اخبار خراسان جنوبی/ افتتاح و بهره برداری از زمین چمن مصنوعی فوتبال روستای فهالنج شهرستان طبس

یادداشت امروز/کار را به بزرگان باید سپرد!

امروز خراسان جنوبی –
انسان ها، سه دسته اند؛ بزرگ و متوسط و کوچک! اگر دور با بزرگان باشد، بزرگی، روزی همه می شود چون بزرگان، به بلندای قامت خویش، یار می پرورند و برمی کشند مردمان را.متوسط قامتان هم در تکاپوی بزرگ شدن خویشند و گاهی دستی برای یاری دیگران برمی آورند. با اینان هم جهان را می شود به آرامش دید اما امان از قسم سوم که کوچکان باشند. اینان نه لطافت کودکی دارند و نه هیمنه بزرگی. کوچکند و برای اینکه خود به چشم بیایند، همه عالم را تیغ می کنند تا بلند قامتان و حتی افراد متوسط را قلع و قمع کنند تا قامت کوتاه خودشان در چشم ها به بزرگی بنشیند. اینان مهلک ترین دشمنند برای جوامعی که سر پیشرفت دارند. با همه کوچکی شان، موانع بزرگی می شوند. می گویند وقتی اسکندر مقدونی، بر ایران تاخت، هیمنه و بزرگی این ملت در نگاهش نشست و به تزلزلش انداخت . او از بزرگان یونان مشورت گرفت که با این ملت بزرگ چه کند تا رام او شوند؟. یکی از کشتن مردان گفت و دیگری از آتش زدن کتاب ها و سومی…. هرکس چیزی گفت اما کاربردی ترین سخن را که اسکندر هم پذیرفت این بود که برای تسلط بر کشوری و به زمین زدن ملتی باید کاری کرد که دور به دست کوته قامتان افتد و بزرگان را به کارهای حقیر گماشت. چنین که باشد هم کوچکِ در جای بزرگ نشسته، کارها را خراب می کند و هم بزرگِ به کار خرد گماشته شده دلسرد می شود و ملتی که به بلیه ای چنین گرفتار شده باشد ، تا در بر این پاشنه می چرخد، روی رستگاری را نخواهد دید. این قصه، امروز هم هست. باید کاری کرد که هم کار همیشه دست بزرگان باشد و هم راه بزرگی چنان مفتوح باشد که فتح قله های موفقیت به یک عادت خوشایند ملی تبدیل شود. این هم می طلبد تا برای شناخت بزرگ از کوچک، معیارهایی به دست دهیم و آدم ها را با این تراز بسنجیم پس توجه کنیم که؛
انسان های بزرگ : درباره عقاید حرف می زنند.
انسان های متوسط : درباره وقایع حرف می زنند.
انسان های کوچک : پشت سر دیگران حرف می زنند.
انسان های بزرگ : درد دیگران را دارند.
انسان های متوسط : درد خودشان را دارند.
انسان های کوچک : بی دردند.
انسان های بزرگ : عظمت دیگران را می بینند.
انسان های متوسط : به دنبال عظمت خود هستند.
انسان های کوچک : عظمت خود را در تحقیر دیگران می بینند.
انسان های بزرگ : به دنبال کسب حکمت هستند.
انسان های متوسط : به دنبال کسب دانش هستند.
انسان های کوچک : فقط به دنبال کسب پول هستند.
انسان های بزرگ : به دنبال طرح پرسش های بی پاسخ هستند.
انسان های متوسط : پرسش هایی می پرسند که پاسخ دارند.
انسان های کوچک : می پندارند پاسخ همه پرسش ها را می دانند.
انسان های بزرگ : به دنبال خلق مسئله هستند.
انسان های متوسط : به دنبال حل مسئله هستند.
انسان های کوچک: مسئله ندارند.
…. این تراز خوبی است برای شناخت افراد و کاش در گزینش افراد برای مسئولیت ها نیز به این تراز توجه شود تا هرکس در جای خویش بنشیند تا کشور بتواند به حق خویش برخیزد…..

همزمان با سراسر کشور

برگزاری المپیاد علمی سطح یک و دو طلاب اهل سنت خراسان جنوبی

المپیاد علمی سطح یک و دو طلاب اهل سنت خراسان جنوبی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، در این المپیاد ۲۵ نفر خانم و ۹ نفر آقا شرکت کردند.برگزاری المپیاد علمی سطح یک و دو طلاب اهل سنت خراسان جنوبی 

این المپیاد در شورای برنامه ریزی و مدارس علوم دینی اهل سنت شعبه خراسان جنوبی برگزار شد.

با همکاری بنیاد برکت انجام شد ؛

اجرای ۱۰ هزار و ۱۹۳ طرح اشتغالزا در خراسان جنوبی/۲

بنیاد برکت تا کنون ۱۰ هزار و ۱۹۳ طرح اقتصادی در خراسان جنوبی اجرا کرده که نتیجه آن ایجاد شغل برای ۴۲ هزار و ۵۲۵ نفر بوده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در استان گفت: برای این طرح‌ها دراجرای ۱۰ هزار و ۱۹۳ طرح اقتصادی با همکاری بنیاد برکت در خراسان جنوبیمجموع بیش از هزار و ۹۳۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه گذاری شده است.

به گفته موسوی ، این طرح‌ها شامل ۱۲ طرح بنگاه محور با ظرفیت اشتغال ۱۱ هزار و ۲۸۰ نفر و مجموع سرمایه گذاری ۲۰۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان، ۱۰ هزار و ۱۵۷ طرح اجتماع محور سحاب با ظرفیت اشتغال ۳۰ هزار و ۴۷۱ نفر و مجموع سرمایه گذاری هزار و ۳۱۹ میلیارد تومان، ۲۳ طرح تسهیلات محور با ظرفیت اشتغال ۸۶۹ نفر و مجموع سرمایه گذاری ۴۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و یک طرح مشارکت مدنی با ظرفیت اشتغال ۵ نفر و مجموع سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون تومان است.

او گفت: اجرای ۵۷۶ طرح عمرانی و زیربنایی به ارزش ۸۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان شامل ۷۴ مدرسه، ۲۲ مسجد، ۳۱۸ باب مسکن و ۱۶۲ طرح عمرانی دیگر از جمله تکمیل بیمارستان، حوزه علمیه، آبرسانی، حسینیه، خانه عالم، راه، کتابخانه، زمین و سالن ورزشی و مسکن از دیگر اقدامات انجام شده به کمک بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در خراسان جنوبی است.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در استان همچنین گفت: پایدارسازی اشتغال ایجاد شده، کمک به توسعه و تقویت بازاریابی و فروش محصولات طرح‌ها و اجرای ۱۰ طرح عمرانی و زیربنایی به ارزش حدود ۱۰ میلیارد تومان از برنامه‌های در دست اجرا توسط این بنیاد است.

 

 

 

افتتاح شعبه صندوق تامین خسارت‌های بدنی خراسان جنوبی/۲

بیست و نهمین شعبه صندوق تامین خسارت‌های بدنی کشور در بیرجند افتتاح شد.

مدیر عامل صندوق تامین خسارت‌های بدنی کشور در این مراسم با اشاره به اینکه صندوق تامین خسارت‌های بدنی یکی از ساز و کار‌های ارائه خدمت به مردم ایران است گفت :  حوادث رانندگی عمده مواردی است که با ماموریت صندوق مرتبط می شود.

قمصریان افزود: مقصران حوادث فاقد بیمه نامه شخص ثالث هستند که صندوق تامین خسارت‌های بدنی ماموریت دارد از زیان دیدگان حمایت کند و خساراتشان را پرداخت کند.

وی گفت: صندوق تامین خسارت بدنی مکلف است طبق قانون خسارتی که به زیان دیدگان پرداخت می کند از مقصران حوادث بدون بیمه نامه دریافت کند.

وی از مردم خواست با خرید بیمه نامه شخص ثالث از حمایت شرکت‌های بیمه بهرمند شوند تا در زمان بروز حادثه و سانحه آن خسارت زیان دیده توسط شرکت‌های بیمه پرداخت شود.

مدیر عامل صندوق تامین خسارت‌های بدنی کشور با اشاره به اینکه از دهه فجر سال گذشته تا امروز بیش از هشت هزارو ۷۳۴ نفر  از مقصرین حوادث که فاقد بیمه نامه بودند، مانع از زندان رفتن ان‌ها  شده است گفت : منابع اعتباری  که در این یک سال پرداخت کرده بیش از دو هزار مبلیارد تومان بوده است.

قمصریان افزود : منابع صندوق از محل منابع عمومی است و از محل عوارض بیمه نامه شخص ثالث و بودجه عمومی تامین می شود.

 

 

 

برپایی نمایشگاه آثار هنری”آنان ما را نمی‌خواهند” در بیرجند/۴

نمایشگاه آثارهنری”آنان ما را نمی‌خواهند” به مناسبت دهه فجر در بیرجند گشایش یافت.

این نمایشگاه از سوی حوزه هنری استان به مناسبت گرامیداشت ایام دهه فجر دربرپایی نمایشگاه آثار هنری نگارخانه بهمن شهر بیرجند برپا شد.
در این نمایشگاه ۱۴ اثر از ۱۸ نفر از هنرمندان مجمع طراحان گرافیک رواق استان به صورت فردی و گروهی با موضوع و محوریت دشمن شناسی و شعار محوری” آنان ما را نمی‌خواهند” برای اولین بار به معرض نمایش و دید عموم گذاشته شده است.
علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند صبح‌ها از ساعت ۹ تا ۱۲ و عصر‌ها از ساعت ۱۷ تا ۱۹ از امروز تا ۲۲ بهمن‌ماه به نگارخانه شهر بیرجند واقع در سینما بهمن مراجعه کنند.

 

 

 

 

آموزش‌های همگانی هلال احمر به ۹۰۰ معتکف بیرجندی/۴

۹۰۰ معتکف بیرجندی آموزش های همگانی هلال احمر را فرا گرفتند.

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند از برگزاری آموزش‌های همگانی هلالآموزش‌های همگانی هلال احمر به ۹۰۰ معتکف بیرجندی احمر به معتکفین در شهر بیرجند خبر داد.

حسین ذاکریان با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزش همگانی ویژه خواهران در مساجد شهر بیرجند، افزود: این دوره‌ها در مساجدی از جمله مصلی المهدی، مسجد الغدیر، مسجد قبا و مسجد امام جعفر صادق (ع) برگزار شده است.

وی با بیان اینکه چهار هزار نفر در مراسم معنوی اعتکاف شرکت کرده اند، گفت: از این تعداد ۹۰۰ معتکف آموزش‌های همگانی هلال احمر را توسط مربیان مجرب فراگرفته اند.

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند افزود : در این مراسم مباحث آموزشی براساس آموزش‌های مبتنی بر نیاز‌های محلی برای آگاهی افراد در مواجه با حوادث احتمالی طبیعی، آشنایی با فوریت‌های پزشکی در حوادث، انواع خفگی‌ها و ایست قلبی و ریوی، انواع خونریزی ها، آسیب‌های استخوانی و مفصلی و اقدامات ضروری برای معتکفین تشریح شد.

 

 

 

 

واریز بیش از ۲۲ میلیارد تومان درآمد مالیاتی به حساب مناطق عشایری/۲

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی از واریز ۲۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان درآمد مالیاتی به حساب مناطق عشایری استان خبر داد.

مدیرکل امور مالیاتی استان گفت: اداره کل امور مالیاتی استان در ده ماههواریز ۲۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان درآمد مالیاتی به حساب مناطق عشایری نخست سال جاری از محل مالیات و عوارض وصول شده در نظام مالیات بر ارزش افزوده، ۲۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به حساب مناطق عشایری استان واریز کرده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۲۷ درصد افزایش داشته است.
کریمدادی افزود: ما در دوره تحول و پویایی ویژه نظام مالیاتی کشور هستیم و در برنامه هفتم توسعه نیز تأمین بودجه جاری کشور از محل مالیات و نقش تنظیم گری مالیات خصوصاً در بخش اقتصادی، مورد تأکید قرار گرفته است.

وی گفت: این اطمینان به مردم و فعالان اقتصادی داده می‌شود که مالیات وصول شده در استان صرف امور عمرانی، اجرایی و خدمات عمومی در همین استان می‌شود و از مسئولین و متولیان دستگاه‌های اجرایی نیز انتظار داریم که این خدمات را به مردم اعلام کنند.

ابراهیمی سرپرست اداره کل امور عشایر استان هم گفت: اداره کل امور عشایر در حال برنامه ریزی جهت اجرای پروژه‌های بزرگ از محل سهم درآمد‌های مالیاتی است و در دهه فجر امسال، ۲۳ پروژه و طرح از محل سهم درآمد‌های مالیاتی، در مناطق عشایری افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: طرح‌های قابل افتتاح در دهه فجر شامل بازگشایی ایل راه عشایری، مرمت چاه مالداری و آب انبار، احداث آبشخور دامی، احداث آب انبار و سیستم‌های ذخیره و انتقال آب با اعتباری حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان است که ۳۴۳ نفر از جمعیت عشایری استان از آن برخوردار می‌شوند.

 

زمین چمن مصنوعی در بیرجند به بهره برداری رسید/۷

مراسم بهره برداری از زمین چمن مصنوعی فوتبال ۹ دی شهرستان بیرجند به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی با اعتبار ۱۴ میلیارد ریال انجام شد.

این پروژه ورزشی با مساحت هزار و ۵۰۰ متر مربع و اعتبار هزینه شده ۱۴ میلیارد ریال در چهل و چهارمین سال گشت پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، تقدیم جوانان و نوجوانان منطقه شمال شهر بیرجند شد.

 

 

 

 

اعزام اولین کاروان هوایی زائران عتبات عالیات خراسان جنوبی/۲

اولین کاروان هوایی زائران عتبات عالیات خراسان جنوبی امروز از بیرجند به نجف اشرف اعزام شدند.

در هفتمین روز از دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی ایران روز ۱۸ بهمن ماه ساعت ۶ صبح مراسم بدرقه اولین کاروان زائران عتبات عالیات استان که از خانواده معظم شهدا بودند از فرودگاه بین المللی شهید کاوه بیرجند انجام شد.
دستگردی مدیر حج و زیارت استان گفت: باتوجه به تاکید معاون وزیر و رییس سازمان حج و زیارت و پیگیریهای انجام شده با همکاری و مساعدت استاندار برنامه ریزی شده است هفته‌ای یک پرواز از بیرجند به نجف اشرف انجام شود.
وی افزود: برنامه ریزی شده تا آخر سال هر هفته سه شنبه ها این پرواز انجام شود و در صورت استقبال مردم از سفر‌های هوایی برای تشرف به عتبات عالیات امکان اینکه پرواز‌های بیشتری از بیرجند به مقصد نجف صورت گیرد خواهد بود.

 

 

 

بهره برداری از زمین چمن مصنوعی فوتبال روستای فهالنج طبس/۷

افتتاح و بهره برداری از زمین چمن مصنوعی فوتبال روستای فهالنج شهرستان طبس

با حضور مسئولین زمین چمن مصنوعی فوتبال روستای فهالنج شهرستان طبس افتتاح و به بهره برداری رسید.

این پروژه ورزشی با مساحت ۱۵۰۰ متر مربع و اعتبار هزینه شده ۱۰ میلیارد ریال در چهل و چهارمین سالگشت پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، تقدیم جوانان و نوجوانان روستای فهالنج شهرستان طبس شد.

اولین کمپ درمان اعتیاد بانوان در خراسان جنوبی راه‌اندازی شد/۴

اولین کمپ درمان اعتیاد بانوان در خراسان جنوبی راه‌اندازی شد
عکس آرشیوی است

 اولین کمپ درمان اعتیاد بانوان در خراسان جنوبی با ظرفیت پذیرش ۶۰ نفر در بیرجند راه‌اندازی و افتتاح شد.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، تنها کمپ بانوان استان در ادامه برنامه‌های دهه فجر با حضور جمعی از مسوولان استانی افتتاح شد.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی در این مراسم با بیان اینکه راه‌اندازی چنین مراکزی هزینه‌های بسیار بالایی دارد گفت: کمپ بانوان با ظرفیت پذیرش ۶٠ نفر افتتاح شده و آماده ارائه خدمت است.

حسن شرفی، همکاری دستگاه‌های متولی اجرایی را لازمه موفقیت در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانست و افزود: یارانه پرداختی بهزیستی برای هر بیمار مبلغ ۹ میلیون ریال است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری بیرجند نیز در این مراسم گفت: دشمن طی ۴۴ سال گذشته در زمینه‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی در پی ضربه زدن به انقلاب و کشور بوده اما وقتی متوجه شد که به این انقلاب نمی‌تواند آسیبی برساند به لحاظ فرهنگی تهاجم خود را آغاز کرده و بنیان خانواده‌ها را نشانه گرفته است.

محمدرضا بیجاری، ترویج اعتیاد بین جوانان به‌خصوص مادران و دختران را یکی از برنامه‌های دشمنان عنوان کرد و افزود: ما باید در این زمان حساس، هوشیار وآگاه باشیم و حسب دستورات مقام معظم رهبری همه سعی و همکاریمان را در پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی به کار گیریم.

وی از مسوولان بهزیستی و بخش غیردولتی که دست‌اندرکار راه‌اندازی کمپ بانوان بوده‌اند نیز تشکر کرد.

بنا به این گزارش در ادامه مراسم مسوولان ضمن بازدید از بخش‌های مختلف کمپ بانوان با مقیمان تحت درمان گفت و گو کردند.

 

 

 

طرح برق‌رسانی به سایت نهضت ملی مسکن در طبس افتتاح شد/۲

طرح برق‌رسانی به سایت نهضت ملی مسکن در طبس افتتاح شد

 طرح برق‌رسانی به سایت ۵۰ هکتاری طرح نهضت ملی مسکن در طبس با حضور استاندار خراسان جنوبی افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد قناعت روز سه‌شنبه در هفتمین روز دهه فجر با سفر به شهرستان طبس ضمن زیارت آستان مقدس امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع) به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.

بهره‌برداری از هشت طرح مدیریت توزیع نیروی برق در شهرستان طبس نخستین برنامه سفر استاندار به این شهرستان بود که با حضور نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی، جمعی از مسئولان استانی و محلی انجام شد.

این طرح‌ها که همزمان با پروژه تامین برق سایت ۵۰ هکتاری طرح نهضت ملی مسکن افتتاح شد، شامل تامین برق روستای عشایری حوض زیره، توسعه شبکه برای تأمین برق متقاضیان روستایی، اصلاح و بهینه سازی شبکه برق روستایی و احداث و اصلاح شبکه روشنایی معابر شهری است.

اصلاح و بهینه‌سازی شبکه برق شهرهای طبس، عشق آباد و دیهوک، نصب تجهیزات حفاظتی و مانوری بر شبکه و نیز احداث شبکه و ترانس ویژه متقاضیان بخش خصوصی از دیگر طرح‌هایی است که در این مراسم به بهره‌برداری رسید.

همچنین آیین بهره‌برداری و کلنگ‌زنی همزمان ۴۲ پروژه گازرسانی شهرستان طبس در محل افتتاح پروژه گازرسانی به سایت ۷۹ هکتاری طرح نهضت ملی مسکن با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد.

با اجرای این پروژه که ۹ میلیارد تومان هزینه در برداشته است، هزار و ۹۵۷ خانوار از نعمت گاز شهری برخوردار شدند.

افتتاح پروژه‌های گازرسانی به ۳۲ روستا (۲۴۲ خانوار)، ۲ واحد صنعتی و تولیدی و طرح جهش مسکن (هزار و ۹۵۷ خانوار) از برنامه‌های این مراسم بود.

همزمان با افتتاح این پروژه‌ها، عملیات اجرایی گازرسانی به سه واحد تولیدی و صنعتی، طرح جهش مسکن (۸۴۷ خانوار) و ۲ روستا (۲۲ خانوار) و نیز احداث ساختمان عملیاتی عشق آباد آغاز شد.

بهره‌برداری از باتری‌های سه و چهار کارخانه کک طبس، افتتاح خوابگاه کارگران شرکت معدنجو و نیز افتتاح پروژه‌های حوزه بهداشت و درمان شامل بخش آی سی یو و آشیانه بالگرد اورژانس هوایی از دیگر برنامه‌های هفتمین روز دهه فجر در طبس است.

 

 

روایتی از روزهای انقلاب؛

توزیع شب‌نامه‌ تا تسخیر کاخ‌ها

توزیع شب‌نامه‌ تا تسخیر کاخ‌ها + فیلم

اولین بار در مراسم استقبال از شاه، کنجکاو به تحلیل مسائل روز کشور شد و از همان جا به همراه جمعی از دوستانش در خط مبارزات قبل از انقلاب قرار گرفت؛ فعالیت سیاسی که از توزیع شب‌نامه‌ها شروع و تا تسخیر کاخ‌های سلطنتی آن زمان در بیرجند ادامه داشت.

به گزارش ایرنا”محمدعلی ذاکریان” بازنشسته سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی، متولد ۱۳۳۶ در روستای خراشاد شهرستان بیرجند و یکی از پیشکسوتان مبارز قبل از انقلاب است که خاطرات شنیدنی از مبارزات آن دوران دارد.

وی ضمن اینکه از چگونگی حضورش در جمع مبارزان گفت به این سوال خبرنگار ایرنا هم پاسخ داد که چرا انقلاب شد و ریشه‌های انقلاب اسلامی چیست؟

اولین جرقه حرکت‌های ضد سلطنتی این مبارزه انقلابی از جایی شروع شد که او و دوستانش به عنوان دانش‌آموزان دبیرستان «خزیمه علم» سال ۱۳۵۵ در مراسم استقبال از شاه معدوم در خیابان شهدای فعلی بیرجند حضور یافتند و ساعت‌ها منتظر ماندند.

وی با بیان اینکه ۲۱ مهر سال ۱۳۵۵ قرار بود شاه و خانواده‌اش به بیرجند سفر کنند گفت: برای ورود شاه از میدان آزادی تا ابوذر فعلی حدود ۱۹ طاق نصرت‌ با زرق و برق فراوان بسته بودند و خیابان حکیم نزاری تا میدان ابوذر به فرش دستباف مفروش شد.

این مبارز انقلابی افزود: یکی از تبلیغات وسیع در مدارس این بود که شاه سایه خدا روی زمین است لذا شعار «خدا، شاه و مهین» همیشه ترویج می‌شد و همواره تلاش داشتند شاه و دولت را برای مردم مقدس جلوه دهند.

وی عنوان کرد: در مراسم استقبال با آن پیش زمینه‌ای که از شاه برای قشر دانش‌آموز فراهم کرده بودند من و دوستانم هر کدام به شکلی تلاش داشتیم که عکس شاه را در دست بگیریم که ناگهان عکس بین ۲ نفر پاره شد اما اهمیتی ندادیم و یک عکس دیگر برداشتیم.

ذاکریان گفت: ساعت ۱۲ ظهر همه ما حد فاصل میدان شهدا تا ابوذر فعلی جمع شدیم و شاه ساعت ۱۵ از آنجا رد شد و برای ما دستی تکان داد.

توزیع شب‌نامه‌ تا تسخیر کاخ‌ها + فیلم

وی افزود: بعد از اتمام مراسم به سمت میدان امام خمینی (ره) فعلی و ششم بهمن سابق به راه افتادیم که احساس کردیم چند نفر افراد کراواتی دنبال ما می‌آیند اول که اعتنایی نکردیم و گمان کردیم مسیرشان این سمت است اما بعد متوجه شدیم که دنبال ما هستند.

پیشکسوت مبارزات انقلابی گفت: ذهنمان خبردار شد که نکند به خاطر عکسی که پاره شده، تصور کردند عمدی بوده و ما را تعقیب می‌کنند لذا با مشورت همدیگر تصمیم گرفتیم هر کدام مسیر جداگانه‌ای را برویم پس از کوچه‌های مختلف رفتیم و قرار گذاشتیم اول شب در یک جا جمع شده تا از حال هم با خبر شویم.

ریخت و پاش‌های سلطنتی در سایه فقر مردم

وی ادامه داد: آن شب در منزل ما (خیابان خیرآباد) جمع شدیم و در آن جلسه بحثی بین ما شروع شد و به تحلیل مراسم استقبال از شاه پرداختیم سپس این دورهمی‌های من و دوستانم ادامه داشت.

بسته شدن حدود ۱۹ طاق نصرت، مفروش کردن خیابان با فرش دستباف، تعمیر فوری آسفالت برخی از خیابان‌ها، خودروهای پر زرق و برق، آوردن آشپز خارجی، مشروبات خارجی و …. برای اقامت یک هفته‌ای شاه آن هم در شرایطی که می‌دیدیم برخی مردم به نان شب محتاج بودند از جمله مسایلی بود که در ذهن سوال ایجاد کرد و هر وقت جمع می‌شدیم می‌گفتیم چرا؟ لذا یک کدام خبرنگار می‌شدیم و دیگری مسئول پس با شوخی و بازی سوالی را می‌پرسیدیم و در همان سطحی که آگاهی داشتیم مسایل را تحلیل می‌کردیم.

وی گفت: جمع‌بندی دورهمی‌های تحلیلگرانه این بود که قرار گذاشتیم ۱۰ سال دیگر یعنی ۲۱ مهر سال ۶۵ ساعت ۱۵ در حرم امام رضا (ع) جمع شویم و ببینیم آیا این شاه با آن همه جبروت هنوز شاه مانده یا تخت و تاج به ولیعهد رسیده است؟!

ذاکریان با اشاره به اینکه بعد از گرفتن دیپلم نوبت سربازی شد ادامه داد: از آنجایی که شنیده بودیم سربازی خیلی سخت است لذا از تنبیهات بدنی سخت و ناسزاهایی که می‌دادند ترس و تلاش داشتم به هر قیمتی شده خود را از سربازی معاف کنم.

اولین جرقه‌ها با گوش دادن به نوار سخنرانی

وی گفت: از همین رو در جریان تلاش‌هایی که برای معافیت از سربازی داشتم اوایل سال ۵۷ با دوستانی آشنا شدم که از تهران نوارهایی می‌آوردند و توصیه می‌کردند حتما گوش کنیم و تاکید می‌شد کسی از این نوارها نباید اطلاع پیدا کند. اولین بار با گوش دادن به سخنرانی‌هایی که در این نوارها بود جرقه‌ای در زندگی ما ایجاد شد.

 

این مبارز دوران انقلاب افزود: آن حرف‌ها جدید و خوب بود، با گوش دادن به نوارها به پاسخ همه سوالاتی رسیدیم که در ذهن خود به خاطر اوضاع آن دوران داشتیم.

وی گفت: بعدا مامور شدیم که نوارها را تکثیر کنیم و در اختیار افراد مطئمن قرار دهیم لذا شب نوارها را گوش می‌دادیم و روی کاغذ می‌نوشتیم چون جرات نمی‌کردیم از آن کپی بگیریم با کاغذ کاربن تکثیر کرده و با چراغ دستی در خیابان‌هایی که تردد بیشتر بود روی دیوارها نصب می‌کردیم.

ذاکریان افزود: فقط می‌دانستیم گوینده آن حرف‌ها شخصی به نام حاج روح الله است محتوای صحبت‌ها علیه سیاست‌های شاه بود و امام مدام هشدار می‌دادند که «ای مسلمانان به داد اسلام برسید، این چه شاه و پادشاهی است، ای ارتش، ای حوزه‌های علمیه به داد اسلام برسید»، فساد دربار و بی‌توجهی‌ها به دین هم از دیگر محورهای سخنرانی‌های امام راحل بود لذا به خاطر انگیزه مذهبی در نشر این سخنان تلاش می‌کردیم.

وی اظهار داشت: جشن‌های ۲ هزار و ۵۰۰ ساله شاهنشاهی، فقر و فلاکت مردم، ناتوانی در مباحث درآمد، اشتغال و محرومیت‌هایی که در گوشه و کنار وجود داشت از طرفی توجه به خدا، جهاد در راه اسلام و مبارزه با طاغوت از جمله موضوعاتی بود که به ما انگیزه مبارزه می‌داد.

این فعال سیاسی گفت: چون سخنان امام خمینی (ره) حق بود به دل می‌نشست و ذهن ما برای شنیدن بیشتر و بهتر این سخنرانی‌ها آماده شده بود، به عنوان لیدر مبارزات با جوانان مومن دیگر ارتباط برقرار کردیم تا بتوانیم سخن امام را شفاهی و مکتوب منتقل کنیم.

وی با اشاره به اینکه گروه ۱۰ نفری برای انتشار سخنان امام تشکیل داده بودند افزود: محل‌های اجتماع ما در کوی کارگران، خیرآباد و خیابان مرتضوی بود زمانی که بیانیه‌های امام رسید با نام ایشان آشنا شدیم و آیت الله روح الله موسوی خمینی را شناختیم.

ذاکریان گفت: پس از آن مباحث انقلاب و سخنرانی‌ها به مساجد کشیده شد و علمایی از خارج شهر یا افراد بومی که بیشتر در جریان بودند در برخی مساجد شروع به صحبت کرده و برای مردم حرف‌های امام را منتقل می‌کردند.

به گفته وی، شهید شریفی‌پناه، محمدباقر کمیلی اولین فرماندار بیرجند بعد از انقلاب و حجت‌الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی (نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی) جزو پیشگامان این سخنرانی‌ها بودند که صحبت‌های بسیار روشنگرانه داشتند.

وی ادامه داد: شهید هاشمی‌نژاد هم در دانشگاه و محافل بزرگتر سخنرانی‌هایی داشت و این طور در مسیر مبارزه و انقلاب قرار گرفتیم لذا جرات بیشتری پیدا کردیم که بیانیه‌های امام را در روستاها و مساجد حاشیه‌ شهر نیز منتشر کنیم.

شروع راهپیمایی‌ها در بیرجند از سال ۵۷

پیشکسوت انقلاب با اشاره به وقایع سال ۱۳۵۷ در بیرجند گفت: همزمان با سراسر کشور از جمله تهران، مشهد، قم، تبریز و اصفهان زمینه در بیرجند هم فراهم شد و با جدی‌تر شدن اعتراضات از نیمه دوم سال ۵۷ راهپیمایی‌هایی شروع شده بود.

وی گفت: آیت الله ربانی، آیت الله آیتی و آیت الله عبادی همواره مردم را دعوت به مبارزه می‌کردند و راهپیمایی‌ها اغلب از مسجد بازار یا منزل آیت الله ربانی به سمت میدان شهدای فعلی برگزار می‌شد.

توزیع شب‌نامه‌ تا تسخیر کاخ‌ها + فیلم

ذاکریان ادامه داد: ۲ مسجد محوری دیگر از جمله چهار درخت و مسجد معصومیه همواره پذیرایی جمعیت‌های خوبی بودند چون بیشتر لیدرهای انقلاب از جمله شهید شهاب و شهید رحیمی در این محل‌ها سکونت داشتند.

وی با اشاره به مهمترین راهپیمایی‌هایی که در شهر بیرجند برگزار شد گفت: یک روز راهپیمایی از مسجد بازار شروع شد به این نیت که بازار تعطیل شده و جمعیت به ما ملحق شود لذا به سمت میدان امام حرکت کردیم و به اول بازار که رسیدیم موقع اذان شد و همه کف بازار نماز جماعت خواندند.

شعارهایی همچون «لا اله الا الله» و «استقلال، آزادی» سر دادند که پلیس تذکری داد، با گاز اشک‌آور و خودروی آب‌پاش دخالت کرد و جمعیت متفرق شدند.

سقوط مجسمه شاه در پادگان ۰۴ بیرجند

این شهروند بیرجندی گفت: در یکی از روزها (هفتم بهمن) قرار شد مجسمه شاه در پادگان ۰۴ بیرجند پایین کشیده و کتیبه‌ای از کوروش که در میدان ابوذر فعلی نصب بود، نابود شود.

وی افزود: راهپیمایی از خیابان طالقانی فعلی به سمت میدان ابوذر و شهدا شروع و زمانی که جمعیت به ژاندارمری رسیدند، تیراندازی شد که همان روز شهید علی سندروس و شهید محمود سورگی از جوانان شهر به شهادت رسیدند.

ذاکریان گفت: زمانی که راهپیمایی به اوج خود رسید شعارها به گونه‌ای شد که ارتش دعوت به صف انقلابیون شدند و به آنها گل هدیه دادند که نیروها تحت تاثیر قرار بگیرند و کمتر مقابله صورت گیرد.

وی ادامه داد: با وجود اینکه وسایل ارتباط جمعی کم بود اما شنیدیم تانک‌ها در خیابان بیمارستان امام رضا (ع) مشهد از روی مردم رد شدند که این موضوع باعث جریحه‌دار شدن روحیه مردم بیرجند شد و برای ورود به پادگان ۰۴ بیشتر مصمم شدند.

این مبارز انقلابی گفت: با رایزنی‌هایی که از قبل انجام گرفته بود برخی نیروهای مومن ارتشی همراه شدند و لذا نیروهای مردمی از مسیر خیابان منتظری به سمت پادگان حرکت کردند و قرار بود عده‌ای داخل و عده‌ای هم اطراف پادگان چینش شوند که مراقبت بیشتری از حفاظت نیروها باشد.

وی افزود: با پیش مقدمه‌ای که از قبل شده بود شعارهایی همچون “ارتش برادر ماست، ارتش فدای ملت، ملت فدای ارتش” سر دادند که نیروهای ارتش تحت تاثیر قرار گرفتند و زمینه ورود به داخل پادگان با درگیری مختصری ایجاد شد اما بعد از آن با بولدرز مجسمه شاه پایین آمد و نیروهای ارتش به ملت پیوستند.

خاطره شعار «بگو مرگ بر شاه» در بیرجند

ذاکریان با اشاره به روز تاریخی دیگر از خروش مردم بیرجند گفت: آن روز هم راهپیمایی از میدان شهدای فعلی شروع شد با این نیت که مدارس را تعطیل کنیم لذا چند مدرسه در سطح شهر به این ترتیب تعطیل شد و در سه راه اسدی زمانی که جمعیت افزایش یافت جوان لاغراندامی روی دوش نفر دیگری رفت، مشتش را گره کرد و شاید اولین بار بود که شنیدم کسی گفت «بگو مرگ بر شاه».

عده‌ای این جمله را با او تکرار کردند و برخی افراد هنوز مردد بودند، بعد از آن هم گاز اشک‌آور و تیر هوایی زدند بعدا متوجه شدیم هفت یا هشت نفر دستگیر اما با وساطت آیت الله آیتی آزاد شدند البته شهید راستگو مقدم از دستگیرشدگان آن روز بود که زیر شکنجه نیروهای شهربانی به شهادت رسید.

امنیت شهر دست نیروهای انقلاب افتاد لذا اولین ساختار و سازمان انقلاب اسلامی در بیرجند به نام ستاد اجرایی فرامین امام در محل شهربانی شکل گرفت.

وی گفت: فردی که آنجا بالا رفت و شعار بگو مرگ بر شاه سر داد را بعد از پیروی انقلاب در سپاه دیدم و فهمیدم که شهید رجبعلی آهنی است که از سرداران بزرگ جبهه بود و حتی آوازه او به صدام هم رسید که برای سرش جایزه گذاشته بودند.

این مبارز انقلابی افزود: یک روز دیگر راهپیمایی به سمت میدان امام فعلی شروع شد با هدف اینکه شهربانی را تسخیر کنیم و همراهی از سوی برخی نیروهای ژاندارمری با مردم انجام شد و بدون مقاومتی شهربانی به دست نیروهای انقلاب افتاد.

وی گفت: بعد از آن نیروهای شهربانی مرخص شدند و امنیت شهر دست نیروهای انقلاب افتاد لذا اولین ساختار و سازمان انقلاب اسلامی در بیرجند به نام ستاد اجرایی فرامین امام در محل شهربانی شکل گرفت.

ذاکریان با اشاره به ایجاد امنیت شهر توسط نیروهای مردمی گفت: البته چند افسر از تهران حضور داشتند و امنیت شهر هم به دست نیروی انقلاب افتاد لذا مردم با خودرو، دوچرخه یا پیاده شروع به گشت‌زنی کردند و آن دسته از افرادی که سربازی رفته بودند هم اسلحه گرفتند.

به گفته وی گروه‌های هشت نفره در گلوگاه‌های شهر مستقر شدند و به این ترتیب امنیت شهر به دست نیروهای انقلاب افتاد.

پیروزی قطعی با شنیدن صدای انقلاب

این مبارز انقلابی با اشاره به وقایع بعد از تشکیل ستاد اجرای فرامین امام در بیرجند گفت: از آنجا امور به بیرجند می‌رسید و ما هم مامور به انجام بودیم لذا بیانیه‌ها را به روستاها می‌بردیم تا همه مردم را با انقلاب همراه کنیم.

وی با تاکید بر اینکه هیچ کسی پیش‌بینی از آینده انقلاب نداشت افزود: تا اینکه صبح روز ۲۲ بهمن اخبار از بلندگو پخش می‌شد به یک باره گوینده عوض شد و فردی دیگری شروع به صحبت کرد و گفت ملت قهرمان ایران، ملت انقلابی ایران این صدای انقلاب است.

بعد از آن سرود معروف «الله الله» پخش شد که همه شروع به گریه شادی کردند و همدیگر را بغل گرفتند، صدای انقلاب را که شنیدیم پیروزی برایمان قطعی و وعده الهی پیروزی در راه حق محقق شده بود.

وی با بیان اینکه آن زمان پیروزی را با تمام وجود دریافت کردیم گفت: گرچه این اتفاق به معنای آن بود که صدا و سیما به تسخیر نیروهای انقلاب درآمده اما هر لحظه شاهد بودیم طرفداران شاه حرکت‌هایی انجام می‌دادند، حتی در همین بیرجند راهپیمایی‌هایی را ترتیب داده بودند، با ساتور، قمه و چاقو به خیابان‌ها آمدند ولی همه آنها قلع و قمع شدند.

تسخیر کاخ‌ها در بیرجند

پیشکسوت انقلاب خاطرنشان کرد: بعد از این اتفاق صدا و سیمای بیرجند هم در اختیار نیروهای انقلاب قرار گرفت و سپس مامور به تسخیر کاخ‌های آن زمان شدیم لذا در گروه‌های ۱۰ یا ۱۵ نفره کاخ اکبریه، رحیم‌آباد، شوکت‌آباد و دیگر مکان‌های سلطنتی به تسخیر درآمد که امروز این مکان‌ها به باغ و عمارت تاریخی مشهور است.

وی درباره وضعیت آن زمان کاخ‌های سلطنتی در بیرجند گفت: آنچه از زرق و برق‌های آنجا دیدم واقعا قابل تامل بود و کاش مسئولان آنجا را به همان شکل می‌گذاشتند چرا که بهترین موزه گویای تاریخ قبل از انقلاب و تفکر آن دوران بود.

ذاکریان ادامه داد: در شرایط فقر و کمبودهای آن زمان در همین کاخ (باغ) اکبریه چند جفت کفش و دست لباس خارجی، بهترین مشروبات و امکانات آن زمان تعبیه شده بود فقط به این دلیل که شاید سرانی هر چند سال یک شب را آنجا اقامت کنند.

وی با اشاره به قراری که سال ۵۵ با دوستان خود برای پیش‌بینی ۱۰ سال بعد گذاشته بود گفت: سال ۶۵ علیرغم اینکه در جبهه بودم اما طوری مرخصی خود را تنظیم کردم که دقیقا ساعت ۱۵ روز ۲۱ مهر سال ۶۵ به حرم مطهر امام رضا (ع) مشرف شدم و از آنجا نایب زیاره دوستانی بودم که شهید شده بودند یا در جبهه‌ها حضور داشتند خداوند را شکر کردم که آن دوران‌ها پایان یافت.

این مبارز انقلابی در پایان با تاکید بر لزوم داشتن نگاه عمیق و تحلیل‌گرایانه به مسایل قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: بعد از ۴۴ سال مفتخریم که علیرغم تهدیدها، جریان‌ها و بلاهایی که دشمنان بر سر ملت ایران آوردند اما انقلاب مصمم و قوی ایستاده است.

 

 

ارائه آموزش‌های همگانی هلال احمر به ۹۰۰ معتکف بیرجندی/۲

ارائه آموزش‌های همگانی هلال احمر به ۹۰۰ معتکف بیرجندی

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند از برگزاری آموزش‌های هلال احمر برای معتکفین در شهر بیرجند خبر داد.

حسین ذاکریان اظهار داشت: برگزاری آئین اعتکاف فرصتی برای تقویت روحیه معنوی افراد است که هر ساله در مساجد استان برپا می‌شود، لذا تصمیم گرفتیم سهمی در برگزاری این آئین داشته باشیم و آموزش‌های لازم امدادی را به معتکفان ارائه دهیم.

وی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزش همگانی ویژه خواهران در مساجد سطح شهر بیرجند، افزود: این دوره‌ها در مساجدی از جمله مصلی المهدی، مسجد الغدیر، مسجد قبا و مسجد امام جعفر صادق (ع) برگزار شده است.

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند با بیان اینکه تعداد چهار هزار نفر در مراسم معنوی اعتکاف شرکت کرده‌اند، گفت: از این تعداد ۹۰۰ معتکف آموزش‌های همگانی هلال احمر را توسط مربیان مجرب فراگرفته‌اند.

وی ادامه داد: در این مراسم مباحث آموزشی بر اساس آموزش‌های مبتنی بر نیازهای محلی در جهت آگاهی افراد در مواجه با حوادث احتمالی طبیعی، آشنایی با فوریت‌های پزشکی در حوادث، انواع خفگی‌ها و ایست قلبی و ریوی، انواع خونریزی‌ها، آسیب‌های استخوانی و مفصلی و اقدامات ضروری برای معتکفان تشریح شد.

بیرجند میزبان رقابت های بسکتبال لیگ دسته دو بانوان کشور/۷

بیرجند میزبان رقابت های بسکتبال لیگ دسته دو بانوان کشور

رقابت‌های بسکتبال لیگ دسته دو بانوان کشور به میزبانی بیرجند در سالن ورزشی راه و شهرسازی در حال برگزاری است.

مسابقات بسکتبال لیگ دسته دو بانوان کشور دور رفت گروه D به میزبانی شهرستان بیرجند از ۱۶ تا ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ در سالن راه و شهرسازی از ساعت ۱۱ تا ۱۵ با حضور پنج تیم مهرسان تهران، هیئت بسکتبال مشهد، خانه بسکتبال نهاوند، آکادمی آوا، راه و شهرسازی بیرجند در حال برگزار است.

در روز اول برگزاری این رقابت‌ها، بازی بین هیئت بسکتبال مشهد و خانه بسکتبال نهاوند ۷۱ _۴۵ برگزار شد و خانه بسکتبال نهاوند برنده این بازی شد.

بازی دوم هم بین مهرسان تهران و آکادمی آوا تهران با نتیجه ۶۱_۵۱ برگزار و مهرسان تهران حریف خود را شکست داد.

خط خدمت هلالی ها در مسیر انقلاب/از امدادرسانی تا دستگیری محرومان

خط خدمت هلالی ها در مسیر انقلاب/از امدادرسانی تا دستگیری محرومان

فعالیت‌های جمعیت هلال احمر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رشد چشمگیری داشته و عرصه خدماتش فارغ از اقدامات امدادی، به نیازمندان و محرومان هم رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بیش از چهل سال از سر بر کشیدن و پیروزی انقلاب در ایران می‌گذرد و شکوفه‌های انقلاب در بخش‌های مختلف و دورترین مناطق روزهای سبز بهاری را را به ارمغان آورده است. شاید بتوان سرنوشت هلال احمر را بارزترین نمونه برای معرفی خدمات انقلاب عنوان کرد.

نهادی مردمی که در تاریخ ایران حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و در صحنه‌های مختلفی اعم از امدادرسانی به حوادث طبیعی و غیر طبیعی نقش آفرینی کرده است.

امدادرسانی در جنگ هشت سال تحمیلی از مهم‌ترین گام‌های سرخ‌پوشان است و در همین راستا شهدای زیادی را تقدیم انقلاب کرد. با توجه به قوانین و مقررات فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ، پس از اتمام جنگ هشت ساله هلال احمر وظیفه خطیری را در بحث اسرا و مفقودان برعهده داشت و تنها سازمان رابطی بود که در زمان جنگ و بعد از آن نامه‌ها و مکتوبات اسرا را به دست خانواده‌هایشان می‌رساند.

یک تاجر سوئیسی به نام «هانری دونان» در سفر خود با صحنه‌های فجیع از جنگ سربازان مصدوم زخمی رها شده مواجه شده و پس از بازگشت به کشورش، کتابی نوشت و در آن پیشنهاد کمیته بین‌المللی صلیب سرخ را مطرح کرد.

این کتاب سرآغاز تشکیل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در سال ۱۸۶۳ میلادی شد و حدود ۶۰ سال پس از آن نیز، پای جمعیتی مردم‌نهاد و مشابه آنچه که در سوئیس فعالیتش را آغاز کرده بود، به ایران هم باز شد.

امروز سرخ پوشان هلال احمر نام و آوازه‌ای دیگر به خود داده‌اند. افرادی که در حوادث ناگوار و تلخی چون زلزله و سیل که با ویرانی و خسارت‌های جانی و مالی همراه است، صحنه‌هایی زیبا و ناب از جنس نوع دوستی و همدلی با آسیب دیدگان خلق می‌کنند و در کمک به نیازمندان زمان و مکان نمی‌شناسند.

افزایش تعداد پایگاه‌های هلال احمر، ورود جمعیت هلال احمر به صحنه‌های مختلف همدلی اعم از کمک به بیماران صعب‌العلاج، احداث مسکن برای نیازمندان، راه اندازی کاروان‌های نذر آب و ارائه خدمات به محرومان در نقاط صفر مرزی تنها گوشه‌ای از خدمات جمعیت هلال احمر بوده که زیر پرچم انقلاب حاصل شده است.

امروز جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با وجود قریب به ۵۰۰ شعبه و برخورداری از تجهیزات پیشرفته و مناسب، بزرگترین سازمان امدادی کشور محسوب می‌شود.

افزایش شعب هلال احمر

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی، اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی خدمات بسیار زیادی در جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است که با قبل از پیروزی انقلاب قابل مقایسه نیست.

محمد علی کاوسی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر ابتدا تنها در بیرجند، طبس، فردوس و قاین شعبه داشت و در حال حاضر به ۱۱ شعبه افزایش یافته است، گفت: همچنین ۲۲۹ پرسنل جمعیت هلال احمر استان با پشتوانه نیروهای داوطلب در حال خدمت رسانی به هموطنان هستند.

وی اظهار کرد: در ابتدای انقلاب ساختمان‌های اداری و امدادی این جمعیت در مجموع حدود سه هزار متر مربع بوده که هم اکنون به بیش از ۲۲ هزار متر مربع رسیده که نشان دهنده رشد ۶۳۳ درصدی است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۶۰ اولین پایگاه امداد و نجات بین شهری استان در شهرستان سربیشه افتتاح شد، گفت: در حال حاضر دو هزار و ۴۴۸ داوطلب آموزش دیده در سامانه امداد یار ثبت شده‌اند که هزار و ۱۳۰ نفر از این افراد به طور فعال با جمعیت هلال احمر همکاری می‌کنند.

کاوسی بیان کرد: در شبانه روز ۱۵۰ نفر از این نیروهای امدادی در ۲۴ پایگاه ثابت، ۵ پایگاه موقت، دو تیم آنست و تیم واکنش سریع به صورت ۲۴ ساعته در آماده‌باش کامل هستند.

ارتقا تجهیزات امدادی

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با بیان اینکه از مهمترین نیازها در زمان حوادث ارتباط مداوم و مطلوب است که این مهم در چهار دهه گذشته به طور ویژه مورد توجه قرار گرفته و آمارها بیانگر این واقعیت است، گفت: افزایش ۲۳ ایستگاه ثابت و تقویت کننده به ۴۵ مورد و افزایش ۳۶۰ درصدی تعداد بیسیم‌های موجود بخشی از این اقدامات انجام شده است.

وی ادامه داد: شماره ۱۱۲ ندای امداد بدون سیم کارت هم قابل شماره‌گیری است و سامانه پاسخگویی ۱۱۲ با همفکری و تلاش شرکت دانش بنیان بیرجندی و همکاری امدادگران و داوطلبان نخبه جمعیت هلال احمر در سال ۱۳۸۹ آغاز به کار کرده است.

کاوسی اظهار کرد: سوله‌های امدادی به منظور نگهداری اقلام هشتگانه امدادی برای توزیع میان حادثه‌دیدگان حوادث از یک هزار و ۵۰۰ متر در ابتدای انقلاب به ۱۱ هزار متر در حال حاضر افزایش یافته است.

بنا به گفته وی، در حال حاضر یک دستگاه بالگرد امدادی ۴۱۲، ۴۸ دستگاه آمبولانس و خودروی نجات در پایگاه‌های امداد و نجات بین شهری و شعب جمعیت هلال احمر با پشتیبانی ۱۲۸ خودروی امدادی و ۲۰ دستگاه موتور سیکلت امدادگران و نجات گران این جمعیت را در امر خدمت رسانی به آسیب دیدگان حوادث تسهیل می‌کنند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی بیان کرد: مرکز آنست (آموزش و نگهداری سگ‌های تجسس) در سال ۹۲ فعالیت خود را با دو قلاده سگ از نژاد ژرمن در مرکز استان آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه این مرکز در سال‌های نخست موفق به کسب ۱۰ سگ برتر کشور بوده و در حال حاضر با چهار قلاده سگ به فعالیت خود ادامه می‌دهد، افزود: تاکنون در ۳۰ مورد حادثه از جمله زلزله و ریزش آوار شرکت داشته و از افتخارات آن نجات کودک ۱۴ ماهه بیرجندی است.

نگاهی به توانمندی‌های حوزه درمان

کاوسی با بیان اینکه بخش فیزیوتراپی معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی در سال ۱۳۷۱ تأسیس شد، افزود: این بخش به عنوان یکی از مراکز فعال فیزیوتراپی استان، با بهره‌گیری از نیروی انسانی متخصص و کارآزموده در دو شیفت کاری صبح و عصر در دو بخش مجزای خواهران و برادران خدمات فیزیوتراپی ارائه می‌کند.

وی ادامه داد: هم اکنون فیزیوتراپی هلال احمر خراسان جنوبی با تجهیزات مدرن از جمله دستگاه شاک ویوتراپی، تخت کشش،CPM ، لیزر پرتوان، دستگاه الکتروتراپی دو کاناله و چند کاناله، دستگاه اولتراسوند سالانه به بیش از هزار و ۶۰۰ نفر خدمات ارائه می‌کند.

کاوسی اظهار کرد: درمان دردهای ارتوپدی، مغز و اعصاب، آرتروز، مشکلات بعد از شکستگی‌ها، ضایعات ورزشی، خار پاشنه و غیره از دیگر خدمات ارائه شده در این بخش است.

وی با بیان اینکه بخش کار درمانی هلال احمر با تجهیز امکانات اولیه کاردرمانی در سال ۱۳۸۹ کار خود را شروع کرد، افزود: این بخش در دو شیفت صبح و عصر و دو بخش مجزای کاردرمانی جسمی و ذهنی سالانه به بیش از ۸۰۰ بیمار نورولوژی خدمات ارائه می‌کند.

کاوسی ادامه داد: بخش گفتار درمانی یا آسیب‌شناسی گفتار و زبان، رشته‌ای از علم توانبخشی است که به بررسی، تشخیص و درمان اختلالات ارتباطی، اختلالات درکی، اختلالات صوت و مشکلات بلع می‌پردازد.

وی ادامه داد: این بخش با تجهیز و راه اندازی در سال ۱۳۹۵ سالانه به درمان ۷۰۰ بیمار با اختلالات نافذ رشد و اوتیسم، لکنت و شتابان گویی، اختلالات تولیدی گفتار، اختلالات یادگیری، تأخیر در رشد گفتار و زبان، فلج مغزی، عقب ماندگی ذهنی، کم شنوایی و زبان پریشی می‌پردازد.

ارائه خدمات توانبخشی به نیازمندان

کاوسی بیان کرد: بخش ارتوپدی فنی زیر مجموعه‌ای از رشته‌های وابسته به پزشکی و توانبخشی است که هدف از آن تولید اورتز و پروتز و آموزش بیمار برای استفاده از آنها است.

وی با بیان اینکه مرکز توانبخشی جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی در سال ۱۳۷۸ تأسیس شد، افزود: این مرکز با تجهیز واحد ارتوپدی فنی به تجهیزات ساخت پروتز و ساخت انواع اسپیلنت و بریس های اندام‌های فوقانی، تحتانی، ستون فقرات، کفش ارتوپدی دیابتی و ساخت اندام‌های مصنوعی به هم مراجعین خدمات ارائه می‌کند که هم اکنون سالانه بالغ بر ۳۰۰ نفر از خدمات این بخش بهره مند می‌شوند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی اظهار کرد: درمان اضطراری از دیگر اقدامات معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر برپایی بیمارستان سریع برپا شونده در زمان بروز حوادث است که با در اختیار داشتن بیمارستان صحرایی، تجهیزات و اقلام مورد نیاز ، دو دستگاه ایسوزو و اعضا داوطلب در قالب تیم‌های BHCU و RDH به آسیب دیدگان ناشی از حوادث خدمات درمانی ارائه می‌کند.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ مانور تیم BHCU در روستای کم برخوردار ورزگ شهرستان قاین برگزار و بالغ بر هزار و ۲۰۰ نفر خدمت به اهالی این روستا ارائه شد.

کاوسی واکسیناسیون با شش شعبه فعال در سطح استان در شهرستان‌های بیرجند، قاین، سرایان، فردوس، بشرویه و طبس مسئولیت واکسیناسیون حجاج را عهده دار است.

وی با بیان اینکه با توجه به اپیدمی بیماری کرونا و ضرورت واکسیناسیون همگانی در برابر این بیماری، جمعیت هلال احمر هم در این امر مهم، عهده دار واکسیناسیون اتباع خارجه شد، افزود: این امر از عمده فعالیت‌های این معاونت در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ می‌باشد که بالغ بر ۸۰۰ نفر از اتباع در این طرح واکسینه شدند.

راه اندازی ۲۱۳ خانه هلال در روستاها

وی با بیان اینکه سازمان داوطلبان از تشکیلات وابسته به جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر است که به منظور احیا و تحقق اصل خدمات داوطلبانه، با هدف حمایت از اقشار نیازمند تشکیل شده است، افزود: فعالیت این سازمان از سال ۱۳۵۲ آغاز شده و تا سال جاری خدمات متنوعی چون کمک به درمان بیماران محروم، حمایت از کودکان آسیب دیده و باقیمانده از حوادث و سوانح، کمک به آسیب دیدگان باقیمانده از زلزله، سیل و سایر بلایای طبیعی، مشارکت در جذب کمک‌های مردمی برای جبهه‌های جنگ و … را ارائه کرده است.

کاوسی ادامه داد: هم اکنون سازمان داوطلبان وظایف و فعالیت‌های خود را بر دو محور جذب نیروی انسانی و مشارکت‌های مردمی متمرکز کرده و ارائه خدمات حمایتی به نیازمندان آسیب پذیر و آسیب دیده در زمان وقوع حادثه و شرایط عادی از اهداف اصلی این سازمان است.

وی بیان کرد: داوطلبان با مشارکت در برنامه‌هایی اعم از اجرای پروژه‌های داوطلبانه، حضور در پایگاه‌های جمع آوری کمک‌های مردمی، حضور در مناطق آسیب دیده و بسیاری طرح‌ها و برنامه‌های دیگر جمعیت را در کمک رسانی هر چه بیشتر به نیازمندان و آسیب دیدگان یاری می‌دهند.

وی پاسخگویی به نیاز افراد و اقشار بی بضاعت از محل کمک‌ها و خدمات داوطلبانه را از مهم‌ترین اهداف سازمان داوطلبان دانست و گفت: ارائه آموزش کمک‌های اولیه و پیشگیری از بیماری‌ها، شناسایی و برقراری ارتباط و همکاری با سازمان‌های مردم نهاد همسو با اهداف جمعیت هلال احمر، اجرای پروژه‌های مشترک، تعامل و همکاری با سازمان انتقال خون، اجرای طرح همای رحمت در ماه مبارک رمضان و اعزام کاروان سلامت به مناطق کمتر برخوردار از جمله اقدامات این سازمان در راستای خدمت به مردم است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی بیان کرد: طی دو سال گذشته ۲۱۳ خانه هلال در روستاها و شهرهای استان راه اندازی و تجهیز شده است.

خدماتی از جنس همدلی

کاوسی توزیع بسته‌های غذایی بین خانواده‌های نیازمند در قالب طرح فرشتگان رحمت، همای رحمت و دیدار با سالمندان در قالب طرح نیابت، راه اندازی ۱۴ بانک امانات تجهیزات پزشکی و تأمین آب پایدار و احیا قنوات را از جمله خدمات انجام شده دانست و گفت: ساخت سرپناه برای نیازمندان، برپایی ایستگاه‌های سلامت، کاروان سلامت، ارمغان مهر، یلدانه، آئین نکوداشت، اجرای برنامه نذر آب در مناطق محروم استان و اعطای وام به بیماران نیازمند از دیگر اقدامات این سازمان در راستای خدمات بشردوستانه است.

وی با اشاره به خدمات هلال احمر در حوزه آموزش بیان کرد: تمامی آموزش‌های جمعیت هلال احمر تا قبل از سال ۱۳۸۵ به صورت متمرکز و در حوزه معاونت امداد و نجات در قالب دوره‌های عمومی امداد و کمک‌های اولیه ۳۲ و ۳۵ ساعته و دوره‌های تکمیلی امداد و نجات ۱۶۰ ساعته برگزار می‌شد.

وی ادامه داد: طی سال‌های ۸۶ تا ۹۱ اداره آموزش در حوزه امداد و نجات و سپس به صورت مستقل تشکیل شده و بر این اساس دوره‌های آموزشی با عناوین دوره‌های پایه داوطلبی ۷۵ ساعته و دوره‌های تکمیلی و تخصصی شامل دوره عمومی امداد ۸۹ ساعته و عمومی نجات ۱۰۶ ساعته برگزار شده است.

کاوسی با بیان اینکه از سال ۹۲ با ابلاغ بخشنامه‌های جدید مقرر شد دوره‌های عمومی توسط معاونت جوانان و داوطلبان و برای اعضای جوانان و داوطلبان برگزار شود، افزود: بنابراین در سال ۹۴ با تشکیل معاونت آموزش و پژوهش در جمعیت هلال احمر کشور و استان‌ها کلیه آموزش‌ها توسط معاونت آموزش و پژوهش و معاونت امداد و نجات و با نظارت معاونت آموزش و پژوهش برگزار شده است.

وی شروع طرح ملی، خادم خانواده آماده در برابر مخاطرات را یکی از اقدامات شاخص معاونت آموزش و پژوهش طی سال ۹۵ بوده دانست و گفت: هدف از اجرای این طرح ارائه آموزش‌های همگانی جهت آمادگی خانواده‌ها در حوادث بوده است.

ارائه خدمات امدادی به ۲۳۰۰ خانوار

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی اظهار کرد: طی اجرای طرح خادم تعداد دو هزار و ۳۰۰ خانوار در سطح استان آموزش‌های امدادی را فرا گرفتند.

وی با بیان اینکه طرح ملی خادم در سال ۱۳۹۶ جهت گروه‌های پیرامونی شامل مساجد، محلات، دانش آموزان و… برگزار شد، گفت: در سال ۹۷ با ابلاغ دستورالعمل اجرای دوره‌های آموزشی آمادگی در برابر مخاطرات طی دو مرحله ویژه نجات گران، امدادگران، کارکنان و اعضای کانون‌های جوانان و در مراحل بعد جهت عموم متقاضیان و بویژه برای روستاییان و عشایر استان برگزار شد.

کاوسی ادامه داد: همچنین طی سال ۹۸ با ابلاغ دوره‌های آموزشی ویژه پادگان‌های استان کلیه سربازان نیروهای مسلح آموزش امداد و کمک‌های اولیه را فرا گرفتند و این آموزش‌ها همچنان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در سال ۹۹ همزمان با راه اندازی خانه‌های هلال در سطح شعب و با ابلاغ دوره‌های آموزشی ویژه خانه‌های هلال، اعضای خانه‌های هلال مطابق دستورالعمل‌های مربوطه این آموزش‌ها را فرا گرفتند، گفت: در حال حاضر با اجرای طرح «کمپین برای هم بمانیم» علاوه بر آموزش‌های امدادی و آمادگی در مخاطرات اعضای خانه‌های هلال از آموزش‌های مرتبط با واکسیناسیون عمومی علیه کرونا ویروس بهره مند می‌شوند.

گام‌هایی برای آماده سازی جامعه در مواقع بحران

کاوسی بیان کرد: خوشبختانه طی سال‌های اخیر با برنامه‌ریزی های صورت گرفته توسط معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت در خصوص تربیت مربیان امداد و کمک‌های اولیه، دوره‌های آموزشی پایه مشکل کمبود مربیان آموزشی همگانی تا حد زیادی مرتفع شده و در زمینه تربیت مربیان رشته‌های تخصصی امداد و نجات گام‌های مؤثری برداشته شده است.

وی برگزاری دوره‌های آموزشی حضوری کمک‌های اولیه و مهارت‌های داوطلبی برای حدود هفت هزار نفر، دوره‌های حضوری آموزشی آمادگی در برابر مخاطرات برای حدود چهار هزار نفر و آموزش کارکنان وظیفه نیروهای مسلح برای حدود هفت هزار نفر را از جمله این اقدامات یک سال گذشته عنوان کرد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با بیان اینکه طی یکسال به هشت هزار روستایی از طریق خانه‌های هلال آموزش همگانی و تمرین‌های پناهگیری و خروج ایمن در زمان زلزله ارائه شد، افزود: آموزش‌های همگانی و اطلاع رسانی عمومی، آگاه سازی، دوره‌های مبتنی بر نیاز محلی، انتقال پیام‌های آموزشی و حساس سازی جامعه و انتشار پیام‌های مربوط به کرونا از طریق فضای مجازی برای حدود ۳۰۰ هزار نفر انجام شده است.

وی بیان کرد: برگزاری دوره‌های آموزش‌های تخصصی امداد و نجات و تربیت مربیان جهت تدریس در دوره‌های آموزشی حدود برای دو هزار و ۵۰۰ نفر از دیگر اقدامات این معاونت طی یک سال فعالیت بوده است.

مشارکت ۲۶۵۰۰ از جوانان با هلال احمر

وی با اشاره به خدمات معاونت جوانان هم بیان کرد: سازمان جوانان جمعیت هلال احمر با سابقه درخشان ۷۰ ساله سازمان جوانان هلال احمر برای نخستین بار در سال ۱۳۱۵ به پیشنهاد اتحادیه صلیب سرخ و هلال‌احمر در قالب تشکیلات جوانان شیر و خورشید سرخ با شعار «خدمتگزاری» ایجاد شد.

کاوسی ادامه داد: این سازمان عهده‌دار دو هدف توسعه مشارکت جوانان در تصمیم گیری‌ها و فعالیت‌های مربوط به آنها و تربیت و آموزش جوانان به منظور آماده سازی در انجام خدمات امدادی و عام‌المنفعه است.

وی با بیان اینکه این سازمان در راستای تحقق اهداف خود با استناد به چهار راهبرد اصلی زیر به برنامه‌ریزی برای اجرا و تحقق اهداف مورد نظر اقدام می‌کند، گفت: اولین راهبرد این سازمان اقدام به جذب جوانان علاقه‌مند است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی ادامه داد: در حال حاضر اعضا جوانان در شش کانون غنچه‌های هلال، دانش آموزی، دانشجویی، طلاب، آزاد، روستایی و عشایر در سراسر کشور به انجام فعالیت‌های امدادی و عام‌المنفعه مشغول هستند.

وی بیان کرد: برای این سازمان دو نوع فعالیت در قالب گروه‌های عام‌المنفعه و تیم‌های امدادی پیش بینی شده است تا جوانان علاقه‌مند با عضویت در یکی از آنها با رهبری و مشارکت خود از طریق انجام انتخابات بتوانند ضمن مشارکت در تصمیم گیری‌ها به فعالیت بپردازند.

کاوسی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۹۲ کانون با ۲۶ هزار و ۵۰۰ عضو در قالب کانون‌های غنچه‌های هلال، دانش‌آموزی، دانشجویی، طلاب، آزاد، روستایی و عشایر در خراسان جنوبی فعالیت می‌کنند، گفت: مسابقات دادرس از فعالیت‌های شاخص این معاونت بوده که از سال ۹۱ آغاز شده و امسال دهمین طرح آن در حال اجرا است.

پایان رقابت های شنای کارکنان خراسان جنوبی در بخش بانوان/۷

پایان رقابت های شنای کارکنان دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی در بخش بانوان

رقابت های شنای کارکنان دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی در بخش بانوان پایان یافت .

مسابقات شنای بانوان کارکنان دستگاه‌های اجرایی به میزبانی استخر رضوی نژاد در ۶ رده سنی و در یک ماده (شنا آزاد)با حضور ۳۳ شرکت کننده برگزار و نفرات برتر رده های سنی مختلف معرفی شدند.
در این مسابقات در رده سنی ۳۰سال و کمتر نیلوفر مرکی از علوم پزشکی، بیتا خسروی بیژائم از شرکت گاز  در رده سنی۳۱تا ۳۵سال اول فاطمه خسروی از آموزش و پرورش آتنا جعفری از اداره ورزش و جوانان و در رده سنی ۳۶تا۴۰سال سمانه بنی اسدی از آموزش و پرورش سیده فاطمه سیادت از آموزش وپرورش و در  رده سنی ۴۱_۴۵سال مریم زربان از اداره کل ورزش و جوانان و مهدیه سادات علمدار از آب منطقه ای و در رده سنی ۴۶تا۵۰سال بی بی مریم حسینی از آموزش و پرورش و در رده سنی ۵۱ سال به بالا شعله قلاسی از دانشکاه بیرجند و مهین ساسولی از اداره ‌کار ورفاه اجتماعی مقام های برتر را کسب کردند

بهره برداری از زمین چمن مصنوعی روستای فخران زیرکوه/۷

آیین افتتاح و بهره برداری از زمین چمن مصنوعی فوتبال روستای فخران شهرستان مرزی زیرکوه
به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر با حضور مسئولین، زمین چمن مصنوعی مینی فوتبال روستای فخران شهرستان مرزی زیرکوه به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع و اعتبار هزینه شده ۹ میلیارد ریال افتتاح و به بهره برداری رسید.
زمین چمن مصنوعی مینی فوتبال روستای فخران ، اولین پروژه ای ورزشی بود که به مناسب گرامیداشت چهل و چهارمین سالگشت پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در خراسان جنوبی افتتاح و به بهره برداری رسید.

مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی:

پنجمین همایش مجاهدان سایبری در خراسان جنوبی برگزار می‌شود/۲-۷

۲۰ بهمن ماه اختتامیه جشنواره رسانه ای ابوذر برگزار می شود

مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی گفت: همزمان با چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب، اختتامیه جشنواره رسانه ای ابوذر ۲۰ بهمن ماه در بیرجند برگزار می شود.

به گزارش امروز خراسان جنوبی سجاد رضایی  اظهار کرد: پنجمین همایش مجاهدان سایبری خراسان جنوبی مجازی روز پنج‌شنبه ۲۰ بهمن ماه ساعت ۹ صبح در مجتمع غدیر بیرجند برگزار خواهد شد.

رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان جنوبی ادامه داد: در این مراسم از برگزیدگان فضای مجازی و برگزیدگان جشنواره ابوذر نیز تجلیل خواهد شد.

رضایی با تأکید بر اینکه هدف اصلی از برگزاری این همایش تشویق و ترغیب فعالان فضای مجازی و رسانه سراسر استان برای فعالیت مضاعف در عرصه فضای مجازی است، افزود: ابزار رسانه و فضای مجازی یک فرصت مناسب برای جهاد تبیین است.

وی با اشاره به اینکه فعالان فضای مجازی مجاهدانه در عرصه جنگ نرم و مقابله با هجمه‌های دشمن در بستر سایبر تلاش می‌کنند، گفت: در مورد جشنواره رسانه‌ای ابوذر نیز خبرنگاران شرکت کننده در این جشنواره در سه سطح ارزیابی و نتایج برای تهران ارسال شده است.

مسئول سازمان فضای مجازی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ در حوزه تحلیل و بررسی محتوا فضای مجازی، تولید محتوا در بستر شبکه‌های اجتماعی و تولید محتوای تخصصی، انتشار محتوا در پیام‌رسان‌های خارجی و داخلی، برگزاری دوره‌های سواد رسانه‌ای برنامه‌های بسیار خوبی را اجرا کردیم.

رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان جنوبی بیان کرد: امسال مرحله استانی چهارمین رویداد تولید محتوای تخصصی دیجیتال بسیج با شرکت ۱۲ تیم در سه بخش پویانمایی؛ بازی‌سازی و نرم‌افزارهای ویژه تلفن همراه برگزار شد.

رضایی اظهار کرد: در مرحله کشوری این جشنواره و رویداد مهم تیم خراسان جنوبی در بخش نرم‌افزارهای ویژه تلفن همراه حائز رتبه اول کشوری شد.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری رویداد تولید محتوای دیجیتال سازمان فضای مجازی بسیج با حضور ۱۱۸ تیم برگزار شد، گفت: ۴۱ تیم در حوزه پویانمایی، ۳۷ تیم در حوزه نرم‌افزار تلفن همراه و ۲۸ تیم تولیدکننده بازی‌های تلفن همراه با یکدیگر رقابت کردند.

رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان جنوبی یادآور شد: از برگزیدگان این رویداد نیز در روز پنج شنبه ۲۰ بهمن تجلیل خواهد شد.

 

 

اقتصاد کشاورزی در کویر یخ زد /سرما چاشنی مصائب گلخانه داران

اقتصاد کشاورزی در کویر یخ زد /سرما چاشنی مصائب گلخانه داران

بیرجند- سرمای اخیر در خراسان جنوبی بسیاری از مزارع کشاورزی را دچار خسارت کرده و برای مرغداران و گلخانه داران هم مشکلاتی ایجاد کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: ورود سامانه سرما و یخبندان از دی ماه، شرایطی بحرانی را پیش روی خراسان جنوبی قرار داد. در شرایطی که این دیار کویری سال‌ها در چنبره گرما و خشکسالی قرار داشت، سرمای استخوان سوز زمستان جاری ورق را برای باغداران و گلخانه داران برگرداند و اقتصاد کشاورزی در بسیاری از مزارع یخ زد.

گذشته از رد پای سرما در مزارع و باغات، بخشی از واحدهای تولیدی مرغ و طیور هم دچار خسارت‌هایی شده که بنا به گفته تولید کنندگان، قطع گاز و افت فشار بر گستره‌ی خسارت‌ها افزوده است.

گلایه فعالان بخش کشاورزی و طیور جایی به اوج می‌رسد که معتقدند عدم اطلاع رسانی به موقع در اعمال محدودیت‌های مصرف گاز عرصه فعالیت را برای این افراد تنگ کرده و هماهنگی متولیان در این امر همان حلقه مفقوده در ایجاد خسارت‌های فعلی است.

اگرچه متولیان امر از اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری از خسارت‌ها و تأمین سوخت جایگزین در شرایط استثنا خبر می‌دهند اما به نظر می‌رسد سرمایه گذاران بخش‌های مختلف، خود باید برای برون رفت از آسیب‌ها، چاره‌ای اندیشه کنند.

حالا باغداران و مرغداران چشم انتظارند تا چتر حمایت بیمه مسئولان راه نجاتی برای خسارت‌های وارد شده باشد که انتظار می‌رود مسئولان هم در کمک به این قشر از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

محصولاتی که یک شبه نابود شد

یکی از باغداران در گفت و گو با مهر با بیان اینکه در یکی از شب‌ها دمای هوا به منفی ۲۲ درجه رسید و محصولات گلخانه‌ام از بین رفت، افزود: زحمت شش ماهه‌ام از بین رفت و خسارت زیادی بر ما وارد شد.

مرادی ادامه داد: گلخانه‌ای که قرار بود دو سال از آن محصول برداشت کنیم، یک شبه نابود شد و تنها ۱۰۰ کیلو گوجه برداشت کردیم.

وی خواستار حمایت مسئولان در جبران خسارت‌ها شد و بیان کرد: افت فشار گاز در گلخانه‌ها بر بسیاری از گلخانه داران خسارت وارد کرده که خواستار توجه و رسیدگی هستیم.

مرادی با گلایه از نبود مشعل گازوئیل بیان کرد: باید یک ماه قبل در راستای تأمین سوخت گازوئیل به ما اعلام می‌کردند تا بتوانیم در فرصتی مناسب نسبت به سوخت جایگزین اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه چهار هزار گلخانه دارم و هشت هزار لیتر گازوئیل از طرف جهاد کشاورزی به من سهمیه داده‌اند، افزود: متأسفانه کمیته سوخت تنها هزار لیتر داد که کفاف دو هزار متر را هم نمی‌کند.

اقتصاد کشاورزی در کویر یخ زد /سرما چاشنی مصائب گلخانه داران

گلایه از نبود سوخت گازوئیل

یکی دیگر از گلخانه داران با اشاره به خسارت‌های سرما به بخش زراعی بیان کرد: سرمای شدید و بی سابقه چندی پیش، محصولات گلخانه‌ام را نابود کرد.

ایمانی با بیان اینکه کاهش فشار و قطعی گاز را در کمتر از یک هفته به ما اعلام کرده‌اند، افزود: تمام استان و حتی خارج از استان را برای تأمین مشعل گازوئیل زیر پا گذاشتم اما چیزی پیدا نکردم.

وی با بیان اینکه چهار سالن گلخانه‌ای دارم، افزود: به دلیل کمبود سوخت جایگزین، سه سالن را رها کرده‌ام تا یک سالن را سالم نگه دارم.

ایمانی با بیان اینکه از مسئولان خواستاریم در راستای پرداخت تسهیلات ما را یاری کنند، گفت: متأسفانه محصولاتم بیمه نبوده‌اند و تنها خسارت حاصل دسترنج چند ساله‌ام شده است.

میزان بالای تلفات در مرغداری‌ها

یک مرغدار هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: اگرچه قطعی گاز برای واحد تولید ما طولانی نبود اما افت فشار باعث تلفات و خسارت‌هایی شد.

رضایی با بیان اینکه میزان تلفات تا سن ۳۹ روزگی، ۶۴۰ قطعه بود، اظهار کرد: به دلیل رفت و آمدهای برخی متولیان و افت فشار، ویروسی ناشناخته به طیور سرایت کرد.

وی که دارای یک واحد تولیدی مرغ ۱۰ هزاری است، گفت: از ساعت ۱۰ شب تا چهار صبح بیش از هزار قطعه تلفات داشتیم و علی رغم پیگیری‌های زیاد، هیچ کشتارگاهی با ما همکاری نکرد.

رضایی با گلایه از عدم همکاری مسئولان در جلوگیری از میزان خسارت‌ها و کشتار طیور بیان کرد: از متولیانی اعم از جهاد کشاورزی و اتحادیه مرغداران خواستاریم برای جلوگیری بیشتر خسارت‌ها و نرخ بیکاری، تولید کنندگان را یاری کنند.

تسهیلاتی که دردسرساز شد

این تولیدکننده قاینی با بیان اینکه ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات دامدار کارت با سه ضامن دریافت کرده‌ام، گفت: متأسفانه به دلیل خسارت‌های وارد شده و عدم توانایی بازپرداخت این وام، حساب ضامن‌ها مسدود شده و باید به اجبار خانه مسکونی‌ام را هم بفروشم.

وی با گلایه از عدم اطلاع رسانی به موقع نسبت به قطع گاز بیان کرد: یک هفته قبل از اوج سرما، در فضای مجازی اطلاعیه نسبت به تأمین سوخت منتشر شد که بسیاری از روستاییان این پیام را دریافت نکردند.

رضایی با بیان اینکه شرکت گاز در زمان نصب کنتور خواستار جمع آوری سیستم سوخت گازوئیل شد تا مجوزهای لازم را صادر کند، گفت: طی یک هفته باید سیستم گازوئیل، سوخت لازم و لوله کشی‌های مرتبط را مهیا می‌کردیم.

وی با بیان اینکه برای دریافت سهمیه سوخت از ساعت ۷:۳۰ تا چهار بعد از ظهر در میدان شرکت‌های متولی پاس‌کاری می‌شدیم، افزود: برای واحد ۱۰ هزاری، تنها دو هزار لیتر گازوئیل داده‌اند که کفاف نمی‌دهد.

اقتصاد کشاورزی در کویر یخ زد /سرما چاشنی مصائب گلخانه داران

کمبود انبار ذخیره دان و سردخانه

مدیرعامل اتحادیه ماکیان شرق هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: باید برای افزایش تولید زیرساخت‌های لازم فراهم شود.

علی واحدی پناه خواستار افزایش کشتارگاه‌های موجود در استان شد و افزود: در حال حاضر ظرفیت سردخانه در استان وجود ندارد.

وی ادامه داد: پشتیبانی امور دام در دیگر استان‌ها سردخانه مالکیتی دارد این در حالی است که در خراسان جنوبی پشتیبانی و انبار ذخیره دان نداریم.

خسارت ۳۰۱ میلیاردی سرما به گلخانه داران

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در گفت و گو با مهر با اشاره به خسارت‌های سرما به بخش گلخانه‌ای و دام و طیور استان بیان کرد: ۱۴ هزار و ۶۰۰ هکتار معادل ۳۰۱ میلیارد تومان به بخش زراعی خسارت وارد شده است.

محمد حسین اکبری با بیان اینکه همچنین ۱۳ هزار و ۶۰۰ هکتار از باغات کشاورزان خسارت وارد شده که حدود ۴۰۵ میلیارد تومان است، گفت: بیشتر گلخانه‌ها، مزارع زعفران و برخی درختان مانند انار دچار خسارت شدند.

وی با بیان اینکه در بخش دام خسارت چندانی نداشتیم، افزود: در بخش طیور هم ۱۴ هزار و ۴۰۰ قطعه تلف شدند که حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان خسارت وارد شده است.

اکبری با بیان اینکه برخی از استخرهای ذخیره آب بر اثر سرمای شدید ترک برداشته‌اند، گفت: میزان خسارت‌ها جمع بندی و به مدیریت بحران ارسال می‌شود تا در صورت مصوبه دولتی به کشاورزان کمک کنیم.

وی با بیان اینکه برای افرادی که بیمه بوده‌اند، خسارت‌ها توسط صندوق بیمه بررسی می‌شود، اظهار کرد: امید است دولت برای افراد فاقد بیمه مصوباتی داشته باشد که بتوانیم به این افراد کمک کنیم.

قطع گاز با هماهنگی بود

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه برخی واحدها در قطعی گاز یا کاهش فشار گاز دچار خسارت‌هایی شدند، گفت: در صورت قطع گاز، بلافاصله سوخت جایگزین تأمین و شرایط مدیریت شد.

وی در پاسخ به گلایه تولیدکنندگان و گلخانه داران مبنی بر عدم اطلاعی رسانی به موقع نسبت به قطع گاز بیان کرد: اگر قرار بود قطع گاز اتفاق باشد، با هماهنگی بود و در صورت تأمین سوخت جایگزین، قطع شده است.

اکبری با بیان اینکه نباید حتماً به تک تک مرغداری‌ها نامه بنویسیم، گفت: تا حد امکان از طریق روزنامه و رسانه‌ها اطلاع رسانی داشته‌ایم و ممکن است محدود افرادی متوجه نشده باشند.

وی ادامه داد: از تولید کنندگان و گلخانه داران خواستاریم مجهز به مولد برق و سیستم دوگانه سوز باشند تا در شرایط بحران دچار خسارت نشوند.

پاس‌کاری متولیان در میدان اطلاع رسانی‌ها

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی هم در گفت و گو با مهر در پاسخ به مرغداری‌ها و گلخانه داران بیان کرد: طی مهر ماه به سازمان‌های متولی نامه‌ای نسبت به هشدار افت فشار گاز ارسال کرده‌ایم که سوخت مورد نیاز را به مدت یک تهیه کنند.

رحمان محمودی با تاکید بر اینکه متولیان باید اطلاع رسانی لازم را می‌داشتند، افزود: منطق این است که وقتی کسی سرمایه خود را در یک گلخانه و مرغداری می‌گذارد، برای تأمین انرژی اقدام کند.

وی ادامه داد: از گلخانه داران و تولیدکنندگان خواستاریم تا تأمین گاز پایدار، تأمین مخزن دوگانه سوز را پیش بینی کنند.

راه برای جبران خسارت باز است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم در گفت و گو با مهر با بیان اینکه سرمای امسال شاید در دهه اخیر به لحاظ شدت، مدت ماندگاری وسعت و فراگیری موج سرما در گستره جغرافیایی بی سابقه بود، گفت: مهم‌ترین مسئله در این سرما، تأمین گاز بود.

عباس زاده با بیان اینکه برای حفظ گاز خانگی به عنوان اولویت اول، مجبور شدیم بخش‌هایی از مصرف گاز در بخش غیر خانگی را تعلیق کنیم، اظهار کرد: هرچه جلوتر رفتیم، شدت و ماندگاری سرما افزایش یافت بنابراین محدودیت‌ها را به اجبار حفظ کردیم.

وی با بیان اینکه خوشبختانه مردم، بخش صنایع و کشاورزی در اعمال محدودیت‌ها همکاری لازم را داشتند، گفت: به دلیل ناترازی گاز، چاره‌ای جز اعمال محدودیت‌ها نداشتیم.

عباس زاده با بیان اینکه متأسفانه بخش‌هایی از تولید دچار خسارت شدند، اظهار کرد: این خسارت‌ها توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت و به ویژه جهاد کشاورزی در دست بررسی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: خسارت‌ها باید جمع بندی و به ستاد مدیریت بحران کشور اعلام شود تا بر اساس قوانین برای این افراد تدابیری اندیشیده شود.

وی افزود: این جمع بندی ها از باب این است که بخشی از کمک‌ها باید بلاعوض باشد، بخشی در قالب تسهیلات و بخشی هم در قالب کمک‌های فنی و اعتباری صورت گیرد.

عباس زاده با بیان اینکه تا جایی که ضوابط قانونی برای جبران خسارت اجازه دهد، پیگیری می‌شود، افزود: بخشی از خسارت‌ها باید توسط بیمه تأمین شود و راه برای جبران خسارت وجود دارد.

امید است وعده و وعیدهای مسئولان در جبران خسارت‌ها تنها در دایره حرف و شعار باقی نماند و در میدان عمل کام تولید کنندگان را شیرین کند چراکه شرایط فعلی ایام دشواری را پیش روی این قشر قرار داده و نیازمند حمایت‌هایی جدی هستند.

به مناسبت ایام دهه فجر؛

کانون طلاب جمعیت هلال احمر در قهستان افتتاح شد/۲

کانون طلاب جمعیت هلال احمر در قهستان افتتاح شد

به مناسبت ایام الله دهه فجر کانون طلاب حوزه علمیه جمعیت هلال احمر در قهستان شهرستان درمیان افتتاح شد.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، محمدعلی کاوسی ظهر سه شنبه در مراسم افتتاحیه کانون طلاب حوزه علمیه قهستان، اظهار داشت: همکاری روحانیت و جمعیت هلال احمر می‌تواند ثمرات بسیار خوبی برای کشور داشته باشد.

وی با بیان اینکه کانون‌های مختلف هلال احمر هر چه سطح دینی و سطح علمی بالاتری داشته باشند، کارایی و ارزش بیشتری خواهند داشت، افزود: در استان حادثه خیز خراسان جنوبی مردم خود ایمنی و آموزش‌های امدادی را باید جدی بگیرند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اگر امروز به دنبال تأسیس کانون طلاب هستیم برای این است که طلاب صاحب سخن هستند، گفت: کانون طلاب نقش مهمی در پرورش شخصیت دانش آموزان و جوانان ایفا می‌کند.

حجت الاسلام محمدعلی درویشی، نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: هلال احمر گسترده‌ترین نهاد مردمی ست که بر پایه مشارکت عمومی و داوطلبانه مردم بنا شده و فعالیت‌های آن نیز بسیار ارزشمند است.

وی بیان کرد: همه اقشار جامعه از کودک تا سالمند در قالب کانون‌های مختلف از جمله کانون غنچه هلال، کانون دانش آموزی، کانون عشایری و روستایی، کانون دانشجویی و کانون طلاب در جمعیت هلال احمر مشارکت دارند.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر دولتی نیست بلکه کمک کار دولت در حوادث و بلایا است، افزود: بر اساس تفاهم نامه‌ای فی‌مابین مدیر حوزه علمیه قم، حوزه نمایندگی ولی فقیه و جمعیت هلال احمر، کانون طلاب باید تشکیل شود.

وی با بیان اینکه این کانون‌ها با هدف خدمت به جامعه و استفاده از ظرفیت علمی طلاب با توجه به اهداف جمعیت هلال احمر تشکیل می‌شود، گفت: یک طلبه وقتی آموزش کمک‌های اولیه را فرا می‌گیرد صرفاً برای مقابله با یک حادثه نیست بلکه در تمام لحظه‌های زندگی مجهز به علم است.

 

 

 

 

 

 

اختتامیه دهمین جشنواره شعر فجر خراسان جنوبی برگزار می شود/۲-۷

معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی از برپایی آیین اختتامیه دهمین جشنواره شعر فجر خراسان جنوبی در شهرستان خوسف خبر داد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی؛ محمود رمضانی با اعلام این خبر گفت: همزمان با گرامیداشت چهل و چهارمین بهار انقلاب اسلامی آیین اختتامیه دهمین جشنواره استانی شعر فجر با هدف اعتلای فرهنگ و هنر اصیل اسلامی – ایرانی و کشف استعدادهای ادبی و رشد بالندگی شعر، ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۱در شهرستان خوسف برگزار خواهد شد.
معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در ادامه گفت: این جشنواره با استقبال خوب شاعران استان همراه بوده که در مجموع از بین ۱۹۵ شاعر استانی تعداد ۴۸۵ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.
گفتنی است؛ آیین اختتامیه این جشنواره ۹ صبح ۲۰ بهمن ماه جاری در محل سالن اجتماعات استاد راشد محصل واقع در بخشداری مرکزی خوسف برگزار و از آثار برگزیده شده توسط داوران، تقدیر و به رسم یادبود جوایزی اهدا خواهد شد.

دهه فجر در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درمیان/۲

دهه فجر در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درمیان

اعضای مرکز فرهنگی هنری درمیان با حضور در برنامه های متنوع ، فرا رسیدن چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی را گرامی داشتند.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، برپایی نمایشگاه کتاب های موجود در مرکز از جمله ؛ خاطرات بچه های انقلاب، امام آمد ، شاه رفت، دانستنی های انقلاب و … ، معرفی ایام وقایع، شعرخوانی با موضوع انقلاب، فجر و پیروزی و قصه گویی از جمله این برنامه ها است. همچنین پویش بهترین جمله در وصف پرچم مقدس جمهوری اسلامی در مرکز آغاز شده و کودکان و نوجوانان عضو کانون پرورش فکری شهرستان مرزی درمیان برای پرچم زیبای سه رنگ کشورشان جملات زیبایی را به نگارش در می آورند. قرار است در پایان دهه مبارک فجر از کسانی که زیباترین و پرمعناترین جملات را نوشته اند ، تجلیل شود.

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*