اخبار علمی/ از مصرف این ۴ خوراکی سیاه غافل نشوید/ رفع اختلالات قاعدگی با دانه‌ای گیاهی/ برای درمان گرفتگی شب‌هنگام عضلات پا کیوی بخورید/کشف منبع جدید سلول های خونی در بدن /پلاستیک‌ ناپیدا/عوارض کمبود ویتامین B12

 

از خواص خوردنی‌های سیاه چه می‌دانید؟

برخی از خوردنی‌های سیاه خواص زیادی دارند که محققان طب سنتی استفاده از آن را بسیار توصیه می‌کنند؛ یکی از این مواد خرما است که از آن می‌توان برای درمان یبوست و کم‌خونی استفاده کرد، تخمه آفتابگردان یکی دیگر از خوردنی‌های سیاه است که از آن می‌توان برای پیشگیری از عفونت استفاده کرد، همچنین شکلات تلخ برای تقویت هوش بسیار مفید است، چای یکی دیگر از مواد سیاه است که باعث کاهش میکروب‌های دهان می‌شود، و در نهایت مویز یکی از بهترین مواد برای کاهش پوسیدگی از دندان است.

///

اسپاسم عضلات پا را چگونه درمان کنیم؟

اگر دچار گرفتگی و اسپاسم عضلات پا به خصوص در زمان شب‌ها موقع خواب هستید، هرشب پس از شام یک الی ۲ عدد کیوی میل کنید؛ منیزیم بسیار بالای این میوه کمک زیادی به رفع اسپاسم عضلات می‌کند، همچنین این میوه مانند قرص آسپرین خون را رقیق و از ایجاد پلاک در خون جلوگیری می‌کند، این میوه به دلیل خاصیت کاهندگی که بر سطح تری گلیسیرید دارد ‘ از غلظت خون می‌کاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکته‌ها جلوگیری می‌کند.

///

بهترین پنی سیلین گیاهی

دمنوش سیب دارچین، یک آنتی بیوتیک بسیار طبیعی و آرامش بخش و برای رفع خستگی مناسب است، پس از یک روز پر مشغله می‌توانید این دمنوش خوشمزه را تهیه و میل کنید، سیب را پوست کنده و مغز آن را خارج کنید، پوست و مغز میانی سیب را داخل قوری ریخته، چوب دارچین هم تکه تکه کنید و به همراه یک برش لیمو به قوری اضافه کنید، آب جوش را اضافه و به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید دم بکشد، این محلول بسیار برای درمان سرماخوردگی مفید است.

///

 رازیانه و خواص درمان آن

رازیانه حاوی استروژن گیاهی است که همان هورمون زنانه محسوب می‌شود، مصرف آن تاخیر در قاعدگی، قطع قاعدگی یا برخی اختلالات تخمدان را درمان می‌کند و باعث برقراری قاعدگی می‌شود، رازیانه خواص هورمونی دارد و برای بیش از ۹۰ درصد از خانم‌ها تجویز می‌شود، علاوه بر این مصرف رازیانه در غذا از چشم در برابر التهاب، اختلالات مربوط به سن و پیری چشم محافظت می‌کند همچنین برای درمان التهاب پلک‌ها و درمان شب‌کوری بسیار مفید است.

///

کشف منبع جدید سلول های خونی در بدن

تهران– ایرنا- محققان آمریکایی در روده انسان بافت های تولیدکننده سلول های خونی را کشف کردند که توانایی تولید گلبول های قرمز و سفید خون را دارند.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان دو سال قبل متوجه شدند بیمارانی که پیوند روده می شوند، علاوه بر تولید سلول های خونی بدن خود، می توانند سلول های خونی بدن اهدا کننده عضو را نیز تولید کنند. البته این پدیده تقریبا در هنگام پیوند تمام اعضای بدن تاحدی رخ می دهد، در پیوند روده سلول های خونی عضو اهدایی به مدت طولانی باقی می مانند و در نگاه اول رفتاری غیرطبیعی دارند.
محققان در این تحقیقات ۲۱ دریافت کننده پیوند روده را به مدت ۵ سال تحت نظر قرار دادند و دریافتند سلول های بنیادی خونی و نیایاخته اهدا کننده علاوه بر مخاط روده اهدایی در بخش هایی از روده کوچک، کبد و گره های لنفاوی نیز وجود دارند. همچنین مشخص شد با گذشت زمان این سلول ها با بافت های خون ساز دریافت کننده، جایگزین می شوند.
تا کنون تصور می شد تنها محل تولید سلول های خونی در بدن انسان، مغز استخوان است. اما این تحقیقات نشان می دهد روده نیز دارای بافت های خون ساز بوده و نقش مهمی در تولید سلول های خونی بر عهده دارد. با وجود این که هنوز میزان خون تولید شده در روده مشخص نیست، محققان معتقدند میزان آن به ۱۰ درصد از خون تولید شده در بدن می رسد.

پلاستیک‌ ناپیدا

پلاستیک کاغذ حرارتی قبض

پلاستیک برای ما اغلب در اشکال بطری، فویل و ظروف و جعبه‌های نگهدارنده مواد غذایی آشناست.

به گزارش ایسنا، با این وجود ترکیبات پلاستیکی یا ذرات میکروسکوپی پلاستیکی در وسایلی وجود دارند که ممکن است ما اصلا انتظارشان را نداشته باشیم.

بنابر گزارش جدید دویچه‌وله، برخی از این لوازم حاوی ذرات ریز پلاستیکی به شرح زیر است:

خمیردندان

در خمیردندان‌ها نیز بیشتر از پلی اتیلن، در واقع همان پلاستیک، استفاده می‌شود. تولیدکنندگان خمیردندان در محصولات خود با ظرافت تمام از ریزدانه گرانول (شکلی از پلیمر) به عنوان ماده ساینده بهره می‌گیرند که برای ساییدن جِرم دندان یا جلای آن نیز به کار برده می‌شود.

لوازم آرایشی

از ذرات ریز پلاستیکی به عنوان پاک‌کننده پوست یا پیلینگ، در شامپو به عنوان آنتی‌استاتیک یا خنثی‌کننده الکتریسیته ساکن و در ژل دوش و کرم به عنوان پیونددهنده استفاده می‌شود. میکروپلاستیک‌ها در محصولات بهداشتی چنان ریز و کوچک هستند که دستگاه تصفیه فاضلاب نمی‌تواند از ورود آنان به دریا ممانعت کند. در اینجا باید به شامپوی کودکان نیز اشاره کرد که از ذرات ریز پلاستیک بی‌نصیب نمانده‌اند.

مواد شوینده

همچنین مواد شوینده لباس و پاک‌کننده‌های خانگی حاوی میکروپلاستیک هستند که نهایتا به فاضلاب راه ‌می‌برند. برای تولید محصولات خانگی، مواد شوینده و پاک‌کننده سالانه از هزاران تن مواد پلاستیکی استفاده می‌شود.

قوطی‌های کنسرو

جداره‌ی درونی بسیاری از قوطی‌های کنسرو مواد غذایی با بیس‌فنول آ (BPA) پوشش داده شده؛ ماده‌ای ترکیبی که برای سلامتی انسان پیامدهای خطرناکی دارد. به این معنا که اگر درون این قوطی‌ها آسیب ببیند، آلومینیوم یا بیس‌فنول آ وارد مواد غذایی می‌شوند که مصرف آن برای سلامتی انسان زیانبخش است.

درپوش شیشه‌ها

شاید به نظر برسد که بسته‌بندی مواد غذایی داخل شیشه‌ مطمئن‌تر است اما واشری که برای درپوش این شیشه‌ها استفاده می‌شود از مواد مصنوعی‌ست و ماده روان‌سازش نیز برای سلامتی زیان‌بخش است.

تشتک‌

در مورد نوشابه‌ نیز همین مشکل وجود دارد زیرا لایه زیرین تشتک آن نیز از مواد پلاستیکی ساخته شده است.

کاغذهای حرارتی

فیش صندوق، صورتحساب بانکی و بلیط قطار، همه این‌ها از کاغذهای حرارتی ساخته شده‌اند که مجهز به لایه‌ای با حساسیت ویژه در برابر دما هستند. این کاغذهای حرارتی نیز دارای مواد مصنوعی‌اند.

لباس‌

بندرت می‌توان یک جفت شلوار جین پیدا کرد که پنج درصد الیاف آن را الاستین تشکیل نداده باشد. حتی آنهایی که به برچسب “۱۰۰ درصد پنبه” مجهز هستند، بیشترشان الیاف و برچسب‌های پلاستیکی دارند و نهایتا نیز با مواد مصنوعی بسته‌بندی می‌شوند. ذرات میکروپلاستیکی این لباس‌ها با هر شست‌وشو از لباس‌ها جدا شده و به فاضلاب می‌ریزند. ذراتی که دستگاه تصفیه زباله نیز نمی‌تواند به کلی از ورودشان به محیط زیست ممانعت کند.

بطری‌های پلاستیکی

نوشیدن آب از بطری پلاستیکی تقریبا امری متداول است. پژوهشگران در آزمایشی دریافتند که ۹۳ درصد از آب‌های معدنی بطری‌های پلاستیکی آغشته به میکروپلاستیک هستند. اینکه این ذرات ریز پلاستیکی درون آب بطری‌ها دقیقا از کجا پیدایشان می‌شود، امری‌ست که هنوز برای پژوهشگران روشن نیست. با این حال آنان این احتمال را نیز مردود نمی‌دانند که چنین بطری‌هایی خود سبب آغشته شدن آب به مواد پلاستیکی هستند.

لاستیک‌های خودرو

چرخ خودروها تنها از لاستیک ساخته نمی‌شود، بلکه در آن از الیاف مصنوعی نیز استفاده می‌شود. این الیاف مصنوعی در اثر سایش چرخ بر زمین در هوا منتشر می‌شوند و سپس به گیاهان، آب و بدن انسان راه می‌یابند.

عوارض کمبود ویتامین B12

ویتامین ب 12

کمبود ویتامین B12 درصورتیکه درمان نشود می‌تواند به مشکلات عصب شناختی و روانیِ جبران‌ناپذیر منجر شود.

به گزارش ایسنا، وجود ویتامین B12 برای عملکرد مطلوب اعصاب‌، ترکیب DNA و تشکیل گلبول‌های قرمز ضروری است. کمبود این ویتامین می‌تواند مشکلات جدی متوجه سلامت فرد کند که البته با مصرف مکمل‌ها یا تزریق آمپول قابل جبران است.

افرادی که رژیم غذایی گیاه‌خواری را دنبال می‌کنند درصورتیکه از مصرف مکمل‌ها خودداری کنند با گذشت زمان به کمبود ویتامین B12 دچار می‌شوند. به گفته کارشناسان، بیش از دو سوم از موارد ابتلا به کمبود ویتامین B12 در دوران میانسالی مشاهده می‌شود چرا که در این دوران بدن قادر به جذب کافی این ویتامین از مواد غذایی مصرفی نیست.

کمبود ویتامین B12 می‌تواند علائم متعددی از جمله احساس خستگی، ضعف، یبوست، از دست دادن اشتها و کاهش وزن را موجب شود. از دیگر علائم این کمبود می‌توان به افسردگی، زوال عقل، از دست دادن قدرت حافظه و عدم توانمندی در حفظ تعادل اشاره کرد.

به گزارش نیویورک تایمز، همچنین کمبود ویتامین B12 می‌تواند فرد را در معرض ابتلا به نوعی کم خونی قرار دهد که خود از کمبود اسید فولیک ناشی می‌شود. بنابر این به توصیه پزشکان درصورتیکه کم‌خونی تشخیص داده شود لازم است سطح ویتامین B12 نیز بررسی شود.

این ویتامین به طور طبیعی در گوشت ماهی، گوشت قرمز، تخم‌مرغ و محصولات لبنی وجود دارد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*