اخبار علمی/سلاحی مؤثر برای تقویت متابولیسم بدن و کنترل سطح کلسترول خون

توقف ریزش مو با مصرف این ویتامین

ریزش و نازکی موی سر می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که یکی از آن موارد کمبود ویتامین است.

به گزارش اکسپرس، ویتامین D یکی از مواد مغذی ضروری برای کارکرد مناسب بدن است. کمبود این ویتامین می‌تواند طیف گسترده‌ای از مشکلات شامل پوکی استخوان تا تضعیف سیستم ایمنی بدن را به همراه داشته باشد. با این حال، تحقیقات نشان از تاثیر منفی کمبود ویتامین D بر زیبایی پوست و مو دارد.

بر این اساس، کمبود این ویتامین به طور مستقیم در ریزش و نازک شدن مو تاثیر دارد. این ویتامین به رشد فولیکول‌های موی سر کمک می‌کند و در صورتی که بدن با کمبود آن مواجه شود زیبایی مو کاهش می‌یابد. کمبود آن هم می‌تواند منجر به طاسی نقطه‌ای سر شود. با این حال، کمبود این ویتامین حتی در صورت نبود طاسی نیز می‌تواند از حجم موی سر بکاهد.

تحقیقات روی زنانی که از ریزش مو با الگو‌های غیرمردانه رنج می‌برند نشان می‌دهد کمبود ویتامین D یکی از عوامل دخیل در این موضوع بوده است. یافته‌ها موید آن است که ویتامین D یک عامل داخلی در به وجود آمدن فولیکول‌های جدید مو محسوب می‌شود.

وجود فولیکول‌های جدید به کلفت باقی ماندن موی سر و جلوگیری از ریزش زودتر از موعد مو کمک می‌کند. به همین دلیل، متخصصان زیبایی تاکید دارند افراد باید نسبت به مصرف کافی ویتامین D اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

از سوی دیگر، دانشمندان انگلیسی به تحقیق درباره تاثیر کچلی نقطه‌ای و کمبود ویتامین D اقدام کردند. یافته‌ها نشان داد دلیل کچلی نقطه‌ای سلول‌های تی (T) سیستم ایمنی بدن است که به دلیل بیماری خودایمنی باعث ایجاد التهاب در اطراف فولیکول‌های مو می‌شوند. همین التهاب هم باعث طاسی منطقه‌ای می‌شود. محققان می‌گویند کمبود ویتامین D می‌تواند در بروز بیماری خود ایمنی تاثیرگذار باشد.

برای جذب ویتامین D می‌توانید از رژیم غذایی حاوی ماهی‌های چرب، جگر گاو، پنیر و تخم مرغ (زرده آن) بهره ببرید. با این حال، هم اینک مکمل‌های غذایی حاوی این ویتامین در بازار موجود است و می‌توانید ماهانه یک عدد از آن را مصرف کنید.

در صورتی که از مکمل غذایی ویتامین D استفاده می‌کنید باید بسیار هوشیار باشید. ویتامین D همانند ویتامین‌های E، K، و A جزو ویتامین‌های محلول در چربی محسوب می‌شود و زیاده روی در مصرف مکمل‌های دارویی آن می‌تواند باعث بیماری مانند کبد چرب شود.

توقف ریزش مو با مصرف این ویتامین

با این حال، هیچ محدودیتی در مصرف غذا‌های حاوی ویتامین D وجود ندارد، زیرا بدن می‌تواند از جذب اضافی این ویتامین از طریق مواد غذایی اجتناب کند، اما درباره مکمل‌های غذایی ویتامین D این موضوع صادق نیست.

نور آفتاب نیز یکی از منابع خدادادی تامین ویتامین D از طریق پوست است. با این حال، در فصول سرد سال به دلیل کوتاه بودن طول روز، کم بودن روز‌های آفتابی، و نیز به دلیل اینکه افراد از لباس‌های ضخیم تری استفاده می‌کنند جذب نور کافی برای ساخت ویتامین D دشوار است.

تحقیقات نشان داده است با افزایش سن توانایی پوست برای ساختن این ویتامین در معرض نور آفتاب کاهش می‌یابد. از این رو، در افراد سالمند کمبود ویتامین D بسیار رایج است.

سلاحی مؤثر برای تقویت متابولیسم بدن و کنترل سطح کلسترول خون

مصرف دارچین به تقویت متابولیسم بدن و کنترل سطح کلسترول خون بدن کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری نووستی، یکی از چیز‌هایی که به بدن شما در تقویت متابولیسم (سوخت و ساز بدن) و کنترل سطح کلسترول خون کمک می‌کند، دارچین است.

به گفته دکتر «اولگا کوراپلیووا» متخصص تغذیه در روسیه، میزان کالری دارچین کم بوده و معادل ۳۵ کالری در ۱۰ گرم پودر دارچین است. افزودن دارچین به غذا می‌تواند شاخص گلیسمی (شاخص قند خونی) را تا ۲۰ درصد کاهش دهد و هنگامی که با کره و یا پنیر استفاده می‌شود، طعم خوشمزه‌ای به این محصولات می‌دهد.

او همچنین می‌گوید: دارچین مانند فلفل تند روند متابولیسم (سوخت و ساز) را افزایش می‌دهد و دارچین جوشانده با «برگ بو» به کاهش وزن کمک می‌کند؛ همچنانکه دارچین می‌تواند سطح کلسترول در خون را بهبود بخشد و ممکن است در صورت افزایش فشار خون، ماده‌ای مفید به حساب آید.

مطالعات محققان بریتانیایی نشان می دهد؛

ویروس سرماخوردگی به مقابله با کووید ۱۹ کمک می کند

ویروس سرماخوردگی به مقابله با کووید ۱۹ کمک می کند

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که ویروس عامل سرماخوردگی معمولی می تواند موجب تحریک واکنش سیستم ایمنی در مقابله با کروناویروس شود.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، مطالعات نشان می‌دهد ابتلاء به سرماخوردگی عادی می‌تواند از انتقال کروناویروس در بین جمعیت پیشگیری کند و شدت عفونت کووید ۱۹ را کاهش دهد.

ویروس‌های بینی انسانی (HRV) که بیش از نیمی از سرماخوردگی‌های معمولی را ایجاد می‌کنند، گسترده‌ترین ویروس‌های تنفسی در انسان هستند.

تحقیق قبلی نشان داده بود که HRVها ممکن است در طی شیوع آنفلوآنزای ۲۰۰۹ مانع از انتشار H۱N۱ زیرگروه ویروس آنفلوانزا در سراسر اروپا شده باشد.

محققان معتقدند که HRVها این کار را با تحریک سلول‌های انسانی برای تولید اینترفرون، که بخشی از دفاع ایمنی ذاتی بدن در برابر عفونت ویروسی است، انجام می‌دهند.

تحقیقات نشان داده است که کروناویروس نسبت به اثرات اینترفرون حساس است.

توقف ریزش مو با مصرف این ویتامین

ریزش و نازکی موی سر می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که یکی از آن موارد کمبود ویتامین است.

به گزارش اکسپرس، ویتامین D یکی از مواد مغذی ضروری برای کارکرد مناسب بدن است. کمبود این ویتامین می‌تواند طیف گسترده‌ای از مشکلات شامل پوکی استخوان تا تضعیف سیستم ایمنی بدن را به همراه داشته باشد. با این حال، تحقیقات نشان از تاثیر منفی کمبود ویتامین D بر زیبایی پوست و مو دارد.

بر این اساس، کمبود این ویتامین به طور مستقیم در ریزش و نازک شدن مو تاثیر دارد. این ویتامین به رشد فولیکول‌های موی سر کمک می‌کند و در صورتی که بدن با کمبود آن مواجه شود زیبایی مو کاهش می‌یابد. کمبود آن هم می‌تواند منجر به طاسی نقطه‌ای سر شود. با این حال، کمبود این ویتامین حتی در صورت نبود طاسی نیز می‌تواند از حجم موی سر بکاهد.

مصرف نوشابه‌های قندی عملکرد حافظه کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد

مصرف نوشابه‌های قندی عملکرد حافظه کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد

 محققان بر اساس نتیجه یک مطالعه هشدار می دهند که داشتن یک رژیم غذایی مملو از نوشیدنی های قندی مانند نوشابه های گازدار در سال‌های اول زندگی به بروز مشکلات حافظه‌ای منجر می‌شود.

به گزارش روزنامه دیلی میل، نتایج این مطالعه جدید نشان می دهد، کودکانی که نوشابه‌ های شیرین مصرف می کنند با افزایش خطر ابتلا به مشکلات حافظه ای در سال های بعدی زندگی روبرو هستند.

محققان آمریکایی در این مطالعه جدید بچه موش ها را به دو گروه تقسیم کردند، به یک گروه نوشابه های شیرین و به گروه دوم آب دادند، سپس در بزرگسالی آنها را تحت دو آزمایش حافظه قرار دادند تا نحوه عملکرد مغز آنها را با موش هایی که در کودکی نوشابه های شیرین مصرف نکرده بودند، مقایسه کنند.

آنها دریافتند که هیپوکامپ، ناحیه ای از مغز که مسئولیت عملکرد حافظه را بر عهده دارد، در موش هایی که سودا مصرف کرده بودند، دچار اختلال شده است و همین امر به مشکلات حافظه منجر می شود.

 

 

 

 

 

عناب؛ آجیل شفابخش

میوه کوچک عناب، به دلیل وجود مقادیر زیاد ویتامین c در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان عناب؛ آجیل شفابخشجنوبی گفت: میوه عناب بر حسب وزن خشک دارای حدود ۵ درصد پروتئین، ۰.۳۷ درصد چربی، ۲.۲۶ درصد خاکستر، ۸۱.۶ درصد کربوهیدرات و ۸.۴ درصدفیبر خام و علاوه بر این دارای ویتامین‌های A، B۲ و C و نیز مقادیر قابل توجهی کلسیم و آهن است.

طیبه شاهی گفت: عناب به دلیل وجود ترکیبات منحصر به فرد دارای خواص فوق العاده زیادی است، به طوری که در طب سنتی چین از آن به عنوان میوه زندگی نام می‌برند و به عنوان یک گیاه دارویی ارزشمند در طب سنتی ایران است و از آن به عنوان یک ملین و تصفیه کننده خون نام برده شده است.

به گفته وی، این میوه به دلیل وجود مواد لعابی فراوان برای درمان سرفه، سرماخودرگی و گلودرد موثر است.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: سایر ترکیبات شامل فلاونوئید‌ها و پلی فنل‌ها و ویتامین A و C به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی انتی اکسیدانی مانند، پلی‌فنول‌ها دارای خاصیت سم زدایی داشته و برای دفع سموم در هوای آلوده موثر است.

شاهی با اشاره به اینکه مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و انواع مواد معدنی موجود در میوه عناب بر روی سلامت پوست موثر بوده و باعث نرم و درخشان شدن آن شده و از تیرگی پوست جلوگیری می‌کند، گفت: عناب همچنین دارای خواصی مانند کاهنده فشار خون، تقویت سیتم ایمنی بدن، پاکسازی و سم زدایی خون، سم زدایی کبد و کبد چرب، موثر بر سلامت پوست و مو، کاهنده استرس و اضطراب است.

وی با بیان اینکه میوه عناب خشک به عنوان غذا، افزودنی غذایی، طعم دهنده و در انواع دارو‌های گیاهی به دلیل ارزش تغذیه‌ای خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد گفت: در حال حاضر نیز در استان خراسان جنوبی این میوه نه تنها به عنوان یک آجیل در میان وعده‌های روزانه استفاه می‌شود بلکه به عنوان یک داروی گیاهی مورد توجه بسیاری قرار دارد.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: میوه عناب به دلیل میزان کم رطوبت، بافت آن سفت و ترد است و می‌توان قبل از مصرف آن را در آب خیساند یا در داخل پارچه خیس چند ساعت قرار داد تا بافت آن مطلوب شود.

عناب به عنوان مروارید سرخ کویر میوه منحصر به فرد و استراتژیک خراسان جنوبی است به طوری که ۹۸ درصد عناب کشور در استان خراسان جنوبی کشت می‌شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*