اعضای جمعیت هلال احمر بیرجند در کنار مردم و برای مردم

بیرجند- اعضای جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند در واحدهای مختلف داوطلبان و خانههای هلال، جوانان، امداد و نجات و آموزش در کنار مردم هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، اعضای جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند در واحدهای مختلف داوطلبان و خانههای هلال، جوانان، امداد و نجات و آموزش مانند دیگر دستگاههای اجرایی عضو ستاد خدمات سفر استان و بخشهای مختلف جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی از اولین روزهای سال جدید و حتی از روزهای قبل از آن با آغاز طرح نوروزی جمعیت هلال احمر و اجرای پویشهای گوناگون آن در خط مقدم ارائه خدمات به هم استانیها، مسافران و گردشگران و همشهریان خود در داخل و خارج از شهر بیرجند قرار داشتند.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: برنامههای فرهنگی، آموزشی، امدادی جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند در مناسبتهای ملی و مذهبی و با حضور داوطلبان، امدادگران، نجاتگران و دیگر اعضای جمعیت هلال احمر شهرستان برگزار میشود.
حسین ذاکریان خاطرنشان کرد: دورههای آموزشی کمکهای اولیه، آمادگی در برابر مخاطرات به صورت تئوری و عملی و نیز تمرینهای پناهگیری در زمان وقوع زلزله با هماهنگی واحدهای آموزش و امداد و نجات جمعیت هلال احمر این شهرستان در سال ۱۴۰۳ در خانههای هلال، مدارس و … برگزار شد.
تعامل مستمر
وی تاکید کرد: همه این اقدامات جز با تعامل مستمر بین مجموعه نیروی انسانی این شهرستان اعم از پرسنل و اعضای داوطلب محقق نمیشد.
وی در ادامه درباره عملکرد واحدهای مختلف جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند اظهار کرد: اعضای واحد داوطلبان و خانههای هلال احمر اقدام به سنجش فشار خون ۱۱۰ نفر در شبهای قدر، توزیع ۴۰۰ پرس غذای گرم، توزیع ۱۳۰ بسته معیشتی، جمع آوری بیش از ۱۴۸ میلیون ریال و برای برپایی دو ایستگاه صلواتی اقدام کردهاند.
ذاکریان در باره فعالیتهای واحد جوانان جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند تصریح کرد: این واحد هم به هزار و ۶۹۹ نفر آموزش کمکهای اولیه داده و سنجش ۷۴۳ نفر را انجام و ۲ هزار و ۹۹ نفر از این اعضا در پویش بهرفت عضو شدهاند.
به گفته وی همچنین اعضای واحد جوانان در مدت مورد نظر شرایط لازم را برای استفاده ۸۰۲ نفر از فضای دوستدار کودک فراهم کردهاند و ۳۴۴ نفر هم از خیمه نماز استفاده کردهاند و هزار و ۶۲۰ نفر هم در طرح سحاب مشارکت داشتهاند.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند در ادامه متذکر شد: اعضای واحد امداد و نجات جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجندبا انجام ۱۰ عملیات، ۳ نفر از مصدومین را به مراکز درمانی انتقال دادهاند و ۱۲ نفر را در سوانح به وجود آمده نجات دادند و بارها سازی ۴ نفر ۶ پایگاه امداد و نجات را برای ارائه خدمات بر پا کرده بودند.
ذاکریان خاطرنشان کرد: اعضای واحد آموزش شهرستان بیرجند هم به هزار و ۴۰۰ نفر در مساجد و خانههای هلال این شهرستان آموزشهای مورد نظر را ارائه کردهاند.
به گفته وی همچنین به ۳۲۵ نفر در ایستگاههای پست نوروزی آموزشهای لازم ارائه و ۳ هزار و ۸۵۰ از پستهای آموزشی در فضای مجازی بازدید کردند.
وی در ادامه اظهار کرد: در این مدت همچنین به ۱۰۹ نفر از اعضای طرح نوروزی توسط ۳۵ مربی آموزش داده شد و ۶۱۰ عدد بروشور، پوستر و پمفلت های آموزشی توزیع شد.
شایان ذکر است که در جلسهای که توسط جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند برگزار شد، از اعضای این جمعیت در واحدهای مختلف که در قالب طرح نوروزی جمعیت هلال احمر مشارکت داشتند، تقدیر شد.
۵ میراث معنوی قاین ثبت ملی شد

بیرجند – رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان قاین گفت: ۵ سنت و آیین قدیمی به نام قاینات و مشترک با استان خراسان جنوبی در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.
به گزارش خبرگزاری مهر، حمید عباسزاده بیان کرد: پخت نان سنتی گروز در روستای بیهود، پخت نان سنتی نفته، پخت نان سنتی پادرازی و آیین بیبی حور و بیبی نور در روستای روم شهرستان قاینات در این دور به ثبت رسیدند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان قاینات اضافه کرد: هم چنین دانش کاشت، داشت و برداشت زرشک نیز به نام قاینات و چند شهرستان دیگر استان ثبت شد.
وی ضمن قدردانی از همکاران اداره و معاونت میراثفرهنگی استان، ادامه داد: پرونده این ۵ آیین و سنت پس از چندین دور تحقیق میدانی همراه با بررسی اصالت و قدمت آنها و در یک بازه زمانی دوساله تکمیل شده و به ثمر نشسته است.
عباسزاده هم چنین به رسوم دیگری هم چون آیین کاشت، داشت و برداشت زعفران، قارت بافی روستای گریمنج، کوزه شکنی، بیبی گردی، شیره پزی انگور، پالان دوزی، همشیری نیز اشاره کرد که در فهرست آثار معنوی کشور به نام قاینات یا مشترک با نقاط دیگر استان به ثبت رسیده است.
وی افزود: میراثفرهنگی ناملموس یا میراث معنوی، ارزشمندترین گنجینههای فرهنگی مردم هر منطقه است که ریشه در تمدن و تاریخ آن دارد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان قاینات ادامه داد: این میراث، گستره وسیعی از هنرهای بومی، آیینهای سنتی، جشنها و مراسم ملی، مهارتهای دستی و فرهنگ شفاهی مردم را شامل میشوند که ویژگیهایی هم چون تکرارناپذیری، غیرقابل جایگزینی، هویت بخشی و ترسیم مسیر زندگی آیندگان دارد که آن را خاص و منحصر به فرد میکند.
وی در پایان یادآور شد: اکنون پرونده ورزشهای بومی محلی در حال تکمیل است و امید که در آینده اخبار جدیدی برای همشهریان داشته باشیم.

بیرجند- ایرنا-مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی از افزایش ۳۶ درصدی سهم توسعه شهرها، روستاها و مناطق عشایری استان از محل عوارض ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت:۶ هزار میلیارد ریال برای توسعه شهری و روستایی استان عوارض ارزش افزوده در خدمت توسعه، واریز شده است.
علی کریمدادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲، از محل عوارض ارزش افزوده، چهار هزار و ۴۷۲ میلیارد ریال مستقیم به حساب شهرداریها، دهیاریها، روستاهای فاقد دهیاری و مناطق عشایری استان واریز شد؛ این در حالی است که در سال ۱۴۰۳ این رقم به ۶ هزار و ۹۵ میلیارد ریال رسیده و رشد ۳۶ درصدی را نشان میدهد.
وی با اشاره به تلاش فعالان اقتصادی استان در راستای تحقق درآمدهای پایدار مالیاتی افزود: اداره کل امور مالیاتی خراسان جنوبی بر اساس برنامههای راهبردی سازمان امور مالیاتی کشور، از محل شناسایی منابع درآمدی جدید و افزایش چتر مالیاتی مانند شناسایی مؤدیان مالیاتی جدید، وصول سهم مالیات بر ارزش افزوده پروندههای مالیاتی خارج از استان و همچنین تحقق معوقات سنوات قبل، توانسته است سهم ویژه ای در توسعه پایدار خدمات شهری، روستایی و عشایری ایفا کند.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳، سهم شهرداریها به سه هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال رسید که نسبت به سال گذشته، رشد ۳۶ درصدی را نشان میدهد ادامه داد: همچنین سهم دهیاریها با افزایش ۳۸ درصدی، به هزار و ۸۹۱ میلیارد ریال رسید.
وی تاکید کرد: سهم روستاهای فاقد دهیاری نیز با رشد ۲۰ درصدی به ۱۵۴ میلیارد ریال و سهم مناطق عشایری با افزایش ۳۶ درصدی به ۶۱۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۳ رسید.
کریمدادی درخصوص سایر مصارف و هزینه کرد مالیات بر ارزش افزوده در سال گذشته گفت: از محل عوارض ارزش افزوده در سال گذشته، ۲۱۵ میلیارد ریال به عنوان سهم توسعه ورزش مدارس، ورزش همگانی، ورزش روستایی و عشایری، ورزش بانوان و زیرساختهای ورزش و ۲هزار و ۶۴۸ میلیارد ریال به عنوان سهم مالیات سلامت با افزایش ۵۰ درصدی نسبت به سال قبل واریز شده است.
بازدیدها: ۵۶