دندان‌ها بدون استفاده از مواد مصنوعی پر می‌شوند

تهران – ایرنا – محققان شیوه جدیدی را برای پرکردن دندان‌ها بدون استفاده از مواد مصنوعی و تنها با بهره‌گیری از سلول‌های بنیادی، ابداع کردند.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از مدیکال ساینس، محققان با استفاده از دارویی موسوم به Tideglusib توانستند پوسیدگی دندان موش ها را بدون استفاده از مواد مصنوعی، ترمیم کنند. با وجود این که دندان‌ها توانایی محدودی در ترمیم خود با استفاده از سلول‌های بنیادی دارند، در صورت تامین سلول‌های بنیادی لازم برای آن‌ها، این توانایی بهبود چشمگیری می‌یابد. ترمیم دندان با استفاده از این شیوه به معنای حفظ ساختار و بافت طبیعی آن است.
در این شیوه از سلول‌های بنیادی برای ترمیم بافت زنده دندان که پالپ نام دارد، استفاده می‌شود. سلول‌های بنیادی در این شیوه به سلول‌هایی تبدیل می‌شوند که وظایف خاصی را در بافت دندان برعهده دارند.

محققان در این تحقیقات با استفاده از نوعی اسفنج قابل جذب از جنس کلاژن مقدار مناسبی از داروی Tideglusib را روی سوارخ‌های ایجاد شده روی دندان موش قرار دادند. پس از شش هفته اسفنج کاملا جذب شده و بافت جدید دندان جایگزین آن شد.
داروی Tideglusib در ابتدا به عنوان درمانی برای بیماری آلزایمر معرفی شد؛ اما هرگز کارآیی آن در درمان این بیماری به اثبات نرسید. با توجه به این که تحقیقات مذکور در مراحل اولیه است، هنوز راه درازی تا استفاده تجاری از آن باقی مانده است.نتایج این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*