امروز خراسان جنوبی – گروه خبر
همزمان با فرارسیدن هفته بهزیستی از ۲۵ تا ۳۱ تیرماه نشست خبری مدیرکل و معاونان خانواده بزرگ بهزیستی در خراسان جنوبی به میزبانی مرکز نوباوگان حضرت فاطمه(س) که محل نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست ۳ تا ۶ سال در بیرجند است، برگزار شد. وحیدرضا گازرانی در ابتدای این نشست با اشاره به شعار امسال هفته بهزیستی «مشارکت امروز؛ توانمندسازی فردا» تاکید کرد:گستره خدمات بهزیستی استان، از نوزادی تا کهنسالی و از مرکز استان تا دورترین نقاط مرزی را در برمی گیرد.
وی به فعالیت مراکز غیردولتی و خیریه ها در ۱۲شهرستان استان اشاره و از همکاری خوب آنها قدردانی کرد و افزود: این مراکز همیشه پای کارند و در واقع بار اصلی بهزیستی روی دوش آنهاست و ما تنها نقش پشتیبانی کننده مراکز و خیریه ها را برعهده داریم. وی گفت: هدف ما فقط ارائه خدمات جاری به جامعه هدف بهزیستی نیست بلکه توانمندسازی آنها جزو اولویت هاست.
ابربحران سالمندی در سال ۱۴۳۰ در کشور
گازرانی هم چنین بر توجه و اهتمام مردم به طرح جوانی جمعیت اشاره کرد و اذعان داشت: در سال ۱۴۳۰ با ابربحران سالمندی در کشور مواجه خواهیم بود چرا که حدود ۳۰ الی ۳۳ درصد جمعیت کل کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد و این در حالی است که نرم جهانی سالمندی در این سال ۵/۲۱درصد خواهد بود.
اجرای ۲۰۰ عنوان برنامه شاخص در هفته بهزیستی
وی به اجرای ۲۰۰ عنوان برنامه شاخص در هفته بهزیستی اشاره کرد و ادامه داد: افتتاح ۱۶ واحد مسکن مددجویان با اعتبار ۳۴ میلیارد ریال، افتتاح ۴۵طرح اشتغالزایی با اعتبار ۶۷ میلیارد ریال، توزیع وسایل کمک توانبخشی در شهرستان های طبس و فردوس، افتتاح مرکز غربالگری شنوایی سنجی در بیرجند مختص کودکان ۳ الی ۶ سال و… از جمله مهم ترین برنامه های این هفته می باشند.
طرح بهزیست محله ای(سلام) بزودی
استارت می خورد
وی هم چنین از استارت طرح بهزیست محله ای (سلام) در آینده نزدیک در استان خبر داد و گفت: در این طرح قرار است خدمات اجتماعی بر مبنای سلامتی اجتماعی محلات با محوریت مساجد و مدارس اجرایی شود.
سفر پرخیر و برکت رئیس سازمان
بهزیستی کشور به استان
گازرانی هم چنین با اشاره به نتایج سفر رئیس سازمان بهزیستی کشور به خراسان جنوبی تصریح کرد: از محل این سفر، ۲۶ میلیارد تومان اعتبار به استان تخصیص یافت که بر اساس سهم شهرستانها توزیع شده است. وی بیان کرد: معاون وزیر در این سفر قول دادند تا تمام پشت نوبتیهای دریافت مستمری با دهک یک را تحت پوشش قرار دهیم و مستمری برای آنان برقرار شود. وی با اشاره به قول معاون وزیر برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی برای مددجویان بهزیستی استان تا سقف ۷۵ مگاوات، یادآور شد: با احداث مزارع خورشیدی به صورت متمرکز و بدون نیاز به سرمایهگذاری اولیه مددجویان، درآمد پایدار برای آنها ایجاد خواهد شد.
ورود سالانه ۱۲۰۰ نفر به جامعه هدف بهزیستی
در استان
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی هم در این نشست با بیان اینکه سالانه به طور میانگین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ نفر به جامعه هدف بهزیستی در استان اضافه میشود، گفت: بیش از ۵۰درصد علت معلولیتها در استان ناشی از اختلالات ژنتیکی و بیماریها است که نیاز است مشاوره ژنتیک جدی تر گرفته شود. جمیله رضازاده با تاکید بر اینکه ارائه خدمات مشاوره ژنتیکی و انجام آزمایشات مرتبط به طور کامل رایگان بوده و هزینههای آن توسط سازمان بهزیستی تأمین میشود، افزود: سال گذشته ۶ میلیارد تومان در زمینه مشاوره و آزمایشات ژنتیک در استان پرداخت شده و این خدمات تنها به جامعه هدف بهزیستی محدود نمیشود.
تخصیص اعتبارات خوب به حوزه پیشگیری
رضازاده با تاکید بر اینکه در حوزه خدمات پیشگیرانه محور، اعتبارات خوبی تخصیص پیدا می کند، عنوان کرد: سال گذشته ۳۱ مورد آزمایش PND انجام شده که ۶ مورد آن منجر به ختم بارداری شد و از ۲۰ مورد آزمایش آمینوسنتر هم یک مورد به ختم بارداری انجامید.
انجام آزمایشات غربالگری رایگان در هفته بهزیستی
وی یادآور شد: آزمایشات غربالگری شنوایی و بینایی نیز در قالب برنامههای پیشگیرانه در طی سال انجام میشود که این خدمات برای کودکان ۳ تا ۶ سال در هفته بهزیستی به صورت رایگان ارائه خواهد شد.
رضازاده از فعالیت ۱۶ مرکز حرفه آموزی در استان و ۲مرکز مشاوره ژنتیک در بیرجند و یک مرکز در قاین خبر داد و گفت: اعتبارات حوزه مشاوره ژنتیک از ۳۶میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۶۶میلیارد تومان در سال گذشته رسیده است.
برقراری بیش از ۱۲ هزار تماس با اورژانس اجتماعی
سرپرست معاونت سلامت اجتماعی بهزیستی خراسان جنوبی نیز در این نشست با بیان اینکه در زمینه برنامه هفتم توسعه، سازمان بهزیستی با تمرکز بر سلامت اجتماعی و حمایت از افراد در معرض آسیب، خدمات گستردهای را ارائه میدهد، افزود: اورژانس اجتماعی با بهرهگیری از خط تلفن ۱۲۳ به صورت ۲۴ ساعته آماده دریافت گزارشات و تماسهای مردمی است. بهناز زال عنوان کرد: این خدمات علاوه بر پاسخگویی تلفنی، شامل اعزام تیمهای سیار به محل نیز میشود که با هدف مداخله به موقع و تخصصی، مشکلات مددجویان را پیش از رسیدن به مرحله بحران حل میکنند.
بهره مندی بیش از ۱۲ هزار نفر از خدمات
اورژانس اجتماعی
وی گفت: بر اساس آمار سال گذشته، بیش از ۱۲هزار و ۵۰۰ نفر از خدمات اورژانس اجتماعی در استان بهرهمند شدهاند که از این تعداد ۵۶۳۱نفر از طریق خط تلفن ۱۲۳ و ۳۹۰۳نفر نیز به صورت سرپایی از خدمات تیمهای سیار و ۲۹۶۶ نفر نیز از خدمات مراکز مداخله استفاده کردند. زال با اشاره به برقراری ۲۵ هزار تماس موفق با خط مشاوره ۱۴۸۰ در خراسان جنوبی، بیان کرد: علاوه بر اقدامات اورژانس، مراکز مشاوره روانشناختی نیز به ارائه خدمات تخصصی مشغول هستند و سالانه بیش از ۱۶ هزار نفر از خدمات حضوری این مراکز بهرهمند می شوند.
افزایش ۴۳ درصدی مشارکتهای مردمی
در خراسان جنوبی
سرپرست معاونت مشارکت های مردمی و توسعه ظرفیتهای اجتماعی خراسان جنوبی هم با اشاره به میزان جذب مشارکتهای مردمی در بهزیستی اظهار کرد: در سه ماهه نخست سال جاری ۳۰ میلیارد تومان منابع جذب شده که نشان از رشد ۴۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد. محمد خسروی با اشاره به اینکه ۹۰۳ واحد مسکونی برای مددجویان بهزیستی استان در حال ساخت است، افزود: در سال گذشته هدف ما تامین و اجرای یکهزار و ۲۳۴ واحد مسکونی برای مددجویان بود.
وی ادامه داد: ساخت این واحدها با تخصیص بیش از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار صورت گرفت که برای هر واحد حدود ۲۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض هزینه ساخت در نظر گرفته شده است. سرپرست معاونت مشارکت های مردمی و توسعه ظرفیتهای اجتماعی خراسان جنوبی در خصوص اشتغالزایی بیان کرد: سال گذشته با پرداخت ۱۱۷ میلیارد تومان تسهیلات به جامعه هدف، توانستیم ۷۳۱ شغل پایدار ایجاد کنیم.
وی گفت: از هفته بهزیستی سال گذشته تاکنون در حوزه بیمههای خویشفرمایی و کارفرمایی نیز برای ۳۵۴نفر از معلولان و مددجویان مبلغ چهارمیلیارد و ۵۰۰میلیون تومان تخصیص یافته که این امر باعث افزایش پوشش بیمهای این افراد شده است. خسروی با اشاره به تعهدات اشتغال بهزیستی سال ۱۴۰۳ تصریح کرد: سازمان ما متعهد به ایجاد ۳۴۵فرصت شغلی در استان بود که توانسته ایم ۹۴۶فرصت شغلی ایجاد کنیم.
بازدید از مرکز نوباوگان حضرت فاطمه(س) پایان بخش این نشست خبری بود .