نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: مهارت‌آموزی ‌با دخالت دولت حذف شده است‌

نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: مهارت‌آموزی در کشور ارزشمند است اما متاسفانه این مهارت‌آموزی در جامعه با دخالت دولت حذف شده است.

نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس: مهارت‌آموزی ‌با دخالت دولت حذف شده است‌

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدرضا امیرحسنخانی صبح امروز با اشاره به هفته ملی مهارت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: متاسفانه دانشگاه‌ها در کشور آموزش‌های آکادمیک را به افراد می‌دهند و نظری تدریس می‌کنند.

وی گفت: بعد از این آموزش‌های آکادمیک افراد فارغ‌التحصیل می‌شوند اما هیچ‌گونه مهارت حرفه‌ای ندارند که باید شرایطی فراهم شود تا فارغ‌التحصیلان در دانشگاه‌ها مهارت فنی و حرفه‌ای را بیاموزند.

نماینده مردم فردوس، بشرویه، سرایان و طبس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدم فراگیری مهارت‌های حرفه‌ای در کشور یکی از مشکلات است افزود: مهارت حرفه‌ای می‌تواند کمک شایانی به بحث اشتغال در کشور کند.

امیرحسنخانی تصریح کرد: کسانی که از دانشگاه‌ها فارغ‌التحصیل می‌شوند هیچگونه مهارتی ندارند و وقتی می‌خواهند وارد بازار کار شوند نه سابقه کاری و نه مهارت لازم را دارند.

وی ادامه داد: سازمان فنی و حرفه‌ای ورود کرده و قسمتی از این فضا و خلأ را پر می‌کند و افراد در سازمان فنی و حرفه‌ای آموز‌ش‌های لازم را می‌بینند و فردی که آموزش فنی و حرفه‌ای دارد بهتر می‌تواند وارد بازار کار شود.

نماینده مردم فردوس، بشرویه، سرایان و طبس در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه‌ای اشتغال آن‌ها بیشتر است چرا که فنی مدرک می‌گیرند و در کنار این مدرک حرفه‌ها را آموخته‌اند و بیش از ۸۰ درصد از فارغ‌التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه‌ای بازار کار آنها خوب است در صورتی که بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه‌های دیگر بیکارند.

امیرحسنخانی اظهار داشت: مهارت‌آموزی در کشور ارزشمند است اما متاسفانه این مهارت‌آموزی در جامعه با دخالت دولت حذف شده چرا که در گذشته فرهنگ مهارت‌آموزی فرهنگ استاد ـ شاگردی بوده و دولت از اساتید کار ارائه حقوق طبق قانون کار و بیمه به شاگردان را می‌خواست و این یکی از نقایص بوده و متاسفانه به دلیل دخالت‌های دولت در کسب و کار این فرهنگ از بین رفته بنابراین امروز به دنبال احیای فرهنگ استاد ـ شاگردی هستیم تا افراد در مدتی یک سال آموزش‌ها و مهارت‌ها را در کنار اساتید بیاموزند و سپس وارد بازار کار شده و اشتغال ایجاد کنند.

وی افزود: در سازمان فنی و حرفه‌ای ساختمان و محل آموزش وجود دارد اما تجهیزات آن کم است پس برای ایجاد کسب و کار نیاز به نگاه جامع داریم و باید به تناسب زیرساخت‌های اشتغال تقویت شود.

نماینده مردم فردوس، بشرویه، سرایان و طبس در مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای باید فعال‌تر شود و یا بودجه آن دولت تامین کند و یا فنی و حرفه‌ای غیرانتفاعی را توسعه دهیم و باید کمبودها در سازمان فنی و حرفه‌ای برطرف شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*