لیلاز مدعی شد؛ در ۱۰ ماه گذشته ۳۰ میلیارد دلار و ۴۰۰ میلیارد تومان در شبکه بانکی گم شد

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: این رذیلانه‌ترین دروغ است که بگوئیم تورم ۴۰درصدی متعلق به تحریم‌هاست. در ۱۰ ماه گذشته ۳۰ میلیارد دلار و ۴۰۰ میلیارد تومان در شبکه بانکی گم شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا ، سعید لیلاز در سومین کنگره حزب کارگزاران سازندگی  گفت: در سطح جامعه عنوان می‌شود که چرا در انتخابات سال ۹۶ به آقای روحانی رای دادیم و امروز وضعیت چنین است.

وی ادامه داد : در سال ۹۲ تا ۹۶ درآمد دولت در بهترین حالت بود و در حوزه نرخ بیکاری و تورم گام‌های بسیار بزرگی برداشتیم.

لیلاز تاکید کرد: بارها و بارها اگر در مقطع اردیبهشت سال ۹۶ قرار گیرم با رقبایی که روحانی داشت، بازهم به وی رای می‌دهم.

وی خاطرنشان کرد: تورم امروز ۴۰درصد است، بعد از اعتراضات سال ۹۶ سیاست اقتصادی دولت آقای روحانی تغییر کرده است. یادم هست در یک جلسه در سازمان برنامه و بودجه یک عزیزی گفت می‌خواهیم به قول جوانان بترکانیم اما بلافاصله شاهد اعتراضات دی ماه بودیم.

لیلاز خاطرنشان کرد: اعتراضات سال ۹۶ مصنوعی‌ترین نوع اعتراضات بود و این پیام را به حسن روحانی داد که پایت را بیشتر از گلیمت را دراز نکن. این شورش‌ها نه تنها ماهیت سیاست‌های اقتصادی دولت را عوض کرد، بلکه ۳۳ هزار میلیار پول پر قدرت را در جریان موسسات مالی از بین برد.

وی گفت: این رذیلانه‌ترین دروغ است که بگوئیم تورم ۴۰درصدی متعلق به تحریم‌هاست. در ۱۰ ماه گذشته ۳۰ میلیارد دلار و ۴۰۰ میلیارد تومان در شبکه بانکی گم شد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: من هیچ نمی‌گویم از رأی به روحانی پیشمانم یا تا آخر ایستاده‌ام ، می‌ایستم ببینم چه می‌شود، من صدای خرد شدن استخوان میلیون‌ها ایرانی را شنیده‌ام. هیچ کشوری به اندازه ایران تحریم نشد و ما مجرب‌ترین ملت در برابر تحریم‌ها هستیم.

این اقتصاددان گفت: از سال ۹۶ ما هشدارها را در خصوص تحریم‌ها دادیم اما به ما توجهی نکردند، متاسفانه مسئولان درک درستی از تحریم‌ها ندارند. موضع من در برابر آمریکا بر خلاف دوستان ایستادگی است، چون ضدامپریالیسم هستم و معتقدم این کشور میلیاردها دلار با تغییر نرخ ارز در جهان دزدیده است. شما می‌دانید نرخ ارز در این چند وقت ۲۵۰۰ برابر شده است؟

وی خاطرنشان کرد: این بی‌عملی موجود در مسئولان من را به یک پشت پرده سیاسی می‌برد، چرا چون در روز ۲۲ فروردین بعد از سخنرانی رئیس‌جمهور آمریکا این ساختمان فرو ریخت. چرا؟ وضعیت چیست؟ حتما یک سنون پنجم در میان ماست؟ نگاه کنید هیچ کشوری مانند ایران مورد هجمه قرار نمی‌گیرد.

لیلاز ادامه داد: پیشنهادهایی هم که داریم بر مبنای ملاحظات ما قابل تعریف است؛ چیزی در احزاب یکپارچه وجود ندارد. من قائل به ایستادگی هستم و معتقدم اگر دولت بخواهد می‌تواند در مقابل آمریکا بایستد این توان در اقتصاد کشور وجود دارد. امروز شرایط‌مان از چندماه قبل بهتر است.

وی گفت: اقتصاد ایران را اگر بطور طبیعی رها کنیم، عملکرد بهتری از امروز خواهد داشت. اقتصاد ضربه خورده دخالت‌ها است. همین بارندگی جی دی پی ایران را افزایش خواهد داد.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران گفت: در تحلیل نهایی معتقد هستم ایران بر مشکلات غلبه خواهد کرد چه مسئولان به ملت کمک کنند، چه نکنند. ملت بر این تحریم‌ها غلبه خواهد کرد ملت ما بزرگ‌تر از این است که آمریکا آن را در قوطی کند.

وی ادامه داد: معتقد نیستم اقتصاد ایران فروخواهد پاشید. حاضرم بحث کنم که چرا تحریم‌ها فقط نقش تشدیدکننده دارد. ما در دوران چهارساله روحانی هرگز درآمدمان در بهترین حالت به بدترین حالت دوران احمدی‌نژاد نرسید اما به رشد سه، چهاردرصدی رسیدیم. این اقتصاد ظرفیت‌های فراوانی دارد.

لیلاز گفت: همیشه می‌گویم درست است برخی ایستاده‌اند کشور را نابود کنند اما مردم نخواهند گذاشت. شهید رجایی هفته اول جنگ گفت قیمت نفت لیتری ٣ تومان است چرا که ما دیگر نفت نخواهیم داشت. یگانه دولتی که قیمت بنزین از قیمت جهانی در آن بیشتر بود دولت رجایی بود که امروز این واقعیت دچار انکار شده است.

وی ادامه داد: ما همچنان می‌توانیم این روند را پیش بگیریم. وقتی امروز همه چیز را احتکار می‌کنند این وحشت از آینده است در زمان جنگ اینگونه نبود. در شش ماه گذشته که بحث فروپاشی بود من گفتم این اتفاق نخواهد افتاد اما تورم باعث شد مردم هیچ اعتراضی نکنند چرا که از آینده می‌ترسند. نرخ تورم دهک‌های پایین سه رقمی است و هنوز مردم ثبات سیاسی را بهم نریختند و ما از این بحران عبور خواهیم کرد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*