آخرین خبر :

اخبار علمی

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در رفع عفونت‌های روده، تهوع، دل‌درد‌های شدید و بهبود اخلاق مؤثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت بارهنگ و عرق نعناع حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۶ ، اسید‌های چرب امگا ۳ و ۶، کلسیم، پتاسیم، کربوهیدرات، منیزیم، آهن، منتول، تانن، کومارین، کولین، فلاونوئید‌ها، آنتی اکسیدان، سروتونین و نوراپی‌نفرین است.

برای بررسی خواص شربت بارهنگ و عرق نعناع و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

کم اشتهایی را با شربتی گوارا ریشه کن کنید/ غلبه بر کم اشتهایی با شربتی دلچسب

مهم‌ترین خواص شربت بارهنگ و عرق نعناع

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص شربت بارهنگ و عرق نعناع، اظهار کرد: این شربت نفخ، زخم معده و کولیت را برطرف می‌کند و ملین و نرم کننده روده‌ها هم است بنابراین یبوست را از بین می‌برد؛ شربت بارهنگ و عرق نعناع نقش مؤثری در رفع عفونت‌های روده، تهوع، دل‌درد‌های شدید و کم اشتهایی با منشأ سردی معده دارد.



وی درباره خواص دیگر شربت بارهنگ و عرق نعناع، بیان کرد: این شربت به علت داشتن ویتامین B۶ تأثیر چشمگیری در تولید انتقال دهنده‌های عصبی دارد که اطلاعات را از سلولی به سلول دیگر منتقل می‌کنند؛ شربت بارهنگ و عرق نعناع موجب تولید هورمون‌هایی مانند سروتونین و نور‌اپی‌نفرین می‌شود که بهبود خلق و خوی، ایجاد شادی و رفع افسردگی را به همراه دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آنتی اکسیدان‌ها و فلاونوئید‌های موجود در شربت بارهنگ و عرق نعناع سیستم ایمنی بدن را علیه بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها فعال و زخم‌های بدن را هم ترمیم می‌کنند.



عظمایی تأکید کرد: شربت بارهنگ و عرق نعناع، ضد اسپاسم (گرفتگی)، نفخ، ویروس و میکروب است و عفونت‌های بدن را هم از بین می‌برد؛ این شربت برای بیماری‌های تنفسی مانند آسم و سرفه بسیار مفید است و به باز شدن برونش‌ها یا نایژه‌ها (قسمتی از دستگاه تنفسی که بین نای و نایژک‌ها قرار دارد) کمک شایانی می‌کند.

وی تصریح کرد: شربت بارهنگ و عرق نعناع تصفیه کننده خون، آرام‌بخش، ضد التهاب، از بین برنده تب بدن، درد‌های روماتیسمی وبیماری‌های مثانه و کلیوی است و به رفع کبد چرب، سرفه، سرما خوردگی، عفونت معده و دستگاه گوارش کمک شایانی می‌کند.

عظمایی یادآور شد: شربت بارهنگ و عرق نعناع خلط آور است و موجب پاکسازی ریه‌ها و باز شدن صدا هم می‌شود؛ این شربت برای افرادی که به علت ناراحتی‌های گوارشی نمی‌توانند روزه بگیرند، بسیار مفید است.

 

کم اشتهایی را با شربتی گوارا ریشه کن کنید/ غلبه بر کم اشتهایی با شربتی دلچسب

مواد لازم برای تهیه یک لیتر شربت بارهنگ و عرق نعناع

عرق نعناع                        یک لیتر

تخم بارهنگ                    ۱۰۰ گرم

گلاب                               سه قاشق غذاخوری

عسل                                سه تا پنج قاشق غذاخوری

طرز تهیه شربت بارهنگ و عرق نعناع

– نخست تخم بارهنگ را داخل عرق نعناع بریزید و به مدت ۵ دقیقه آن را بجوشانید و کف رویش را بگیرید.
– پس از ولرم شدن مخلوط عرق نعناع و بارهنگ، گلاب و عسل را به آن اضافه کنید.
– این شربت باید روزانه ۲ استکان (یک ساعت قبل از ناهار و شام) میل شود.

ادعای تازه محققان درباره تاثیر مکمل‌های ویتامینی بر سلامت بدن

ویتامین

تازه‌ترین تحقیقات پزشکان آمریکایی نشان می‌دهد، مکمل‌های ویتامین تاثیر خاصی بر روی سلامتی بدن انسان ندارند.

به گزارش ایسنا از لایف رو، انجمن قلب امریکا در مطالعه‌ای در مقیاس بزرگ تاثیر ویتامین‌های موجود در بازار را بر روی بدن انسان بررسی کرد.

در نتایج بدست آمده مشخص شد در تمامی مکمل‌های ویتامینی، مولتی ویتامین‌ها و کمپلکس‌های ویتامینی که بیشتر از هر چیز بر روی گروه‌های ویتامینی B،‌CوD تبلیغ می‌شوند، هیچگونه تاثیری بر سلامتی انسان ندارند.

این مطالعات ثابت کرد که تنها منابع تامین ویتامین‌های ضروری A ،C و E محصولات طبیعی است و قرص‌های دارویی که با تبلیغات فریبنده اعلام می‌کنند که بر پایه منابع ارگانیک ساخته شده‌اند، در بدن انسان تقریبا بدون اثر هستند.

به گفته محققان امریکایی به طور خاص ویتامین C تنها می‌تواند از سبزیجات و میوه‌های تازه وارد ارگانیسم بدن انسان شود و ادعاهای صورت گرفته برای درمان سردرد با مصرف قرص‌های ویتامین سی کاملا بی‌اساس است.

همچنین پیشتر برخی محققان بر این نظر بودند که کمبود ویتامین D می‌تواند یکی از علل ابتلا به آلزایمر باشد و به افراد مسن توصیه می‌کردند که قرص‌های مکمل ویتامین D را بصورت روزانه مصرف کنند، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ویتامین دی تاثیر خاصی در جلوگیری از آلزایمر و پارکینسون ندارد و تنها راه دریافت ویتامین D مفید برای بدن، قرار گرفتن در مقابل تابش نور خورشید است.

افزایش حافظه و تمرکز کودکان با دانه های غنی شده با آهن

تهران – ایرنا – مطالعات جدید محققان دانشگاه پنسیلوانیا نشان می دهد استفاده از دانه های غنی شده با آهن منجر به بهبود حافظه و تمرکز کودکان می شود.

به گزارش روز یکشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، کمبود آهن شایع ترین فقر مواد غذایی در سراسر جهان است. کمبود آهن بسیاری از شرایط سلامت را تحت تاثیر قرار می دهد.
محققان در مطالعات جدید به نقش آهن در سلامت کودکان و نوجوانان پرداخته اند و مطالعات نشان می دهد کمبود آهن منجر به کاهش حافظه، تمرکز و خستگی کودکان می شود. به این منظور تحقیقات گسترده ای را در دانش آموزان هندی آغاز کردند.
این مطالعه نشان می دهد مصرف دانه های غنی شده با آهن، پیشرفت چشمگیری در حافظه و تمرکز دانش آموزان دارد. در این مطالعه سطح آهن دانش آموزان در شروع تحقیق و ۴ و ۶ ماه پس از مصرف منظم دانه های غنی شده با آهن اندازه گیری شد.
در طول مطالعه عملکرد شناختی دانش آموزان نیز تحت بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد جبران کمبود آهن نقش مهمی در بهبود عملکرد شناختی دانش آموزان دارد.
نتایج این مطالعه نشان می دهد تامین آهن مورد نیاز تمام افراد به ویژه کودکان و نوجوانان به خصوص در کشور های در حال توسعه باید در کانون توجه متخصصان تغذیه و بهداشت قرار گیرد.
علاوه بر دانه های غنی شده ، جگر، گوشت قرمز، بروکلی، شکلات تلخ، بادام هندی، کشمش،، قلوه ، ماهی، زرده تخم مرغ ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری و اسفناج و حبوبات مثل عدس و لوبیا، میوه های خشک به خصوص برگه زرد آلو و دانه های روغنی منبع غنی آهن هستند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*