آخرین خبر :

اخبار علمی/ ۸ علامتی که نشان دهنده وقوع سکته قلبی است

۸ علامتی که نشان دهنده وقوع سکته قلبی است

متخصصان انگلیسی می‌گویند آگاهی نسبت به علائم حمله قلبی و مراجعه سریع به پزشک برای نجات بیمار بسیار ضروری است.

به گزارش اکسپرس، حمله قلبی یکی از جدی‌ترین موارد اورژانسی محسوب می‌شود که ممکن است برای هر فردی رخ دهد و نیازمند مراجعه فوری به پزشک است. با این حال، بسیاری از مردم از علائم وقوع حمله قلبی بی خبر هستند.

حمله قلبی زمانی رخ می‌دهد که به دلیل گرفتگی رگ‌های کرونری (رگ‌های خون رسان به قلب)، بافت قلب با فقدان خونرسانی کافی مواجه می‌شود و عضلات قلب به سختی می‌کوشند خون را پمپاژ کنند. اگر این روند ادامه یابد و خون رسانی در رگ‌های کرونری دچار اختلال شود، عضلات قلب دچار مرگ دائمی می‌شوند.

در بسیاری از موارد ممکن است علائم سکته قلبی مخفی باقی بمانند. با این حال، درد در قفسه سینه نخستین نشانه وقوع حمله قلبی است. برخی از افراد در زمان وقوع حمله قلبی از درد ملایم در قفسه سینه گلایه دارند. در برخی نمونه‌ها مانند زنان، افراد کهنسال و کسانی که مبتلا به دیابت هستند ممکن است سکته قلبی بدون علامت درد در قفسه سینه باشد.

سکته قلبی

پزشکان به صورت تخصصی از مجموعه مختلفی از علائم که در بیمار مشاهده می‌کنند پی به وقوع حمله قلبی می‌برند. رایج‌ترین این علائم شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- درد قفسه سینه
۲- درد در بازو‌ها
۳- گیجی
۴- تعریق
۵- تنگی نفس
۶- حالت تهوع و استفراغ
۷- اضطراب و استرس
۸- سرفه یا خس خس سینه

زمانی که علائم بالا را در فرد مشاهده کردید، نخستین اقدام باید تماس با اورژانس باشد. هر چه مراجعه فرد به پزشک طولانی‌تر شود، احتمال مرگ دائمی عضلات قلب و در نهایت مرگ فرد بالا می‌رود. کادر درمانی اورژانس زمانی که به بالین فرد می‌رسند می‌توانند نخستین اقدامات لازم برای احیای فعالیت قلب را انجام دهند.

توصیه می‌شود افرادی که دارای سوابق خانوادگی و یا مشکلات قلبی هستند حتماً نسبت به علائم سکته قلبی هوشیار بوده و همیشه قرص‌های زیرزبانی را در دسترس داشته باشند.

 

 

 

 

 

کشف ژنومی در کرونا که مانع از تکثیر آن می‌شود

پژوهشگران آمریکایی دریافتند که یک قطعه بسیار کوچک در انتهای ژنوم ویروس کرونا ممکن است مانع از تکثیر این ویروس شود.

به گزارش  روزنامه “الشرق الاوسط”، در حالی که جهان منتظر توزیع گسترده واکسن‌های کروناست، محققان دانشگاه “اوهایو” در ایالات متحده آمریکا پژوهشی را برای توقف تکثیر ویروس کرونا از طریق ایجاد اختلال در RNA و توانایی تولید مثل این ویروس منتشر کردند.

جنیفر هاینز استاد گروه شیمی و بیوشیمی این دانشگاه، با همکاری اعضای آزمایشگاه خود اولین تجزیه و تحلیل بیولوژیکی ساختاری بخشی از RNA “ویروس کرونا” را با نام “حلقه بنیادی نوع II” که یک بخش غیر رمزگذاری شده از RNA است و به طور بالقوه می‌تواند یک کلید در تکثیر ویرس باشد، منتتشر کرد.

هینز در گزارشی که توسط وب سایت دانشگاه اوهایو منتشر شده است، گفت: اگر پیگیر ساخت واکسن هستید، واکسن‌های فعلی به سلول‌های ما دستور می‌دهند تا یک قطعه کوچک پروتئین بسازند و این قسمت پروتئینی باعث ایجاد پاسخ ایمنی می‌شود که در صورت مواجهه با ویروس واقعی از ما محافظت می‌کند. در مقابل بخشی از RNA را بررسی می‌کنیم که برای پروتئین‌ها کدگذاری نمی‌شود و در ویروس کرونا وجود دارد و ما آن را با RNA ویروسی ناشی از شیوع (SARS) مقایسه می‌کنیم. ما از بیست سال پیش هدفی احتمالی را برای دستیابی به یک داروی ضد ویروسی که می‌تواند به ویروس حمله کرده و از تکثیر آن جلوگیری کند، پیگیر هستیم.

به گفته هاینز، “ژن RNA ویروس کرونا که باعث اپیدمی (Covid-۱۹) می‌شود، در کنترل سلول‌های انسانی برای تولید بیشتر مولکول‌های ویروس بسیار مؤثر است.

او  افزود: مطالعات ما بر روی یک قطعه بسیار کوچک در انتهای این ژنوم متمرکز شده است که در ویروس‌های مشابه نیز وجود دارد. ما دریافتیم که انعطاف پذیری ساختاری عنصر RNA ممکن است به عملکرد ویروسی آن مربوط باشد و احتمالاً عملکرد آن توسط مولکول‌های کوچک مشابه دارویی که ما برای درمان عفونت‌های باکتریایی مصرف می‌کنیم، مختل شود.

کشف روزنه‌ای که می‌تواند مانع از تکثیر کرونا شود

این تیم تحقیقاتی دریافته است که حلقه بنیادی موجود در RNA ویروسی به میزان زیادی در ویروس باقی می‌ماند و این یعنی در حالی که سایر قسمت‌های ویروس به تکامل خود ادامه می‌دهند، این قسمت از ویروس معمولاً مانند سنگ است.

هاینز می‌گوید: برای اینکه ویروس باعث بیماری شود، باید در بدن انسان به تکثیر خود ادامه دهد، بنابراین ما در حال بررسی این قسمت از RNA به عنوان یک هدف بالقوه برای تولید یک آنتی بادی علیه ویروس هستیم.

 

 

 

 

 

تاخیر در رویه پیری با ژن درمانی

تاخیر در رویه پیری با ژن درمانی

محققان چینی در آزمایش روی موش‌ها موفق به ابداع یک نوع ژن درمانی شدند که رویه پیری را به تاخیر می‌اندازد.

به گزارش روزنامه دیلی میل، این روش جدید ژن درمانی که توسط محققان آکادمی علوم چین ابداع شده است برخی از اثرات پیری را در موش ها معکوس می کند و طول عمر آنها را تا یک چهارم افزایش می دهد.

محققان چینی برای این ژن درمانی از CRISPR-Cas۹ استفاده کردند؛ CRISPR-Cas۹، ابزاری قدرتمند برای ویرایش ژن است؛ محققان با استفاده از این ابراز قدرتمند ژنی به نام KAT۷ را که عامل اصلی پیری سلولی محسوب می شود از فعالیت انداختند.

نتایج این مطالعه بیانگر آن است که با تزریق یک ناقل ویروسی رمزگذاری شده برای ژن KAT۷، می توان رویه پیری سلولی را کاهش داد.

ارگانیسم ها برای رشد و باز تولید بافت به تقسیم سلولی نیاز دارند؛ پیری سلولی زمانی بروز می کند که رویه تقسیم سلولی به پایان می رسد.

نتایج این آزمایش که در محیط آزمایشگاه انجام شد، نشان داد که طول عمر همه موش ها به طور متوسط ۲۵ درصد افزایش می یابد.

پروفسور کو جینگ از انستیتوی جانورشناسی آکادمی علوم چین گفت: ظاهر و توان این موش ها پس از ۶ تا هشت ماه به طور کلی بهبود یافته و از همه مهم تر طول عمر آنها حدود ۲۵ درصد افزایش یافته است.

با وجود این که این آزمایشات روی موش و در محیط آزمایشگاه انجام شده اند اما کارشناسان تصور می کنند که یافته های آنها ممکن است روزی به ابداع روش های درمانی مشابه برای انسان ها کمک کند.

آنها معتقدند که در مورد مداخله ژن ها برای درمان پیری و بیماری های مرتبط با سن، با کمبود تحقیقاتی مواجه هستیم.

محققان ابراز امیدواری کردند که در آینده بتوانند روشی پیدا کنند که رویه پیری را در انسان ها حتی در درصدی بسیار جزئی کاهش دهند.

 

 

 

 

تعبیه حسگری بر روی ماسک برای تشخیص “کووید-۱۹”

تعبیه حسگری بر روی ماسک برای تشخیص "کووید-۱۹"

محققان آمریکایی در حال توسعه حسگر پوشیدنی هستند که بتواند به ماسک‌ها متصل شود تا وجود پروتئازهای مرتبط با ویروس کووید-۱۹ را تشخیص دهد.

به گزارش  مدگجت، در نفس انسان‌ها بسیاری از نشانگرهای زیستی وجود دارد که توسط آن می‌توان به حضور نشانگرهای زیستی مرتبط با کروناویروس سندرم شدید حاد تنفسی (ویروس بیماری کووید-۱۹) نیز پی برد. در بازدم افرادی که آلوده به ویروس هستند پروتئاز وجود دارد و پروتئازها نیز آنزیم‌هایی هستند که سرعت تجزیه پروتئین‌های مرتبط با ویروس جدید را دارند. با در نظر گرفتن این مسائل محققان دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو تصمیم گرفتند حسگری توسعه دهند که بتواند وجود این پروتئازها را نشان دهد. آنها اخیرا در حال توسعه حسگر پوشیدنی هستند که می‌تواند به ماسک‌ها متصل شود تا وجود این پروتئازها و در نتیجه ویروس کووید-۱۹ را تشخیص دهد.

“جسی جوکرست”(Jesse Jokerst) استاد مهندسی نانو دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو و محقق اصلی این پروژه در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: از بسیاری جهات، ماسک‌ها بهترین حسگر پوشیدنی در دنیای ما هستند. ما در این مطالعه از آنچه(ماسک) که بسیاری از افراد جهان در حال حاضر از آن استفاده می‌کنند، استفاده می‌کنیم و آنها را دوباره مورد استفاده قرار می‌دهیم و در نهایت می‌توانیم به سرعت و به راحتی عفونت‌های جدید را شناسایی کرده و از جوامع آسیب پذیر محافظت کنیم.

 

 

 

با قابلیت ضدعفونی کردن انواع وسایل

اولین جعبه ضدعفونی کننده ماسک ساخته شد

اولین جعبه ضدعفونی کننده ماسک ساخته شد

یک محفظه مخصوص ضدعفونی کردن ماسک‌ها با مجهز بودن به امواج ماوراء بنفش قادر است فقط با فشردن یک دکمه ماسک شما و دیگر وسایل در معرض آلودگی را ضدعفونی کند.

به گزارش آی‌ای، این روزها در دوران شیوع بیماری کووید-۱۹، ماسک‌ها جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره ما شده‌اند و به عنوان بهترین وسیله برای محافظت از ما در برابر ویروس کرونا و سایر باکتری‌ها و میکروب‌ها شناخته می‌شوند. اما بر کسی پوشیده نیست که همین ماسک‌ها نیز می‌توانند عوامل بیماری‌زای بسیاری را روی سطح خود حمل کنند، به همین دلیل تمیز کردن و ضد عفونی کردن ماسک‌های چند بار مصرف و تعویض منظم ماسک‌های یک بار مصرف و دور انداختن ایمن آنها بسیار مهم است.

اکنون دستگاهی به نام “UVCcleans” که اولین جعبه ضدعفونی کننده ماسک در جهان است، برای انجام همین کار ساخته شده است. افراد می‌توانند فقط با فشار یک دکمه روی این دستگاه، ماسک خود را با استفاده از نور ماوراء بنفش ۱۸۵ نانومتری ضدعفونی کنند.

این نور، دی‌ان‌ای باکتری‌ها، ویروس‌ها و سایر عوامل بیماری‌زا را غیرفعال می‌کند. با از بین رفتن دی‌ان ای آنها، این عوامل بیماری‌زای خطرناک دیگر نمی‌توانند تکثیر و باعث بیماری شوند. این بدان معناست که این دستگاه افراد را در امان نگه می‌دارد و از آنها در برابر انواع بیماری‌ها محافظت می‌کند.

 

 

خطرات استفاده ناایمن از مواد ضدعفونی برای کودکان در دوران کرونا

زخم‌های ناشی از مواد شیمیایی و ورود این مواد به چشم، عوارضی است که در دوران کرونا ممکن است برای کودکان به وجود آید.

به گزارش  سی ان ان، مواد ضد عفونی کننده دست با توجه به شیوع ویروس کرونا، در زندگی ما به یک عادت روزمره تبدیل شده است اما این اقدام پیشگیرانه به ویژه برای کودکان و جوانان بدون عواقب نیست.

برخی از آسیب‌های که استفاده از مواد شیمایی ضدعفونی برای کودکان به دنبال دارد، مشاهده “زخم‌های شیمایی” و وارد شدن این مواد به داخل چشم آنهاست.

اماکن عمومی چه در مراکز خرید و چه در مدارس و رستوران‌ها مملو از پمپاژ مواد ضدعفونی هستند که باعث می‌شود کودکان بیشتر در معرض این ماده قرار بگیرند.

مرکز کنترل سموم فرانسه هشدار داده است که در نتیجه استفاده از مایعات ضدعفونی کننده در چین، اواخر سال ۲۰۱۹ چشم کودکان به طور فزاینده‌ای در معرض مواد شیمیایی قرار گرفته است.

براساس این اطلاعات، آسیب دیدگی چشم کودکان بواسطه استعمال مواد شیمیایی خطرناک به منظور ضد عفونی، بین اول آوریل تا ۲۴ آگوست سال گذشته ۷ برابر شده است.

طی این مدت، ۱۶ کودک، در نتیجه اختلالات ناشی از مواد ضدعفونی کننده، به کلینیک‌های تخصصی چشم پزشکی در فرانسه مراجعه کرده اند، در حالی که تعداد آن‌ها در یک دوره مشابه در سال ۲۰۱۹، یعنی قبل از شیوع اپیدمی کرونا، از یک کودک بیشتر نبود.

خطرات استفاده ناایمن از مواد ضدعفونی برای کودکان در ایام کرونا

همه کودکانی که در نتیجه استفاده از مواد ضدعفونی کننده در بیمارستان بستری شده اند، کودکان خردسال زیر چهار سال بودند.

برخی از محققان، حساسیت کودکان را به ارتفاع زیاد مکانی که آنجا مواد ضدعفونی استعمال شده، مرتبط می‌دانند، به گونه‌ای که ارتفاع زیاد باعث افتادن قطرات آن به چشم کودکان می‌شود؛ بنابراین بهتر است مواد ضدعفونی در ارتفاع پایین و نزدیک به سطح زمین استعمال شود.

در سال ۲۰۱۹، استفاده از مواد ضدعفونی فقط ۱.۳ درصد از حوادث مربوط به مشکلات چشمی ناشی از مواد شیمایی را شکل می‌داد، اما در سال ۲۰۲۰ این مقدار به ۹.۹ درصد افزایش یافته است.

برای مثال در هند، چشم دو کودک که در معرض مواد ضدعفونی قرار گرفته بودند، آسیب دید و وضعیت آن‌ها بسیار بحرانی شد؛ به گونه‌ای که یکی از آن‌ها گفت که دیگر نمی‌تواند به طور مستقیم به نور نگاه کند و دیگری از درد پلک شکایت داشت.

این دو کودک که چهار و پنج ساله هستند به طور کامل بهبود یافته اند، اما پزشکان هشدار می‌دهند که باید به مکان قرارگیری بسته مواد ضدعفونی به خصوص در مدارس و مکان‌هایی که کودکان در آن‌ها رفت و آمد می‌کنند توجه شود.

 

 

 

رفع بوی بد دهان با ۷ راهکار خانگی موثر

برای رفع و درمان بوی بد دهان راه‌های ساده و مفیدی وجود دارد که در این مطلب به ۷ روش موثر آن اشاره شده است.

مطمئناً هیچ کس دوست ندارد بوی بد دهان را تجربه کند. محصولات بهداشت دهان و دندان زیادی مانند آدامس، دهان شویه و خمیر دندان برای مقابله با بوی بد دهان وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید.

توصیه ما این است که قبل از هزینه کردن برای خرید محصولات این گزارش را بخوانید. در این مطلب به ۷ روش موثر کشتن باکتری‌های دهان و رفع بوی بد دهان اشاره شده است.

۱. از دهان شویه‌ها و خوشبوکننده‌های نفس استفاده کنید

برگ‌های نعنا به رفع بوی بد دهان کمک می‌کنند و باعث طراوت و تازگی دهان می‌شوند. ادویه‌هایی مانند میخک، هل و رازیانه نیز در مبارزه با بوی دهان بسیار عالی هستند.

جوش شیرین یکی دیگر از دهانشویه‌های طبیعی است که به راحتی در دسترس است. کافی است یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در یک فنجان آب حل کرده و از آن برای شستشوی دهان استفاده کنید. همچنین می‌توانید مسواک مرطوب را به جوش شیرین آغشته کرده و از آن برای تمیز کردن دندان‌ها استفاده کنید.

چای تهیه شده با برگ شنبلیله برای کشتن باکتری دهان و رفع بوی بد دهان عالی است. روز خود را با نوشیدن یک فنجان از این چای شروع کنید.

۲. روزانه حداقل ۲ لیتر آب بنوشید

هیدراته نگه داشتن بدن فواید زیادی برای سلامتی دارد، و رفع بوی بد دهان تنها یکی از آنهاست. بزاق از رشد باکتری جلوگیری می‌کند و عملکرد موثر غدد بزاقی مستلزم وجود آب کافی است. نوشیدن آب کافی برای جلوگیری از رشد باکتری و رفع بوی بد دهان از اهمیت بالایی برخوردار است. از مصرف آب میوه‌های شیرین هنگام شب پرهیز کنید، زیرا می‌توانند سبب تجمع باکتری شوند.

۳. حواستان به آنچه می‌خورید، باشد

بعضی از غذا‌ها باعث بوی بد دهان می‌شوند، بنابراین بهتر است از آن‌ها پرهیز کنید. پیاز و سیر بزرگ‌ترین مقصر ایجاد بوی بد دهان هستند. به یاد داشته باشید که پیاز را کاملاً حذف نکنید، زیرا تحقیقات نشان می‌دهند که خوردن پیاز در حد متوسط ​​۴ گونه مختلف باکتری را که باعث پوسیدگی دندان و بیماری لثه می‌شوند از بین می‌برد.

اگر گرسنه هستید، سیب یا مقداری ماست بخورید. سیب حاوی پکتین است که به عنوان محرک تولید بزاق شناخته شده‌است، در حالی که باکتری‌های فعال در ماست به کشتن باکتری‌های بد دهان و رفع بوی بد دهان کمک می‌کند.

۴. زبانتان را تمیز کنید

زبان شما می‌تواند محل تولید باکتری‌های بدبو باشد. بعد از مسواک زدن، از مسواک خود برای از بین بردن جرم روی زبان استفاده کنید.

۵. استفاده از مسواک و نخ دندان

دندان‌های ‌خود را به مدت ۲ دقیقه، روزی دو بار مسواک بزنید و حداقل یک بار از نخ دندان استفاده کنید. مسواک زدن و کشیدن نخ دندان به از بین بردن غذای محبوس شده و کشتن باکتری‌های عامل بوی بد دهان کمک می‌کند.

۶. لثه‌ها را سالم نگه دارید

باکتری‌ها در شکاف پایه دندان جمع می‌شوند و بو ایجاد می‌کنند. بیماری‌های لثه نیز باعث بوی بد دهان می‌شوند. برای سالم نگه داشتن لثه‌ها، خمیر دندان حاوی فلوراید انتخاب کنید. همچنین، مصرف سیگار را ترک کنید چرا که با مشکلات مربوط به لثه مرتبط است. حفظ سلامت لثه، عامل موثری در رفع بوی بد دهان است.

۷.  پوست پرتقال بجوید!

پوست مرکباتی مانند لیمو  را بشویید و بعد بجوید. این کار نه تنها باعث طراوت دهان می‌شود بلکه اسید سیتریک موجود در آن غدد بزاقی را نیز ترغیب می‌کند تا بزاق بیشتری تولید کنند که به عنوان دفاع طبیعی دهان در برابر بوی بد و پوسیدگی دندان عمل می‌کند.

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*