یک شربت سینه خانگی با پیاز و عسل

سرفه های مرطوب و خلط دار با آب بینی و خلط همراه هستند. نباید جلوی این قبیل سرفه ها و دفع خلط گرفته شود چون بدن با این شیوه می خواهد خلط های موجود در مجاری تنفسی را خارج کند، اما سرفه های خشک را …

فاطمه مهدی پور – بخش تغذیه و آشپزی تبیان
پیاز و عسل

سرفه مکانیسم دفاعی بدن است که به طور ناگهانی به کار گرفته می شود تا ریه ها از هوا خالی شوند. در واقع نقش سرفه بیرون راندن ترکیبات بیگانه یا مضر از مجاری تنفسی است. ممکن است سرفه خشک یا خلط دار باشد. سرفه های مرطوب و خلط دار با آب بینی و خلط همراه هستند. نباید جلوی این قبیل سرفه ها و دفع خلط گرفته شود چون بدن با این شیوه می خواهد خلط های موجود در مجاری تنفسی را خارج کند. سرفه های خشک به دفع خلط مربوط نمی شوند. این سرفه ها به تحریک گلو یا عفونت مربوط می شوند که در صورت عدم درمان به موقع ممکن است مزمن شوند.

خیلی از افراد بدون توجه به نوع سرفه به سمت مصرف شربت سینه و دیگر داروهایی روی می آورند که علائم سرماخوردگی را کنترل می کند. با این حال استفاده از دارو و شربت های شیمیایی عوارضی نیز به همراه دارند. به همین دلیل می تواند به سراغ جایگزین های طبیعی آن ها بروید. در آشپزخانه همه ما ترکیباتی وجود دارند که برای تسکین سرفه ها و دفع خلط کارساز هستند. شما می توانید به سادگی با پیاز و عسل و چند ترکیب ساده دیگر یک شربت ضدسرفه خانگی تهیه کنید. با ما باشید تا روش تهیه آن را توضیح دهیم.

عسل و پیاز: تسکین سرفه

پیاز یک شهرت جهانی در دفع خلط دارد. خواص بی نظیر آن در دفع باکتری ها و تمیزی مجاری تنفسی مثال زدنی است. این ماده غذایی حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان است و خواص سم زدایی و تصفیه کنندگی دارد

این ترکیبات مانند آنتی بیوتیک عمل می کنند چون قادر هستند با میکروارگانیسم هایی که به مجاری تنفسی حمله می کنند مقابله کنند. ترکیب عسل و پیاز یک درمان طبیعی محسوب می شود که از دوره باستان به عنوان یک شربت ضدسرفه استفاده شده است. این دو ترکیب خاصیت آنتی بیوتیکی و خلط آوری داند و سرفه را کاهش می دهند. در واقع شربت حاصل از این دو ماده غذایی مانع از حاد شدن مشکل سرفه می شود.
شما می توانید اطمینان حاصل کنید که با مصرف این دو ماده سیستم ایمنی تان تقویت می شود و قدرت بدنتان در برابر ویروس ها، باکتری ها و دیگر میکروارگانیسم های ایجاد کننده بیماری های دستگاه تنفسی افزایش می یابد.

 

پیاز و عسل

مواد لازم
پیاز متوسط ۱ عدد
آب ۲ لیوان (۴۰۰ میلی لیتر)
آب لیموترش ۱ عدد
عسل ۲ قاشق (۱۵ گرم)

روش تهیه
پیاز را پوست گرفته و به قطعات درشت خرد کنید. سپس آن ها را با دو لیوان آب به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. سپس زیر شعله را خاموش کرده و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه استراحت کنید. دو قاشق عسل و آب یک عدد لیموترش را به آب پیاز اضافه کنید. می توانید روزانه دو تا سه بار از این نوشیدنی بنوشید.

برای تهیه شربت پیاز و عسل می توانید به روش دیگری نیز عمل کنید:

عسل از طرف سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک درمان طبیعی برای سرفه و سرماخوردگی به رسمیت شناخته شده است. این ماده غذایی قدرت نرم کنندگی سینه را دارد و تحریکات آن را تسکین می بخشد

مواد لازم
پیاز ۱ عدد
عسل ۲ تا ۳ قاشق (۵۰ تا ۷۰ گرم)

روش تهیه
پیاز را شسته و به قطعات ریز خرد کنید. آن را داخل یک ظرف شیشه ای بریزید. سپس عسل را به آن افزوده و اجازه دهید یک شب کامل بماند. صبح روز بعد ترکیب را از یک صافی رد کنید و شربت به دست آمده را در طول روز مصرف کنید. می توانید این شربت را به صورت خالص یا رقیق شده در آب میل کنید. توصیه می کنیم هر دو ساعت یک بار از این شربت مصرف کنید تا زودتر به نتیجه برسید.
البته در نظر داشته باشید که روش های طبیعی فوراً به نتیجه نمی رسند و لازم است شما درمانتان را به طور مرتب ادامه دهید. یعنی نمی توانید با مصرف یک قاشق از این شربت خانگی انتظار معجزه داشته باشید. اما مصرف منظم آن باعث تسکین گلو و کاهش سرفه هایتان می شود. اگر بهبود در سرفه هایتان مشاهده نکردید و سرفه و علائم سرماخوردگی تان بیش از یک هفته به طول بیانجامد حتماً به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*