطلاع‌رسانی وارد می‌کنند، در همین خراسان جنوبی روند اجرایی راه‌آهن شروع شد ولی مردم هنوز باور نمی‌کنند، متاسفانه ید واحد برای تبیین دستاوردها و جهاد تبیین نیست در حالی که این موضوع ناجی امیدآفرینی است.

این فعال دانشجویی با بیان اینکه دولت در میدان هست اما در دید نیست ادامه داد: مردم نرخ تورمی ۲۹ درصدی آبان سال ۱۳۹۹ را فراموش نمی‌کنند همچنین نرخ ۴۴ درصدی سال ۱۴۰۰ را فراموش نخواهند کرد، اما مردم توضیحات برای نرخ تورمی ۴۵ درصدی آبان امسال را نمی‌پذیرند.

وی گفت: هیچ افقی برای بهبود شرایط خودرو وجود ندارد و تکلیف ما در زمینه واردات خودرو چی شد؟ شایعاتی که درخصوص هزینه مالیات و گمرکی به گوش می‌رسد آیا واردات خودرو را از هدف اولیه آن دور نمی‌کند؟

جعفرپور مقدم با طرح این موضوع که تکلیف دلارهای بلوکه شده کشور چه می‌شود؟ افزود: مجلس آمریکا به تازگی تصویب کرد که ایران به دارایی‌های خود نرسد، بالاخره ما مردم ایران نفهمیدیم که به دارایی‌های خود می‌رسیم یا نه؟

وی با اشاره به ضعف زیرساخت‌ها و خشکسالی‌های مستمر در خراسان جنوبی گفت: اگر به توسعه زیرساخت‌ها توجه نشود، امنیت این خطه از کشور خدشه دار خواهد شد و از جهتی برای توسعه متوازان کشور باید به این استان مرزی توجه شود.

نماینده انجمن اسلامی دانشجویان مستقل خراسان جنوبی هم با اشاره به افزایش قاچاق سوخت در استان و شهادت امیرحسین ابراهیمی از کارکنان پلیس در برخورد با خودرو شوتی گفت: برای کاهش قاچاق سوخت در خراسان جنوبی و کشور چه تدابیری اندیشده شده‌ است؟

میثم حاجی زاده با اشاره به افزایش سن بازنشستگی افزود: برای حل مشکل بیمه‌ای ورود شاغلان و خروجی بازنشستگان آیا تنها راهکا افزایش سن بازنشستگی است یا راهکار دیگری هم دولت در دستور کار دارد؟

وی عنوان کرد: از آنجایی که ما شاهد افزایش مالیات‌های جمع آوری شده در سطح کشور هستیم، برخی معتقد هستند که این مالیات‌ها فشاری بر مردم و عرصه تولید تحمیل می‌کند، برنامه دولت برای کاهش فشار بر مردم و افزایش تولید و از طرفی دریافت سنجیده مالیات چیست؟

حاجی‌زاده گفت: مقام معظم رهبری بر اصلاح ساختار بودجه تاکید دارند ولی ما شاهد هستیم که اصلاحی بر ساختار بودجه صورت نگرفته است.

 

نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم گفت: دولت دستاوردهای زیادی داشته اما زبانش در اطلاع‌رسانی لکنت دارد در زمینه کرونا دولت خوش درخشید اما این دستاورد کجا تبیین شد؟

محمد قاسمی‌فرد افزود: در زمینه سیاست خارجی کشور را از گره زدن آب خوردن مردم به دست غربی‌ها نجات دادید و از تحریم‌های آمریکا عبور کردید اما اطلاع‌رسانی شما ضعیف بود، مدعی هستید که پول‌های بلوکه شده ما آزاد شده چرا مردم نمی‌دانند؟

وی گفت: عملکرد دولت در عرصه سیاست خارجی قابل ستایش است و در ارتباط با کشور عربستان دیپلماسی ما از ملتمسانه به عزتمندانه تبدیل شده‌ است.

این فعال دانشجویی ادامه داد: دولت قبلی رسانه ناموس آن بود اما شما رسانه را رها کردید، دولت قبلی اقدامات خود را به سطح جامعه می‌کشاند اما شما این اقدام را انجام نمی‌دهید.

وی گفت: در شرایط کنونی مردم دغدغه معیشت و نان دارند و وقت لازم برای انتخابات و تحلیل‌های سیاسی را ندارند، اگر می‌خواهید برای مشارکت انتخاباتی کار کنید روی سفره مردم هم کار شود.

قاسمی‌فرد افزود: رهبری فرمودند که از جهانی سازی قیمت‌ها جلوگیری شود اما اکنون شاهد سیاست جهانی سازی قیمت‌ها هستیم.

وی با تاکید بر لزوم جوان گرایی در دولت سیزدهم گفت: اگر می‌خواهیم جوانان امید بگیرند باید بستری فراهم شود تا جوانان برای حل مشکلات جامعه راهکار ارائه دهند.

این دانشجو با اشاره به وضعیت صنعت خودرو گفت: آیا ذهنی که می‌تواند موشک بسازد، نمی‌تواند خودرو بسازد، قطعا می‌تواند! این مساله سبب شده که دشمن از آن سوء استفاده کند و خواهش ما از شما این است که مساله مافیای خودرو را حل کنید.

 

نماینده بسیج دانشجویی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: حضور مسئولان ارشد نظام در بین مردم و دانشگاه‌ها بسیار خوب است اما حضور مسئولان استانی و نماینده دولت در بین دانشجویان کمرنگ بوده هرچند تلاش‌های استاندار خراسان جنوبی قابل تقدیر است.

زینب سبزه کار افزود: با وجود تلاش فراوان دولت و مسئولان کشوری و استانی، پیشرفت خراسان جنوبی در برخی حوزه‌ها در برخورد با برخی تصمیمات نادرست و مدیران نابلد به گروگان گرفته شده است.

وی با بیان اینکه خام فروشی باعث خروج سرمایه‌های این استان شده و فرصت اشتغال و ایجاد اقتصاد پویا را گرفته است گفت: مسیر تحول در خراسان جنوبی از نقش آفرینی جوانان باانگیزه و تحول خواه و با برنامه همین استان می‌گذرد.

سبزه‌کار تصریح کرد: داغ همشهریان ما که در تصادف خودروهای شوتی از بین می‌روند واقعا آزار دهنده است و این موضوع آرامش مردم را تحت الشعاع قرار داده‌ است.

رئیس دانشگاه بیرجند هم گفت: علیرغم اینکه در اکثر دانشگاه‌های کشور با کاهش دانشجو مواجه هستیم اما دلیل به قابلیت‌های علمی و پژوهشی در دانشگاه بیرجند امسال ۲ درصد افزایش پذیرش دانشجو داشتیم.

احمد لامعی گیو اظهار کرد: در حال حاضر در دانشگاه بیرجند ۱۴ هزار دانشجو در ۴۸ گروه آموزشی مشغول تحصیل هستند.

وی افزود: ۴۰ هزار دانشجو در استان خراسان جنوبی در حال تحصیل هستند همچنین ۵۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه‌ها مشغول پژوهش و تدریس هستند.

رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به تاسیس این دانشگاه در سال ۱۳۴۵ گفت: دانشگاه بیرجند به دلیل یکسری مسائل در سال ۱۳۵۶ به صورت رسمی با ۱۲۰ دانشجو فعالیت خود را آغاز کرد تا اینکه در سال ۱۳۷۱ به عنوان دانشگاه بیرجند ارتقای سازمانی یافت.

وی ادامه داد: دانشگاه بیرجند از نظر تعداد دانشجو در رده‌ دوم دانشگاه‌های کشور قرار دارد و با توجه به ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی به عنوان دانشگاه جامع سطح ۲ کشور به شمار می ‌رود.

 

 

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*