استادیوم ۱۵هزار نفری بیرجند؛آش کشک خاله؟!

اواخر کار دولت و در روزهای پایانی و سرد سال ۸۳ بود که کلنگ احداث استادیوم ۱۵ هزار نفری بیرجند در زمینی که بعدها معلوم شد اوقافی است در چند کیلومتری شمال شرق شهر و در حاشیه جاده بیرجند- زاهدان توسط مهندس مهر علیزاده، رئیس وقت سازمان تربیت بدنی به زمین زده شد و اعلام گردید که دو سه سال دیگر به بهره برداری خواهد رسید.
تعویض صندلی ها حتی بدون یکبار استفاده؟!…
از آن تاریخ ۱۲ سال می گذرد اما هنوز بزرگترین پروژه ورزشی استان به بهره برداری نرسیده است. البته بخش اصلی پروژه یعنی زمین فوتبال و جایگاه تماشاگران تقریباً آماده است و اتفاقا تاریخ مصرف صندلی های تماشاگران که از مدتها قبل نصب شده بود نیز بر اثر سرما و گرما به پایان رسیده و کار تعویض آنها نیز قبل از آنکه حتی یکبار مورد استفاده قرار گیرند، در حال انجام می باشد! … با اینحال هنوز خبری از بهره برداری نیست! …
آش کشکی که در هر صورت به پای استان نوشته شده است!…
بعضاً می گویند اصلاً پیگیری این پروژه پرهزینه در شرایطی که استان ما تیمی در لیگ های معتبر فوتبال کشور ندارد از همان ابتدا کاری اشتباه بود و در استان محروم و نیازمندی مانند خراسان جنوبی با صرف چنین اعتباراتی می شد کارهای مهمتر و اولویت دار را به سر انجام رساند. برخی هم اعتقاد دارند که به هر حال این پروژه چه درست و چه غلط آغاز شده و مراحل پایانی کار را پشت سر می گذارد و میلیاردها تومان صرف شده تا به این مرحله رسیده و می توان گفت آش کشک خاله ای است که چه بخوریم و چه نخوریم به حساب ما نوشته شده است و باید هر چه زودتر آن را به بهره برداری برسانیم و…
آخرین تصمیم : قرار است جلسه ای برگزار شود…
مدیر کل ورزش و جوانان استان که اخیراً به عنوان سکاندار ورزش و امور جوانان استان معرفی گردیده و آغاز به کار نموده است با اشاره به اینکه درهر صورت این پروژه باید هر چه سریعتر تکمیل شده و به بهره برداری برسد، می گوید: در حال حاضر این پروژه در اختیار شرکت توسعه، تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی است و توسط این شرکت باید تکمیل و برای بهره برداری به اداره کل تحویل داده شود. افضل پور می افزاید: در حال حاضر هنوز این پروژه تکمیل نشده و وضعیت راههای دسترسی، هدایت سیلاب و … باید مشخص گردد و آخرین تصمیمی که در این خصوص اتخاذ گردیده این بود که نمایندگانی از استانداری، وزارت ورزش و جوانان ، اداره کل ورزش و جوانان استان و برنامه و بودجه در جلسه ای در خصوص ادامه روند کار این پروژه تصمیم گیری نمایند که البته این جلسه هنوز برگزار نشده است. مرتضی توانا، مسئول دفتر فنی اداره کل ورزش و جوانان استان هم در این باره می گوید: در حال حاضر زمین چمن اصلی و سکوهای تماشاگران و آنچه که مربوط به رشته فوتبال است بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و شرکت توسعه، تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی نیز وعده داده که این بخش استادیوم تا قبل از دهه فجر به بهره برداری برسد و تاکید دارد که در اسرع وقت پروژه را برای بهره برداری در اختیار اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی قرار دهد.
بخش های مورد نیاز پروژه: راههای دسترسی، پارکینگ، کانال هدایت سیلاب، چمن های تمرین، حصار کشی و …
به گفته وی اگر چه ۱۱ سال از آغاز عملیات اجرایی این پروژه می گذرد اما این استادیوم با توجه به حجم و گنجایش آن نیازمند زیر ساخت هایی از جمله پارکینگ، راههای دسترسی، انتقال کانال هدایت آبهای سطحی و برخی مسایل پدافندی است. ضمن اینکه هزینه نگهداری ماهانه آن پس از تحویل حداقل ۲۰ میلیون تومان خواهد بود و لذا این پروژه هم برای تکمیل و هم برای نگهداری حتماً نیازمند اعتبارات ملی و استانی است. وی با اشاره به اینکه در خصوص تسریع در تکمیل پروژه چندین نامه خطاب به وزرای وقت و شرکت توسعه، تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی ارسال شده است، می افزاید: این پروژه در مسیر سیلاب احداث شده و با توجه به گنجایش ۱۵ هزار نفری آن نیازمند راههای دسترسی است که این موارد باید در نقشه های اولیه مشاور دیده می شد که اجرایی نشده است. در این خصوص چندین نوبت از طریق استانداری وقت و شرکت توسعه، تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی، پیگیری هایی صورت گرفته اما پاسخی دریافت نشده است. ضمن اینکه برای هدایت سیلاب، تامین پارکینگ و ایجاد راههای دسترسی و حصار کشی مسایل امنیتی حتماً به منابع ملی و استانی نیاز است.
توانا ادامه می دهد: علاوه براینها در کنار چمن اصلی استادیوم، احداث چند چمن برای تمرین نیز ضروری است. البته جایگاه ویژه (vip) که باید مجهز به سایبان باشد نیز در استان ما به خاطر کمبود اعتبار حذف شده است.
هزینه ۱۶ میلیارد تومانی
وی با بیان اینکه تا کنون حدود ۱۶ میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده است، می گوید: ۵/۴ میلیارد تومان بدهی پیمانکاران پروژه است و در مجموع حدود ۱۳ میلیارد تومان دیگر برای تکمیل پروژه استادیوم ۱۵ هزار نفری بیرجند مورد نیاز می باشد. البته این پروژه در سال جاری حدود ۳ میلیارد تومان اعتبار مصوب داشته که تخصیص نیافته است!…

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*