پژوهشگران دریافتهاند که زردچوبه و ریواس میتوانند جلوی رشد باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک را بگیرند.
مجله علمی Frontiers in Microbiology اخیراً گزارشی منتشر کرده که در آن پژوهشگران بینالمللی از کشف خواص غیرمنتظره زردچوبه و ریواس در مقابله با باکتریهای مقاوم به دارو یا همان سوپرباکتریها خبر دادهاند. این باکتریهای مقاوم به چندین نوع آنتیبیوتیک، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی در سراسر جهان به شمار میروند.
طبق این مطالعه، تیمی به سرپرستی دکتر لیوآن هُو از دانشگاه ایالت یوتا، در تصفیهخانههای فاضلاب ایالت یوتا، گونههایی از باکتریها را کشف کردهاند که نسبت به چندین آنتیبیوتیک مختلف مقاوم بودهاند. یکی از این گونهها که با کد «U2» شناخته میشود، در برابر تمام آنتیبیوتیکهای آزمایششده مقاوم بود، حتی نسبت به کولیستین که به عنوان آنتیبیوتیک خط آخر در درمان عفونتهای شدید مورد استفاده قرار میگیرد.
زردچوبه و ریواس علیه باکتریهای مقاوم
پژوهشگران در این تحقیق ۱۱ ترکیب طبیعی با خواص ضد میکروبی شناختهشده را مورد آزمایش قرار دادند. در میان آنها، دو ماده بیشترین تأثیر را نشان دادند: کورکومین از زردچوبه و امودین از ریواس. این ترکیبات نه تنها رشد باکتریها را کاهش دادند، بلکه مانع تشکیل بیوفیلم (لایهای محافظتی که باکتریها برای بقای خود ایجاد میکنند) شدند و همچنین فعالیت متابولیکی آنها را کاهش دادند.