گفته می شود

 

گفته می شود خبرگزاری «آسوشیتدپرس» اظهارات وزیر خارجه آمریکا را بازتاب داده که مدعی شده دوری شرکت‌های غربی از ایران، ربطی به تحریم‌های آمریکا ندارد. جان کری اظهار داشت، شرکت‌ها در سرتاسر جهان، آمریکا را بهانه خود برای خودداری از تعامل با ایران معرفی می‌کنند. کری که قرار است روز پنجشنبه در لندن با بانک‌های اروپایی درباره داد و ستد با ایران دیدار کند، گفت: «این ناعادلانه و ناصحیح است که شرکت‌ها، تحریم‌های آمریکا را مقصر تصمیم خود برای دور ماندن از ایران معرفی می‌کنند». وی تأکید کرد، آمریکا متعهد است، به تعهدات خود بر اساس توافق هسته‌ای با ایران پایبند باشد. کری افزود: «اگر آن‌ها نمی‌خواهند، به تعامل با ایران بپردازند یا آنکه معامله خوبی در آنجا نمی‌بینند، نباید بگویند ما به دلیل آمریکا نمی‌توانیم با ایران تعامل کنیم».

 

 

*****

گفته می شود  سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز سه شنبه با بیان دوباره مخالفت آمریکا با فروش سامانه دفاعی اس -۳۰۰ به ایران، در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره علت این مخالفت، مطلبی بیان نکرد، ولی در عین حال تأکید کرد: «هر چند با این فروش مخالفیم، این مسأله نقض توافق هسته‌ای (برجام) یا قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست». وی گفته: «از مدت‌ها پیش مخالفت خود را با فروش سامانه موشکی اس -۳۰۰ به ایران ابراز داشته‌ایم. جان کری، وزیر امور خارجه این موضوع را بار‌ها با سرگئی لاوروف مطرح کرده است. ما همواره با فروش چنین قابلیت‌های دفاعی پیچیده‌ای به ایران مخالفت کرده و این موضوع را از نزدیک رصد خواهیم کرد». ترودو افزوده: «این یک تجهیزات پیچیده است و موضع ما درباره فروش اس -۳۰۰ تغییر نکرده است».

*****

گفته می شود روزنامه «السفیر» به تحرکات جدید در روابط عربستان و رژیم اسرائیل پرداخته و نسبت به اقدامات سعودی‌ها در این چارچوب هشدار داده است. به عقیده این روزنامه، رژیم اسرائیل قصد دارد، ریاض را به برقراری روابط علنی با خود وادارد و در صورت وقوع چنین امری، تنها خطرات داخلی و خارجی بر ریاض افزایش می‌یابد. آشکار است که فشار لابی صهیونیستی علیه ریاض در کنگره آمریکا به احتمال زیاد با این هدف انجام می‌گیرد که دولت سعودی، راه همگرایی با اسرائیل را به ‌عنوان راه رهایی از ایران پیشه خود کند. در صورتی ‌که چنین اتفاقی رخ دهد، سعودی‌ها در واقع بزرگ‌‌ترین هدیه را تقدیم ایران و محور مقاومت خواهند کرد و بر میزان خطرات داخلی و خارجی علیه خود خواهند افزود. به جز این، تصمیم پارلمان اروپا مبنی بر ‌توقف صادرات سلاح به عربستان به ‌سبب جنگ یمن و تشدید موج انتقادهای غرب در قبال تروریسم و حقوق بشر و متقابلاً استقبال آن‌ها از ایران، پادشاهی سعودی را در موقعیت دفاع قرار می‌دهد.

 

 

*****

گفته می شود بایدن گفته «مطمئن» است که هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ بوده و بر رقیب جمهوری‌خواهش نیز پیروز می‌شود. وی گفته: «اطمینان دارم که هیلاری نامزد ما خواهد بود و اطمینان دارم که او رئیس‌جمهور بعدی است». بایدن که خود در ابتدا از گزینه‌های حزب دموکرات برای نامزدی در انتخابات بود، سال گذشته رسماً اعلام کرد، قصد نامزدی ندارد. وی هرچند رسماً کلینتون یا برنی سندرز، دیگر نامزد دموکرات‌ها را تأیید نکرده، تاکنون چند بار گفته که امیدوار است، یک زن رئیس‌جمهور آمریکا شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*