اخبار خراسان جنوبی /

استاندار: توجه به معادن از مولفه‌های توسعه خراسان جنوبی است

استاندار: توجه به معادن از مولفه‌های توسعه خراسان جنوبی است

بیرجند-ایرنا- استاندار خراسان جنوبی گفت: توجه به معادن از مولفه‌های توسعه استان است و در این راستا سرمایه گذاری بخش خصوصی حمایت می‌شود.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ سیدمحمدرضا هاشمی روز یکشنبه در حاشیه برنامه بازدید معدن و واحد فرآوری طلای هیرود استان اظهار کرد: یکی از مهمترین راهکارهای تحقق شعار و سرمایه گذاری در تولید در خراسان جنوبی، توجه به ظرفیت معادن و کانی‌های معدنی است.

وی تصریح کرد: ما در جهت توسعه استان، خود را مکلف به حمایت از سرمایه‌ گذاران این حوزه می دانیم.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به عملکرد مثبت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) در خراسان جنوبی،ادامه داد: ایجاد اشتغال، فعال کردن معادن و توسعه صنایع فرآوری از جمله اقدامات ایمپاسکو در خراسان جنوبی است.

هاشمی به نیاز معادن به برخی زیرساخت‌ها اشاره کرد و گفت: برای جبران بحث ناترازی انرژی و قطع برق، واحدهای تولیدی و معدنی را به ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی تشویق کرده ایم.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی ۸۵۸ مگاوات انرژی خورشیدی در استان آغاز شده است گفت: با وجود ۳۸۰ لیتر بر ثانیه پساب فاضلاب، استفاده از این ظرفیت برای صنایع برنامه ریزی شده است.

استاندار تأکید کرد: براساس مصوبه ای که داریم، موضوع مسئولیت‌های اجتماعی معادن باید در شورای معادن استان ساماندهی شوند.

هاشمی ادامه داد: ترمیم و احداث جاده های در مسیر تردد کامیون‌ها به معادن، باید از محل مسئولیت‌های اجتماعی معادن ترمیم شود.

وی گفت: تأکید ما بر این است که در جذب نیروی کار و خدمات دهی به مردم، روستاهای حاشیه معادن در اولویت باشند.

واحد تولید شمش طلای شرکت آبادراهان پارس(هیرد)با سرمایه گذاری ۴۷۰ میلیارد تومانی احداث شده است.

این کارخانه با ظرفیت تولید سالانه ۲۰۰ کیلوگرم شمش طلا، زمینه اشتغال ۱۸۰ نفر را فراهم آورده است.

استاندار خراسان جنوبی همچنین در ادامه برنامه های یکشنبه‌های صنعتی و تولیدی از معدن طلای هیرد بازدید کرد.

این معدن با ۳۴ کیلومتر مساحت، زمینه اشتغال ۲۶ نفر را فراهم آورده است.

این معدن با چهار میلیون و ۹۱۰ هزار تن ذخیره کانسنگ طلا با عیار ۹ p.p.m یکی از معادن طلای فعال استان است.

استخراج اسمی این معدن سالانه ۱۵۰ هزار تن کانسنگ است.

 

 

 

شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با هدف توسعه فعالیت های معدنی در استان های محروم و کمتر توسعه یافته کشور، در اواخر سال ۱۳۹۲ با ثبت محدوده های معدنی و متعاقب آن با تعریف طرح اکتشافی خراسان جنوبی و انتصاب مجری طرح در خرداد ماه سال ۱۳۹۳، رسماً فعالیت های اکتشافی و اجرایی خویش را در استان آغاز نمود. با بررسی ها  و مطالعات انجام گرفته در محدوده ها و پهنه های اکتشافی اخذ شده، موفق به اکتشاف تعدادی محدوده امید بخش گردید که عمده این پتانسیل ها مرتبط با ذخایر پلی متال می باشند.

لازم به ذکر است این مجتمع، تاکنون درتعداد شش محدوده اکتشافی (، طلای هیرد،طلای خونیک،آهن حنار ، روی ملوند ،آهن بیشه و سرب و روی ازبکوه) پروانه بهره برداری اخذ نموده است که به امید خدا در آینده نزدیک با بهره برداری از این معادن، زمینه اشتغال مناسب و پایداری در منطقه ایجاد گردد.

لازم به ذکراست در هشت محدوده نیز موفق به اخذ پروانه اکتشاف شده است .

برنامه اصلی شرکت دراین استان بهره گیری از توان حداکثری بخش خصوصی در تکمیل طرح های اکتشافی ومعدنی می باشد که قطعاً با ارائه محدوده های هدف جدید در زمینه های مختلف به خصوص طلا ، مس ، روی وآهن ادامه خواهد یافت و امید است این مشارکت در سرمایه گذاری منجر به توسعه هر چه بهتر فعالیت های اکتشافی ومعدنی دراستان شود.

 

شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) در سال ۱۳۹۳ طبق مصوبه هیات دولت به عنوان بازوی اجرایی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، از لیست واگذاری خصوصی سازی خارج و عهده دار بخشی از وظایف آن سازمان در حوزه های اکتشاف، توسعه و تجهیز و استخراج و فرآوری معادن با رعایت اصل ۴۴ گردید.

در سال ۱۳۹۴ و بر مبنای موقعیت جدید شرکت، استراتژی در راستای تحقق ماموریت و فلسفه وجودی ( شرکت تهیه و تولید مواد معدنی  مورد نیاز صنایع معدنی کشور) و استراتژی های ایمیدرو تدوین و در سال ۱۳۹۵ اجرایی گردید. استراتژی های کلان شرکت عبارتند از: پتانسیل یابی و توسعه اکتشاف، تجهیز و آماده سازی ذخایر، افزایش رقابت پذیری، توسعه ظرفیت های فعلی و ارتقای بهره وری و برون سپاری و واگذاری فعالیت ها.

دستاوردهای مثبت اجرای استراتژی ها در سال های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ این اطمینان را فراهم نمود که استراتژی ها بخوبی اتخاذ شدند و نشان از جهت گیری روشن و نوید بخش آینده داشتند به گونه ای که در حال حاضر شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با گذر از بحران و مشکلات سال های گذشته، به جایگاهی در امور معادن رسیده که فعالیت های اکتشافی و اجرایی خود را در ۷۰ درصد استان های کشور گسترش داده است.

از جمله این دستاوردها می توان به ایجاد تحول در تولید و بهره برداری از مجتمع های معدنی در اجرای استراتژی برون سپاری و واگذاری فعالیت ها به بخش خصوصی اشاره نمود. در این استراتژی، شرکت با ایجاد هم افزایی با بخش خصوصی توانمند و مدیریت و نظارت موثر و کارآمد در مدت زمانی کمتر از دوسال به نتایج حائز اهمیت و در خور توجهی در افزایش تولید، افزایش اشتغال و سوددهی در مجتمع ها دست یافت.

 

بخش برتر بیمارستانی خراسان جنوبی از آن فردوس شد

بخش برتر بیمارستانی خراسان جنوبی از آن فردوس شد

همزمان با روز جهانی ماما، زایشگاه بیمارستان شهید دکتر چمران فردوس موفق شد عنوان «بخش برتر بیمارستانی استان خراسان جنوبی» را در ارزیابی‌های اخیر دانشگاه علوم پزشکی کسب کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از فردوس ؛ این موفقیت، فرصتی بود تا رییس بیمارستان با حضور در زایشگاه، از تلاش‌های شبانه‌روزی کادر درمانی تقدیر کند.  در مراسمی صمیمانه، با اهدای گل و لوح تقدیر، از ماماهای پرتلاش و کارکنان خدوم زایشگاه قدردانی شد.

ابراهیم رسولی مقدم، رییس بیمارستان شهید چمران فردوس،ضمن تبریک این دستاورد ارزشمند، نقش حیاتی ماماها در حفظ سلامت مادر و نوزاد را برجسته کرده و تأکید کرد: «این موفقیت، حاصل تعهد، تخصص و عشق به خدمت است.»

وی همچنین با اشاره به اهمیت سیاست‌های جوانی جمعیت افزود: حمایت از مادران، ارتقای خدمات زایمانی و تقویت جایگاه ماماها، از ارکان اصلی تحقق اهداف ملی در حوزه فرزندآوری و سلامت جامعه است.

زایشگاه بیمارستان چمران فردوس، با تجهیزات پیشرفته، فضای مناسب و رویکردی انسانی در مراقبت از مادر و نوزاد، امسال به‌عنوان الگوی موفق استان معرفی شده است.

انتهای پیام/۲۵۰

 

 

سرپرست فرمانداری و شهردار بشرویه به بررسی عملکرد ستاد اجرایی خدمات سفر در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز در این شهرستان پرداختند.

 عباسی سرپرست فرمانداری و رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستان بشرویه با حضور در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: بشرویه جزو ۱۰ شهر موزه خشت و گلی در استان و کشور است.

او افزود: امسال قبل از شروع سفر‌های نوروزی جلسات متعددی در ستاد جرایی خدمات سفر برگزار شد و همه عوامل ستاد پای کار آمدند تا برای تحقق مهم‌ترین هدف که حفظ جان مسافرین بود اقدامات موثری انجام شود.

عباسی بیان کرد: امسال برپایی سیاه چادر در ۶ نقطه، معرفی جاذبه‌های گردشگری در توقفگاه‌ها و فروش محصولات شهرستان را داشتیم و بالغ بر ۶۰۶ بازدید و نظارت از بازار‌های شهرستان برای تعادل و حمایت از حقوق مصرف کننده انجام شد.

سرپرست فرمانداری و رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستان بشرویه ادامه داد: بالغ بر ۲۴ اقامتگاه در شهرستان داریم که حدود ۱۷  اقامتگاه در شهر بشرویه هستند و جاذبه‌های گردشگری شهرستان به حدی است که اگر مسافر یک هفته هم بخواهد در اینجا بماند مکان برای بازدید وجود دارد.

او عنوان کرد: ما نزدیک‌ترین کویر به شهر در استان را داریم که کویر بشرویه ۱۲ کیلومتر با شهر فاصله دارد و مزارع کشاورزی نیز در مسیر آن وجود دارد، دو کمپ گردشگری درون خود جای داده و ۲ هزار و ۵۰۰ گردشگر نوروز امسال از این کویر بازدید کردند.

عباسی تصریح کرد: همچنین روستا‌های کوهستانی زیبایی مثل نیگنان، کرند، باغستان ارسک و… داریم که هدف گردشگری خوبی هستند؛ از ایجاد تأسیسات گردشگری برای جذب مسافرین نباید غافل شد.

سرپرست فرمانداری و رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستان بشرویه اظهار کرد: امسال افزایش ۳۰ درصدی تردد‌ها از جاده‌های شهرستان را داشتیم.

بلالی شهردار و عضو ستاد اجرایی خدمات سفر بشرویه با حضور در این برنامه گفت: بشرویه یک شهر تاریخی با ۲۲ هزار هکتار بافت تاریخی و ۹۰ اثر ملی ثبت شده است که همین موضوع لزوم معرفی مباحث فرهنگی و تاریخی به مسافرین و گردشگران را نشان می‌دهد.

او افزود: امسال تقارن بهار طبیعت با بهار قرآن را داشتیم و می‌بایست با رعایت شئون اسلامی در کنار عید ملی به همشهریان و مسافران خدمت ارائه کنیم.

بلالی بیان کرد: ۲۵۰ متر بنر در بحث آیه‌های قرآنی نصب کردیم و دو جلسه محفل قرآنی داشتیم؛ کارگاه ساخت المان نوروزی با بازیافتی‌ها را داریم و امسال ۵۰ المان نوروزی که ده المان مربوط به ماه مبارک رمضان بود ساخته و نصب شد.

شهردار و عضو ستاد اجرایی خدمات سفر بشرویه ادامه داد: بر پایی بازارچه صنایع دستی در ورودی شهر‌ها با ۱۴ غرفه، نصب پلاکارد‌های نه به تصادف، پاکسازی آرامستان‌ها، هزار و ۵۰۰ متر دیوار نویسی، خط کشی ترافیکی معابر اصلی به طول ۳۰ هزار متر مربع، خط کشی جداول به میزان ۱۰ هزار متر طول، رنگ آمیزی ایستگاه‌های اتوبوس، اِلمانی کردن سازه‌های ثابت شهر و راه‌اندازی بازارچه در بوستان شهر با مشارکت صندوق خرد زنان از دیگر برنامه‌های انجام شده در عید امسال بود.

او عنوان کرد: همچنین ۶۰ هزار متر مربع آسفالت، ۳ هزار متر مربع لکه‌گیری آسفالت، اضافه کردن دو دستگاه به ناوگان پاکسازی شهر، راه‌اندازی بوستان بهارستان در متراژ ۱۰ هکتار با تمام امکانات رفاهی و ورزشی در حاشیه کمربندی شهر و فعالسازی و تعمیر ۳۶ سرویس بهداشتی از دیگر اقدامات بود.

بلالی تصریح کرد: در مورد استخر شنا نیز نماینده مردم در مجلس اعتباری برای این موضوع تخصیص دادند و همه پای کار آمدند؛ حدود ۱۶ میلیارد تومان اعتبار مصوب دارد و امیدواریم که ۴۰ درصد باقیمانده این طرح را با تأمین به موقع اعتبار در کمترین زمان کامل کنیم.

 

 

هشت معلم نمونه خراسان جنوبی به مرحله کشوری راه یافتند

هشت معلم نمونه خراسان جنوبی به مرحله کشوری راه یافتند

بیرجند-ایرنا- مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: امسال پنج نفر از کارکنان تخصصی آموزش و پرورش و سه معلم برتر استان به مرحله کشوری راه یافتند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی مرتضوی روز دوشنبه در آیین تجلیل از معلمان خراسان جنوبی که با حضور مشاور وزیر و دبیر هیات مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش برگزار شد اظهار کرد: فرآیند انتخاب معلمان و کارکنان نمونه استان از ۲۶ آذر ۱۴۰۳ آغاز شد و در چهار مرحله مدرسه‌ای، شهرستانی، استانی و کشوری انجام گرفت که هشت هزار و ۹۰۰ نفر در فرآیند انتخاب معلم نمونه شرکت کرده‌اند.

وی افزود: از این تعداد، ۴۲ نفر به عنوان برگزیده کادر تخصصی انتخاب شدند و ۳۷ نفر از معلمان نمونه به مرحله شهرستانی راه یافته‌اند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی ادامه داد: از ۴۲ نفر برگزیده کادر تخصصی، پنج نفر و از بین معلمان نمونه سه نفر به مرحله کشوری راه یافته‌اند.

وی با اشاره به اینکه نتایج مرحله کشوری هنوز اعلام نشده است گفت: معلم، سرمایه‌گذار اصلی تولید انسان‌های فرهیخته و متعهد است.

مرتضوی بیان کرد: معلمی ادامه راه انبیاست و بالاترین سرمایه‌گذاری برای تولید، سرمایه‌گذاری در تربیت انسان‌های خودباور و متعهد است.

وی با اشاره به جایگاه رفیع معلمان در جامعه افزود: معلمی تنها یک شغل نیست؛ ذوق است، عشق است، ایثار است و امانتی الهی که تداوم راه انبیا محسوب می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: در سالی که رهبر معظم انقلاب آن را “سال سرمایه‌گذاری برای تولید” نامیده‌اند، پایدارترین تولید، ساخت انسان‌های فرهیخته، انقلابی و خودباور است و این مهم در کلاس‌های درس محقق می‌شود.

وی با قدردانی از نقش معلمان در شرایط سخت، یادآور شد: معلمان در تمامی عرصه‌های فرهنگی، تربیتی و اجتماعی درخشیده‌اند؛ از دوران دفاع مقدس که با حضور در جبهه‌ها حماسه آفریدند تا امروز که در سنگر علم و تعلیم، با کمترین امکانات، مشغول ساختن آینده‌ای درخشان برای ایران عزیز هستند.

مرتضوی به برنامه‌های تأثیرگذاری مانند راهیان پیشرفت، جوانه‌های ظهور، تربیت مسیر معلمی و طرح قلک مهربانی اشاره کرد و گفت: معلمان ما در این طرح‌ها با روحیه ایثار و مسئولیت‌پذیری، الگوی عملی برای دانش‌آموزان بوده‌اند.

وی با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تزریق امید، هویت و خودباوری به نسل آینده توسط معلمان، از زحمات تمامی فرهنگیان قدردانی کرد و افزود: هفته معلم، فرصتی برای تجلیل از مجاهدت‌های خاموش معلمان است.

در این مراسم با حضور جمعی از مسئولان استانی و فرهنگیان خراسان جنوبی از معلمان نمونه استان تجلیل شد.

در این مراسم از ۱۷ معلم نمونه استانی و شهرستانی در بخش های دولتی و غیر دولتی خراسان جنوبی تجلیل شد و پیام وزیر آموزش و پرورش برای معلمان خراسان جنوبی قرائت شد.

خراسان جنوبی ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر معلم دارد و در سال تحصیلی جدید حدود ۱۹۵ هزار نفر در تمامی مقاطع سال تحصیلی تحصیل می کنند.

 

 

 

هفت دستور وزیر کشاورزی برای خراسان جنوبی؛ از احیای قنوات تا تامین جوی مدت‌دار

بیرجند-ایرنا- استاندار خراسان جنوبی از هفت دستور ویژه وزیر جهاد کشاورزی برای رفع مشکلات و دغدغه‌های کشاورزان و دامداران استان خبر داد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ سیدمحمدرضا هاشمی روز دوشنبه در دیدار با نوری قزلجه وزیر کشاورزی، مهمترین مشکلات حوزه کشاورزی و دامداری استان را پیگیری کرد.

وی در این دیدار با اشاره به تبعات سنگین دو دهه خشکسالی که ذخایر علوفه‌های مرتعی استان را متأثر کرده، تأمین نهاده برای دام های سبک و سنگین را اصلی ترین دغدغه دامداران خراسان جنوبی عنوان کرد.

درخواست استاندار خراسان جنوبی درخصوص تأمین ۲۰ هزار تن جوی مدت‌دار، هشت هزار تن ذرت و سه هزار تن کنجاله سویا و نیز تزریق اعتبارات مربوط به تسهیلات سرمایه در گردش تولیدکنندگان نهاده‌های دامی با دستور ویژه وزیر جهاد کشاورزی به معاونت مربوطه همراه شد.

وی کاهش آبدهی قنوات را نیز از تبعات خشکسالی برشمرد و با تأکید بر اینکه احیای این قنات‌ها در افزایش آبدهی، بهبود درآمد خانوارها و ماندگاری جمعیت در روستاها بسیار مؤثر است، مطالبه استان در این زمینه را اختصاص هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار از سرفصل بازسازی و احیای قنوات عنوان کرد که مورد موافقت وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفت.

هاشمی افزود: خراسان جنوبی با هفت هزار و ۵۰۰ رشته قنات به طول چهار هزار کیلومتر، رتبه اول قنوات کشور را دارد و تقویت این ظرفیت، تحقق سیاست های دولت چهاردهم در راستای حمایت از کشاورزی پایدار و احیای منابع آبی را به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی طی سه سال متوالی در زمینه اجرای سامانه‌های نوین آبیاری، رتبه اول تا سوم را کسب کرده، گفت: با توجه به عقب ماندگی‌هایی که در این زمینه در استان وجود دارد، درخواست ما این است که سهم خراسان جنوبی از سرفصل تأمین و اجرای سامانه‌های نوین آبیاری افزایش قابل توجهی یابد.

استاندار خراسان جنوبی مطالبه استان در این زمینه را اختصاص سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای ۱۰ هزار هکتار در راستای افزایش بهره‌وری آب، عنوان کرد که این درخواست نیز دستور وزیر را مبنی بر مساعدت ویژه حوزه‌های ذیربط به همراه داشت.

وی بااشاره به اقدامات مؤثر استان در زمینه بهره‌برداری از انرژی خورشیدی و ارائه گزارشی از اجرای نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس در جوار چاه های کشاورزی، اظهار کرد: این آمادگی در استان وجود دارد که در مدت دو سال، تمام چاه‌های کشاورزی به پنل‌های خورشیدی مجهز شود.

وی گفت: عبارت ” استان خراسان جنوبی درحوزه انرژی خورشیدی، کارهای خوبی انجام داده، لذا با اولویت، ویژه حمایت کنید که در سطوح وسیع‌تر ادامه یابد”، دستور ویژه وزیر جهادکشاورزی ذیل برگه درخواست استان بود که قطعاً در تزریق اعتبار و تسریع در روند اجرای نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس در جوار چاه‌های کشاورزی و افزایش سطح برخورداری از این فرصت بسیار مؤثر خواهد بود.

استاندار خراسان جنوبی به وجود ۱۷ شهرک گلخانه ای با ظرفیت ۵۳۴ هکتار در استان اشاره کرد و گفت: با سرمایه‌گذاری دولت و مردم ۹۶ هکتار از این ظرفیت در حال بهره‌برداری است.

وی ادامه داد: در راستای افزایش بهره‌وری منابع آبی و کیفیت محصولات، این آمادگی در استان وجود دارد که این ظرفیت را به ۲۰۰ هکتار افزایش دهد.

هاشمی، تحقق این برنامه اولویت دار استان را تخصیص منابع اعتباری به منظور پرداخت تسهیلات کم بهره‌ به متقاضیان و تأمین زیرساخت های لازم عنوان کرد.

موافقت صریح وزیر کشاورزی با پرداخت تسهیلات مورد تقاضا در راستای افزایش سطوح گلخانه‌ای استان، از دیگر نتایج این دیدار بود.

استاندار خراسان جنوبی به برنامه‌های استان در زمینه کشت قراردادی و فراسرزمینی نیز اشاره و اظهار کرد: در سفر به افغانستان این موضوع با دو والی هرات و فراه مطرح شد و موافقت های اولیه را کسب کرد.

وی با ذکر این موضوع که با تأمین تسهیلات لازم، امکان کاشت چغندر قند در مساحت ۳۰ هزار هکتار در استان های فراه و هرات وجود دارد، تصریح کرد: این اقدام ۱۵۰ هزار تن چغندرقند مورد نیاز کارخانه قند قهستان را تأمین می کند.

دستور وزیر کشاورزی مبنی بر پشتیبانی از این اقدام ارزشمند در اولویت برنامه‌های معاونت متولی در وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت.

استاندار به نیاز استان به سردخانه و انبار ذخیره سازی کالاهای اساسی اشاره کرد و افزود: با عنایت به وجود انبار ۲۰ هزار تنی شرکت غله در قاین، مطالبه این است که این انبار در اختیار شرکت پشتیبانی امور دام استان قرار گیرد تا جهت ذخیره سازی کالاهای اساسی استفاده شود.

هاشمی که بر انتفاع تمام استان از این اقدام تأکید و نوری قزلجه نیز دستور پیگیری و اقدام لازم را در این زمینه صادر کرد.

بدون تردید تحقق بندبند این هفت دستور ویژه وزیر جهادکشاورزی، روحی تازه به تن خشکیده کشاورزی استان خواهد دمید.

 

 

 

 

 

بازدیدها: ۱۱