آخرین خبر :

اخبار علمی

روزه داران از خواب هنگام غروب آفتاب بپرهیزند

تهران- ایرنا- مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: خوابیدن روزه داران در طول روز برای تقویت قوای بدنی و بازگرداندن رطوبت به بدن توصیه می‌شود، اما باید توجه داشت که زمان آن هنگام غروب آفتاب و هنگام افطار که در طب ایرانی به «خواب مرگ» معروف است، نباشد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وبدا، دکتر محمود خدادوست در نشست آموزشی با موضوع «توصیه‌های طب ایرانی ویژه روزه‌داران» با اشاره به این که بهترین عملیات هضم هنگام خواب اتفاق می افتد و بی‌خوابی سبب ایجاد خشکی می‌شود، همچنین درباره خواب شبانه تاکید کرد: بین زمان خوردن غذا تا خوابیدن، باید فاصله باشد که این فاصله بسته به نوع غذای مصرفی و نوع هضم در هر فرد، متغیر است، اما به طور متوسط، در نظر گرفتن حداقل دو ساعت فاصله زمانی، توصیه می‌شود و باید برنامه غذایی در وعده افطار را بر اساس آن تنظیم کرد.
وی با تاکید بر اهمیت خوردن سحری برای جلوگیری از بروز ضعف در طول روزه ‌داری، افزود: توصیه حکمای طب ایرانی، خوردن غذا در هنگام وجود اشتهای صادق و نه صرف پر کردن وعده‌های غذایی معمول است که برای ایجاد این اشتها در وعده سحر، خوردن افطاری سبک در حد نان و پنیر و سبزی یا گردو و نخوردن شام با توجه به فاصله کوتاه بین افطار تا سحر، توصیه می‌شود

دیابتی‌ها سیب بخورند

سیب

سیب میان وعده مغذی است اما آیا قند و کربوهیدارت موجود در آن برای مبتلایان به دیابت مضر نیست؟

به گزارش ایسنا، طبق اعلام انجمن دیابت آمریکا، اگرچه سیب و میوه‌های دیگر حاوی قند و کربوهیدارت هستند مصرف آنها برای مبتلایان به دیابت نوع یک یا دو مشکل‌ساز نیست.

سیب حاوی انواع مختلف قند است و فیبر خوراکی و مواد معدنی دیگر در آن وجود دارد.

البته لازم است فرد مبتلا به دیابت از چگونگی تاثیر این میوه بر وضعیت سلامتی‌اش آگاه باشد. علاوه بر این، فرد مبتلا به دیابت باید نسبت به کربوهیدارت مصرفی خود آگاه باشد تا مطمئن شود سطح قند خون بدنش در تمام طول روز ثابت باقی می‌ماند.

بیشتر مواد معدنی موجود در سیب، شکل طبیعی فروکتوز است و نسبت به دیگر انواع قندها می‌تواند تاثیر متفاوتی روی بدن داشته باشد. ضمن آنکه فروکتوز با قند فراوری شده موجود در خوراکی‌های بسته‌بندی شده از قبیل شکلات و بیسکویت متفاوت است.

اخیرا مطالعه‌ای انجام گرفت که نشان داد جایگزین کردن گلوکز یا ساکاروز با فروکتوز می تواند میزان قند و انسولین در جریان خون را پس از صرف وعده غذایی کاهش دهد. یک عدد سیب متوسط حاوی چهار گرم فیبر خوراکی است که این فیبر جذب قند در بدن را کند و در نتیجه به پیشگیری از افزایش قند و انسولین کمک می‌کند.

همچنین سیب تاثیر کمی بر سطح قند خون و انسولین در بدن دارد و از میوه‌های با شاخص گلیسمی پایین و مناسب برای مبتلایان به دیابت است.

ترمیم ضایعات غضروف زانو با استفاده از فناوری مهندسی بافت

تهران- ایرنا- رئیس پژوهشگاه فنآوری نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی(ابن سینا) گفت: کارآزمایی بالینی طرح تحقیقاتی ترمیم ضایعات غضروف زانو با استفاده از بافت های مهندسی شده تلفیقی از سلول و داربست در این پژوهشگاه در حال انجام است.

دکتر محمدرضا صادقی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: در این طرح، سلول های غضروفی بیمار پس از بیوپسی کشت داده می شود و روی داربست های ساخته شده در این پژوهشگاه با فناوری کاملا بومی قرار می گیرد و سپس به ناحیه آسیب دیده بیمار پیوند زده می شود.
وی با اشاره به اینکه این داربست های سه بعدی در پژوهشگاه ساخته شده است، گفت: یکی از نتایج این طرح، بومی شدن فنآوری بافت مهندسی شده غضروف می باشد. با توجه به این که مواد اولیه آن قابل تولید در کشور است، سیکل درمانی با بهای تمام شده بسیار اندکی ارائه خواهد شد.

متخصص تغذیه مطرح کرد

خواص عجیب «باقالا»/ لک‌های پوستی را با این گیاه از بین ببرید

خبرگزاری فارس: خواص عجیب «باقالا»/ لک‌های پوستی را با این گیاه از بین ببرید

یک متخصص تغذیه با بیان اینکه از باقلا برای شادابی پوست استفاده می‌شود گفت: می‌توان برای درمان لک‌های پوست نیز از این گیاه استفاده کرد.

محمد آذرفر متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درخصوص خواص باقالا توضیح داد: باقلا در درمان کم خونی موثر بوده، علاوه بر این حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین‌های «آ»، «ب» و «ث» است و حتی این گیاه دارای مقدار قابل توجهی آهن، آهک و فسفر نیز هست.

وی با بیان اینکه جالب است بدانید باقلای خشک شده در مقایسه با باقلای تازه، خواص بیشتری دارد ولی ویتامین ث آن کمتر است گفت: برای درمان کم خونی مصرف باقلا موثر است اما اگر فرد نسبت به باقلا حساسیت داشته باشد اثر عکس داشته و سریعا دچار کم خونی می‌شود و اگر مورد درمان قرار نگیرد، احتمال مرگ او وجود دارد.

این متخصص تغذیه افزود: در درمان لک‌های پوست نیز می‌توان از این گیاه استفاده کرد به این صورت که آن را ابتدا بپزید و سپس به صورت له روی پوست قرار دهید همچنین برای درمان نقرس، ۴۰ گرم از این گیاه را در یک لیتر آب بجوشانید و در میان وعده ها یک فنجان بنوشید.

وی با اشاره به خواص مصرف باقالا و تاثیر آن بر دستگاه گوارش گفت: مصرف این گیاه می‌تواند باعث هضم آسان غذا شود.

آذرفر عنوان کرد: باقلای آب پز شده دارای خواصی است که برای درمان ورم پروستات موثر است؛ البته باید با آب همراه آن میل شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*