مطالعهای جدید نشان میدهد افرادی که بهطور منظم غذای فوقفرآوریشده مصرف میکنند، در مقایسه با کسانی که این دست از مواد غذایی را نمیخورند، ممکن است برای بروز نشانههای اولیه بیماری پارکینسون در معرض خطر بیشتری قرار داشته باشند.
به گزارش ایسنا، غذاهای فوقفرآوریشده شامل نانهای تولید انبوه، چیپس، غلات صبحانه و نوشابههای گازدار میشوند که حاوی نگهدارندهها، رنگها و طعمدهندههای مصنوعی و همچنین افزودنیهایی مانند امولسیفایرها هستند.
مطالعات پیشین مصرف مکرر غذاهای فوقفرآوریشده را با مشکلاتی مانند چاقی، بیماری قلبی، سرطان و مرگ زودرس مرتبط دانستهاند.
اکنون، مقالهای که در مجله «نورولوژی» (Neurology) منتشر شده، نشان میدهد مصرف منظم غذاهای فوقفرآوریشده با نشانههای اولیه بیماری پارکینسون ارتباطی قوی دارد؛ نشانههایی که ممکن است به علائم شدیدتری مانند لرزش و کندی حرکت تبدیل شوند.
«شیانگ گائو»، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه فودان چین، گفت: پژوهش ما نشان میدهد که خوردن بیش از حد غذای فرآوریشده، مانند نوشابههای شیرین و تنقلات بستهبندیشده، ممکن است روند بروز نشانههای اولیه پارکینسون را تسریع کند.
داشتن یک رژیم غذایی سالم بسیار حیاتی است زیرا با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای تخریبکننده عصبی مرتبط است و انتخابهای غذایی امروز میتوانند بر سلامت مغز ما در آینده بهطور قابلتوجهی تاثیر بگذارند.