هنر در خانه(کلوچه خرمایی)

کلوچه خرمایی

 

 

 

 

 

 

آرد  ۲ و نیم لیوان  .  شکر ۱/۲ لیوان  .  شیر ولرم ۱/۳ لیوان  .  نمک ۱/۴ قاشق چایخوری

پودر مخمر ۲ قاشق چایخوری  .  کره ۴ قاشق غذاخوری .  خرما مقدار لازم  .  تخم مرغ برای رومال

 

 

 

طرز تهیه : آرد ، شکر ، نمک و پودر مخمر را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید ، شیر ولرم را کم کم به مواد خشک اضافه کنید و پس از اینکه مواد مخلوط شدند کره آب شده را اضافه کنید سپس با دست ورز دهید تا خمیر لطیف و یکدستی بدست بیاید.

 

خمیر را داخل کاسه ای که چرب کرده اید قرار دهید ، در ظرف را بپوشانید و خمیر را به مدت ۱ ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجم آن ۲ برابر شود سپس خمیر را به ۱۴ قسمت مساوی تقسیم کنید ، خمیر ها را با دست گرد کنید و ۱۵ دقیقه استراحت دهید.

 

نان خرمایی

 

پوست و هسته خرماها را بگیرید و با پشت چنگال یا میکسر خرما را له کنید ( میتوانید مقداری کنجد به خرما اضافه کنید ) ؛ به نوبت خمیرها را کف دست تان پهن کنید و مقداری خرما در مرکز هر خمیر قرار دهید ، خمیر را از اطراف جمع کنید و به شکل گرد حالت دهید.

 

ته سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید ، خمیرها را روی سینی بچینید ، میتوانید خمیر را به شکل گرد شکل دهید یا اینکه با قیچی اطراف خمیر را برش بزنید و مرکز ان را با انگشت کمی گود کنید تا به شکل گل شود.

 

نان خرمایی

 

تخم مرغ را با چنگال بزنید سپس روی خمیرها را با تخم مرغ برس بکشید و کمی کنجد روی کلوچه ها بپاشید ، سینی را داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت ۱۰ – ۱۵ دقیقه قرار دهید تا کلوچه ها طلایی شوند.

 

کلوچه ها را پس از پخت از فر خارج کنید ، روی کلوچه ها را با روغن یا کره آب شده برس بکشید سپس سرو کنید ، این کلوچه ها را میتوانید با مواد دیگری نیز پر کنید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*