نوع جدیدی از ویتامین در لبنیات کشف شد

لبنیات به دلیل دارا بودن ویتامین D و نیز کلسیم بین دوستداران سلامتی مشهور است، اما کارشناسان به تازگی یک ویتامین بسیار ضروری برای بدن را در لبنیات کشف کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ براساس جدیدترین تحقیقات در محصولات لبنی فرم خاصی از گروه ویتامین K به نام ویتامین MK یا K۲ یافت شده است.

ویتامین K یک منبع ویتامینی بسیار ضروری و مفید برای بدن است و به لخته شدن خون و قطع خونریزی کمک فراوان می‌کند، در برخی از بیماری‌ها کمبود این ویتامین منجر به خونریزی‌های بسیار شدید و حتی خطر مرگ می‌شود.
کشف نوع جدیدی از ویتامین در لبنیات
براساس تحقیقات ویتامین K به دو دسته K۱ (موجود در پروتئین سبزیجات و گیاهانی چون کاهو، اسفناج، کلم پیچ و بروکلی) و K۲ تقسیم می‌شود که این نوع دوم در محصولات لبنی به مقدار فراوان وجود دارد.
فرآورده‌های لبنی دامنه وسیعی از محصولات شامل، کره، پنیر، خامه، سرشیر، ماست، دوغ و کشک را تشکیل می‌دهند که در همه آن‌ها ویتامین K وجود دارد، اما بیشترین میزان و غلظت این ویتامین در انواع پنیر بویژه پنیر آبی و  همچنین ماست یافت می‌شود.
کشف نوع جدیدی از ویتامین در لبنیات
کارشناسان دلیل بالا بودن ویتامین K در این دو محصول لبنی منحصربفرد را وجود باکتری‌های مفید بویژه اسید لاکتیک در ترکیب آن‌ها می‌دانند که در فعال شدن این ویتامین بسیار موثر است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*