امروز خراسان جنوبی- صالحی
قرار است با تمرکز بر کاهش نابرابری آموزشی، از طریق جذب معلم، توسعه فضاهای آموزشی، افزایش اعتبارات و همراهی نهادهای حمایتی، مسیر آموزش در مناطق محروم بهویژه استانهایی چون خراسان جنوبی به سمت استانداردهای ملی هموار شود.
مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: با افزایش بودجه، تعهد خیرین و حمایت نهادهای حاکمیتی، شرایط آموزش بهویژه در مناطق محرومی چون خراسان جنوبی بهسوی استاندارد شدن پیش میرود.
شاپور محمدزاده، در آیین تجلیل از معلمان و کارکنان آموزش و پرورش خراسان جنوبی که در بیرجند برگزار شد، از جذب ۶۰ هزار معلم جدید برای سال تحصیلی آینده خبر داد. وی با اشاره به اینکه تا پایان شهریور، دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی فارغالتحصیل میشوند، اظهار کرد: «با ورود این ۳۰ هزار نفر، بخش قابل توجهی از کمبود معلم در کشور برطرف خواهد شد».
او افزود: «با مجوزی که از سازمان امور استخدامی کشور گرفتهایم، دفترچه آزمون در دو هفته آینده آماده و منتشر میشود و متقاضیان میتوانند در مردادماه در آزمون استخدامی شرکت کنند. از این مسیر نیز ۳۰ هزار نفر دیگر به بدنه آموزشوپرورش افزوده خواهند شد». مشاور وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر تلاش برای تحقق عدالت آموزشی گفت: «براساس سیاستها و گفتمان رئیسجمهور، همه دستگاهها بسیج شدهاند تا طی چهار سال آینده فضای آموزشی استاندارد بهویژه در مناطق محروم و همچنین کیفیت کلاسهای درس به شکل محسوسی ارتقاء یابد».
وی با اشاره به تاریخچه آموزش در کشور گفت: «پدر علم تعلیم و تربیت ایران، دکتر شکوهی، نخستین وزیر آموزش و پرورش کشور بود. پیش از انقلاب پوشش تحصیلی ۴۰ درصد بود، در حالی که این رقم اکنون به ۹۶ درصد رسیده است. همچنین در حوزه سوادآموزی، نرخ با سوادی گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال از ۸/۴۸ درصد به ۹۸ درصد افزایش یافته است».
محمدزاده افزود: «میانگین مطلوب فضای آموزشی در کشور ۸ متر و ۳۰ سانتیمتر است، اما میانگین فعلی ۲۸/۵ متر است. تلاش میکنیم این عدد را تا پایان برنامه هفتم توسعه به ۱/۶ متر برسانیم».
وی با بیان اینکه میانگین فضای آموزشی در شهرستان بیرجند نیز از میانگین کشوری پایینتر است، گفت: «برنامهریزی شده تا این شاخص در مرکز استان نیز به سطح استاندارد کشوری برسد».
او همچنین از افزایش چشمگیر تعهدات خیرین مدرسهساز خبر داد و گفت: «در آغاز سال، خیرین ۱۱ هزار میلیارد تومان تعهد کردند، اما پس از سفر رئیسجمهور این رقم به ۱۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است». محمدزاده با اشاره به تفاهمنامههای منعقدشده با بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) گفت: «بر اساس این تفاهمنامه، ۲ هزار میلیارد تومان برای اتمام پروژههای مدرسهسازی در مناطق محروم اختصاص یافته است».
وی با بیان اینکه بودجه وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ درصد از بودجه کل کشور بوده، ادامه داد: «با حمایت کمیسیون آموزش مجلس و سازمان برنامه و بودجه، این سهم در سال ۱۴۰۴ به ۱۲ درصد افزایش یافته است».
مشاور وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: «هر سال برای شروع سال تحصیلی جدید، ۷۰۰ هزار معلم برای ساماندهی در ۱۱۰ هزار مدرسه برنامهریزی میشوند و حدود ۱۵۶ میلیون جلد کتاب درسی میان دانشآموزان توزیع میشود». وی افزود: «برای نخستینبار در سال گذشته، حقوق معلمان حقالتدریس بهصورت ماهانه پرداخت شد و پاداش فرهنگیان نیز با اختصاص ۴۵ هزار میلیارد تومان، افزایش یافت». در ادامه این مراسم، سیدحسن هاشمی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به پیشینه علمی خراسان جنوبی گفت: «در سال ۱۲۸۲، سومین مدرسه رسمی کشور در این خطه افتتاح شد. تاکنون ۱۲ نفر از پدران علم کشور از این استان برخاستهاند، بنابراین شایسته است مدرسهای نوین در تراز خاورمیانه برای خراسان جنوبی ایجاد شود». او افزود: «استان ما مهد استعدادهای بزرگ است. بهترین معلمان کشور اهل خراسانجنوبیاند و با تمام توان کار میکنند، اما در حال حاضر ۹۸ مدرسه به صورت دو شیفته اداره میشوند که این موضوع نیازمند توجه ویژه است». محمدعلی مرتضوی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز با اشاره به برگزاری فرآیند انتخاب معلمان نمونه گفت: «۹ هزار نفر از معلمان در این فرآیند شرکت کردند که در مجموع ۳ معلم و ۵ نفر از کارکنان تخصصی از سطح استان به مرحله کشوری راه یافتند». حجتالاسلام نوفرستی، امام جمعه موقت بیرجند نیز ضمن گرامیداشت مقام معلم گفت: «معلمی در آموزش و پرورش و دانشگاهها، جهاد علمی است. تاکنون ۵ هزار شهید از جامعه فرهنگیان و ۳۶ هزار شهید دانشآموز تقدیم شدهاند که همه آنها حاصل نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور هستند».
در پایان این مراسم، از ۱۷ معلم نمونه در بخشهای دولتی و غیردولتی استان تجلیل شد و پیام وزیر آموزش و پرورش خطاب به فرهنگیان خراسان جنوبی قرائت شد. بر اساس آخرین آمار، خراسان جنوبی ۱۵ هزار و ۵۰۰ معلم دارد و در سال تحصیلی آینده، حدود ۱۹۵ هزار دانشآموز در مقاطع مختلف در این استان مشغول تحصیل خواهند بود.
بازدیدها: ۹