آخرین خبر :

جایگاه ارتش ایران در رده‌بندی جهانی + آمار و جزئیات

آمار جدیدی از قدرت نظامی ایران منتشر شده است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ موسسه ” گلوبال فایرپاور ” در آماری که اخیرا منتشر کرده اعلام کرده که ارتش ایران در رتبه ۲۱ جهان قرار گرفته است و این در حالی می‌باشد که این آمار پیشرفت ایران را در زمینه نظامی ثابت می‌کند.
در رتبه‌بندی ارتش‌های کشورهای مختلف عواملی همچون میزان هزینه‌های صرف شده برای تجهیز قوای نظامی، تعداد تجهیزات و ادوات در اختیار یگان،معیشت، تولید ناخالص داخلی، تعداد نظامیان، تعداد کشتی‌های جنگی و زیردریایی‌ها، تعداد هواپیماها و هلی کوپترها، تعداد تانک‌ها و نفربرها و شرایط جغرافیایی حاکم بر کشور مورد نظر و مواردی از این دست نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند و موسسه ” گلوبال فایرپاور ” نیز بر همین اساس کشورهای مختلف دنیا را در بعد نظامی رتبه‌بندی کرده؛ البته شرایط ایران در این رتبه‌بندی مقداری متفاوت است.

** ایران بیست و یکم ارتش جهان بدون ” سپاه ” و ” بسیج ”

موسسه ” گلوبال فایرپاور ” در رزوهای گذشته آمار جدیدی را از رتبه‌بندی ارتش‌های دنیا منتشر کرده که در این آمار ایران به رتبه ۲۱ جهان رسیده و این موضوع در حالی رخ داده که کشورهایی مانند آلمان و یا ارتش ترکیه که تا دندان به سلاح‌های روز دنیا مجهز هستند از رتبه خود در میان ۱۰ ارتش برتر دنیا سقوط کرده اند.

جایگاه ارتش ایران در رده‌بندی جهانی + آمار و جزئیات

رتبه‌هایی که در بعد نظامی به ایران در تمام موسسه‌های معتبر نظامی تاکنون داده شده فقط براساس توان نطامی ارتش ایران است و توان رزمی ” سپاه پاسداران ” و ” بسیج ” هیچگاه در آمارهای این موسسات به حساب نیامده است که با توجه این مطلب اگر این موسسات توان رزمی ” سپاه ” را مخصوصا در زمینه ” موشکی ” وارد کند و اگر میزان نیروهای نظامی که در ” بسیج ” در حال دفاع از ایران هستند را حساب کنند، جایگاه ایران نه تنها در میان در ” ۱۰ ارتش ” برتر دنیا است بلکه احتمالا جزء ” ۵ کشور ” برتر نظامی خواهد شد.

** مشخصات جغرافیایی ایران

ایران یکی از کشورهای مهم و استراتژیک منطقه غرب آسیا می‌باشد که جمعیتی بالغ بر ۸۱ میلیون و ۸۲۴ هزار  نفر دارد که ۴۷ میلیون نفر نیروی انسانی آماده به کار هستند که از این میان ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر هر ساله در این کشور به سن نظامی می‌رسند که ۵۴۵ هزار نفر از آنها نیروهای حاضر در خطوط مقدم و ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر دیگر به عنوان نیروی ذخیره می‌باشند. ایران ۱ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۱۹۵ کیلومتر مساحت دارد که ۸۸۰ کیلومتر آن خط آبی و ۵ هزار و ۸۹۴ کیلومتر از مرزهای ایران نیز مشترک است و این کشور ۲ هزار و ۴۴۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

جایگاه ارتش ایران در رده‌بندی جهانی + آمار و جزئیات

کشور ایران به دلیل موقعیت خود یکی از مهم‌ترین و استراتژیکترین کشورهای جهان است و به همین دلیل به ایران ” دروازه آسیا ” و همچنین ” چهارراه جهان ” اطلاق می‌شود؛ این کشور از شمال با جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان، از شرق با افغانستان و پاکستان و از غرب با ترکیه و عراق همسایه ‌است و همچنین از شمال به ” دریای خزر ” و از جنوب به ” خلیج فارس ” و ” دریای عمان ” محدود می‌شود، که دو منطقهٔ نخست از مناطق مهم استخراج ” نفت ” و ” گاز ” در جهان هستند.

جایگاه ارتش ایران در رده‌بندی جهانی + آمار و جزئیات

این کشور سالانه به طور میانگین ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برای بخش نظامی خود بودجه در نظر می‌گیرد که بخشی از این مبلغ را از طریق فروش نفت خود که قادر است روزانه ۳ میلیون و ۳۲۶ هزار بشکه تولید کند؛ تامین می‌کند. کشور ایران از لحاظ ذخایر ارزی و طلا ۹۳ میلیارد و ۹۵۰ میلیون دلار ذخایر در اختیار دارد که از این ذخایر به همراه فروش نفت باعث افزایش توان نظامی ایران شده است و از آنجایی که ایران همیشه به عنوان اولین کشور در مقابله تندروی‌ها و اعمال تروریستی ایستاده اکنون نیز بخش از توان نظامی خود را به عنوان ” نیروی مستشاری ” برای از بین بردن تروریست‌های تکفیری به سوریه و عراق اعزام کرده است.

جایگاه ارتش ایران در رده‌بندی جهانی + آمار و جزئیات

** توسعه جهشی قدرت نظامی ایران در یکسال اخیر

ارتش جمهوری اسلامی ایران در زمان رژیم پهلوی به طور کامل وابسته به کشورهای غربی بود و تمام تجهیزات خود را از آنها با صرف مبالغ زیادی خریداری می‌کرد؛ اما پس از پیروزی ” انقلاب اسلامی ” ارتش ایران که دچار دگرگونی و تحول شده بود توانست در زمان ” جنگ تحمیلی ” با غنیمت‌هایی که از جنگ گرفته بود و با روش ” مهندسی معکوس ” تجهیزات خود را بازسازی و یا از نو بسازد؛ این روش ادامه داشت تا اینکه نیروهای متخصص ارتش دست به کار عظیمی زدند و طراحی و ساخت انواع تجهیزات نظامی را در دستور کار خود قرار دادند.

جایگاه ارتش ایران در رده‌بندی جهانی + آمار و جزئیات

نیروهای ایرانی در تمامی یگان‌های ارتش دست به کار شدند و ساخت تجهیزات را آغاز کردند و با سرعت به کار خود ادامه دادند تا جایگاه ایران را در بعد نظامی با بالاترین سطح ممکن برسانند. نیروهای متخصص در ” نیروی‌زمینی ” ارتش در حال حاضر ۱ هزار و ۶۵۸ دستگاه تانک؛ ۱ هزار و۳۱۵ دستگاه انواع خودروهای ترابری؛ ۱ هزار و ۳۲۰ قبضه سلاح خودکششی؛ ۲ هزار و ۷۸ قبضه انواع توپخانه و ۱ هزار و ۴۷۴ قبضه سیستم‌های چند موشکی را در اختیار دارد که بخش اعظم آنها توسط نیروهای ایرانی ساخته شده است.

جایگاه ارتش ایران در رده‌بندی جهانی + آمار و جزئیات

جایگاه ارتش ایران در رده‌بندی جهانی + آمار و جزئیات

جایگاه ارتش ایران در رده‌بندی جهانی + آمار و جزئیات

” نیروی‌هوایی ” ارتش ایران از زمان آغاز به کار خود تا کنون ۴۷۹ فروند هواپیما به خدمت گرفته که ۱۳۷ فروند آن جنگنده/رهگیر و ۱۳۷ فروند هواپیمای بال ثابت و ۲۰۳ فروند از آنها هواپیمای ترابری و ۸۰ فروند جنگنده آموزشی می‌باشند و این یگان ۱۲۸ فروند از انواع بالگردها را در اختیار دارد که تعداد ۱۲ فروند از آنها بالگردهای تهاجمی هستند.

جایگاه ارتش ایران در رده‌بندی جهانی + آمار و جزئیات

جایگاه ارتش ایران در رده‌بندی جهانی + آمار و جزئیات

این یگان بعد از پیروزی ” انقلاب ” با کارشکنی مستشاران خارجی که تا آن زمان به ” نیروی‌هوایی ” کمک می‌کردند مواجه شد؛ اما جوانان غیور ایران دست به کار شدند و در قدم اول به ” اورهال ” جنگنده‌ها پرداختند و در گام دوم که موجب شد تا تعجب دنیا برانگیخته شود کار طراحی و تولید جنگنده را در دستور کار قرار دادند و جنگنده‌های ” صاعقه ” را در دو مدل جنگنده تهاجمی و آموزشی و جنگنده ” آذرخش ” را برای جنگ هوایی طراحی کردند و اکنون هم به طراحی جنگنده‌های پیشرفته پرداختند که موجب شد تا جنگنده‌های ” شفق ” و ” قاهر ۳۱۳ ” طراحی و در خط تولید قرار بگیرد.

جایگاه ارتش ایران در رده‌بندی جهانی + آمار و جزئیات

سومین یگان در ارتش ایران که بعد از ” انقلاب اسلامی ” و در زمان ” جنگ تحمیلی ” توانست از کشور دفاع کند و بعد از پایان جنگ نیز به سرعت در زمینه طراحی و تولید تجهیزات نظامی وارد عمل شود ” نیروی‌دریایی ” ارتش است که تاکنون این یگان توانسته ۳۸۹ فروند از انواع ناوها، شناورهای تندرو و تجهیزات جدید دریایی را در ختیار بگیرد که ۶ فروند از آنها ناوچه، ۳ فروند ناوچه سبک، ۳۳ فروند زیردریایی، ۲۴۵ فروند شناور گشتی و ۵ قبضه مین دریایی می‌باشد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*